Глазура

  • 1 169
  • 3
Момичета, помогнете със съвет, че хич ме няма по глазурите.

Значи, днес направих меденки, които ще оставя да престояват за Коледа. Реших, че трябва да ги украся сега, за да приключа с всичко. Каква глазура да използвам така, че като ги украся и сложа после в кутията, да не ми се размаже? Има ли изобщо такъв вариант?

Търсих по темите, но не можах да намеря точно такъв съвет някъде...
Виж целия пост
# 1
Не си търсила добре. Laughing
Белтъчната глазура засъхва и не се размазва.
Amarena, рецептата я има в някоя от старите коледни теми, но нямам време сега да търся, та ти давам този линк, където съм ги публикувала също: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=803.msg7826#msg7826

Там е рецептата за глазурата.

Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря! И аз така си помислих за белтъчената глазура, но разни хора у дома се опитваха да ме убедят, че белтъчената глазура трябва да я запичам  Confused
Виж целия пост
# 3
Не, тя изсъхва, няма страшно. Нали сушенето е метод за стерилизация, захарта също има известно консервиращо действие. Микроорганизмите се развиват при определена влажност, а като изсъхне белтъка- няма среда за развитието им. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия