Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 52 163
  • 566
# 45
Здравейте, какво ще кажете за съдовете
Bio Cook Oil - ILLA? Пробвали ли сте ги?
https://www.masterhaus.bg/bg/search?q=Bio+Cook+Oil
Виж целия пост
# 46
От отзивите.
Цитат
    Silvia
    27 Юни 2020
    Тигана за палачинки като се нагорещи и се изкривява. Висва към дъжката
Виж целия пост
# 47
Здравейте, дами!
Чета Ви отдавна и за голяма част от нещата имам дори записки.
Включвам се отново, защото ми трябва тиган, но специално за палачинки. И не какъв да е, ами да става и за безглутенови такива, т.е да не залепва, като в същото време е безвреден.
Всичко останало (вкл. и стандартни палачинки) правя в стоманени тигани успешно. Готвя също в стоманени съдове, но с тигана за палачинки удрям на камък.
Похвалиха ми някакви си Брио с каменно покритие, но.... освен масово в Бг, аз не открих другаде да ги продават. Сайт на бранда бе откривам. Спецификации също.
Та..  дири се тиган за палачинки.
И за чугун си мислех. Имам грил тиган такъв, но чугун и палачинки, особено пък безглутенови.. не знам, не знам.  🤔
Ще се радвам, ако ми помогнете в избора.
П. С
Прегледах предложенията от последните страници. Този тиган с маслиново олио също ми го препоръчаха, но там таргета при покупка е бил незалепване и не ги е било грижа хората за покритие. Не знам доколко мога са се доверя на подобна препоръка.
Виж целия пост
# 48
Брио не е производител, а е търговска марка. Някой търговец поръчва от различни китайски производители и те му слагат тази марка. Има ги много такива.
Виж целия пост
# 49
Здравейте, търся си кана за вода от стъкло, с нагряване - има ли нещо около 50 лв от тук или чужбина, сносна, без пластмаса в контакт с водата, тъй като lidl е почти изчерпана, а и ми се видя малка.
Виж целия пост
# 50
Каква точно кана? За филтриране или да свариш вода за чай примерно? Или обикновена стъклена кана, в която сямо да държиш вода?
Виж целия пост
# 51
това за вредноста на покритията е такава дъвка , че е даже смешно за някакви микрограми проникнали от покритието в храната в сравнение с килограмите пестициди , торове , оцветители , консерванти , овкусители и какви ли не химии и гадости които поемаме като храна. Нали не мислите , че в сока от ягоди има НЯКАКВИ  ягоди или в  сока от банани цедят  банани !!! Също толкова страшно е и с това което се насищат дробовете ни от въздуха който дишаме - сетете се хилядите тонове дърва , въглища , гуми , дограми , парцали с които се топли бг.народ и се реят като сажди зимата , а от ТЕЦовете целогодишно като финни прахови чАСТИци заедно с всякакви серни , въгле и други окиси.
Виж целия пост
# 52
Някой да има отзиви от сетовете тенджери WMF Brillant и Fissler San Francisco?
Виж целия пост
# 53
Някой да има отзиви от сетовете тенджери WMF Brillant и Fissler San Francisco?
Имам сет тенджери, тенджера под налягане и съд за готвене на пара, който си е широка и ниска тенджера с капак. Материалът при всички е един и същ, различават се само по дизайн, така че, ако ти трябват тенджери - вземи си ги. Аз съм много доволна от техните съдове за готвене.
Виж целия пост
# 54
Вие за коя от двете марки говорите? Или и за двете?
Виж целия пост
# 55
Вие за коя от двете марки говорите? Или и за двете?
WMF
Виж целия пост
# 56
След като изчетох последните две теми, запознавайки се с добрите и качествени съдове за готвене, се спирам на неръждаемата стомана като вариант за мен. Спомням си, че бяхте писали, че прехвърляте в други съдове за съхранение, ако остане нещо. Досега аз винаги съхранявам каквото е останало там където съм го сготвила. Това не е добре за храната или не е добре за съдовете? И има ли значение какво е, дали супички или доматен сос например? Нещо ми се губи каква беше причината..., киселината в доматите ли?
Много неща си изясних, но ще съм благодарна на коментар за съхранението.
Виж целия пост
# 57
Няма проблем да се съхранява храна в неръждаеми съдове. Киселината от храните би подействала на съдове от въглеродна стомана или неемайлиран чугун. Върху тях се образува незалепващ слой от мазнините и киселината ще го разяде.
Виж целия пост
# 58
Няма проблем да се съхранява храна в неръждаеми съдове. Киселината от храните би подействала на съдове от въглеродна стомана или неемайлиран чугун. Върху тях се образува незалепващ слой от мазнините и киселината ще го разяде.
Много глагодаря! Да се успокоя и за това леко притеснение, което ме обзе. И сега остава по-трудната част - коя точно марка и модел....
Виж целия пост
# 59
След като изчетох последните две теми, запознавайки се с добрите и качествени съдове за готвене, се спирам на неръждаемата стомана като вариант за мен.

Разбира се че са най - безвредните и скъпи ама и най много залепват и загарят , тефлоновите , керамични и всякакви покрития за да се избегне  залепване  и загаряне
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия