За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 43 689
  • 597
# 150
На око преценявам. Олио - да е все едно ще ги пържа. Важното е захарта и солта да са равни количества - на буркан слагам по 1-2 равни с.л. 1 наситнен морков на буркан, 2-3 главички чесън, половин връзка магданоз. Понякога слагам мед, а не захар.  Слагам и 1-2 с.л. оцет на буркан понякога. Аз всичко готвя на око.
Виж целия пост
# 151
Не стават ли много кисели чушките само с оцет ?
Все като го прочета този вариант си мисля, че ще са голям кисельок и даже нямам желание да опитам с едно малко бурканче.
Ябълков оцет ли ползвате? Винения ми се струва силен 🤔.
Аз слагам до ръбчето на буркана оцет и като го напълня доливам вода.
Виж целия пост
# 152
Миналата година правих чушлетата по тази рецепта на Пепчо и много се хареса.
Патладжан съм правила маринован по рецепта на Ваня.Горещ и с гореща марината го затварях да се вакумира.
Тема с идеи с патладжаниhttps://www.bg-mamma.com/?topic=805169
Виж целия пост
# 153
Аз не видях някой да ги прави само с оцет. Аз лично слагам само понякога и по-често изобщо не слагам.
За консерви ползвам само ябълков.
Виж целия пост
# 154
Марината, с която правя туршия и люти чушки, и вс., което изисква марината.
1ч.ч. оцет
2ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. сол
черен пипер на зърна и др. подправки по избор
Всичко се смесва и възварява, да кипне.
Бурканите предварително са готови и се заливат с горещата марината.
На буркан слагам по 1 аспирин /за всеки случай/.
Обръщат се и се оставят да изстинат.
Не е кисела, не е прекалено сладка, нито солена. Зеленчуците остават хрупкави.
Виж целия пост
# 155
Аз не видях някой да ги прави само с оцет. Аз лично слагам само понякога и по-често изобщо не слагам.
За консерви ползвам само ябълков.
Много хора правят лютите си чушки допълнени само с оцет, но когато е добре напълнено бурканчето количеството оцет , което влиза е съвсем малко.  Пробвала съм така и не са киселяк, имат си и захар.
За вида на оцета няма значение дали е винен или е ябълков, има си градуси шест или девет
Виж целия пост
# 156
Аз правих и тази рецепта на Пепчо, в къщи много се харесаха, втората:
https://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html?m=1
Виж целия пост
# 157
Маринован чесън кога се слага, дали му дойде времето?
Виж целия пост
# 158
Маринован чесън кога се слага, дали му дойде времето?

със зелени джанки. Simple Smile рано е още.
Виж целия пост
# 159
не е рано. Чесънът тук е млечен, но на скилидки вече, а джавките са прилични топчета - провери при вас, ако са като монета от 20 ст - готови са. Но винаги можеш да направиш и без джанките, ако чесънът ти е готов
Lemy, тези чушки и другите сладко киселите и на мен са ми любими Simple Smile
Виж целия пост
# 160
Благодаря за отговорите. Тогава ще взема да направя. Тези джанки се чудя каква роля имат. Те се ядат също, но само за разнообразие ли се слагат?
Виж целия пост
# 161
Те са стипчави и кисели Simple Smile за вкус се слагат.
Виж целия пост
# 162
Аз не видях някой да ги прави само с оцет. Аз лично слагам само понякога и по-често изобщо не слагам.
За консерви ползвам само ябълков.
На Недоволна рецептата е само с оцет. А и чета при други, които затварят топлите пукани чушлета да пълнят бурканчетата само с оцет и затова питам.
Виж целия пост
# 163
Тази година реших да пробвам сладко по бавния начин. Обикновено ползвам желираща захар, но не всеки път се уцелва гъстотата. Почистил съм 2 кг череши и съм ги поръсил с 1 кг захар. Оставих ги на стайна температура. Мисля да ги държа 6-7 часа. Ако не са пуснали достатъчно сок да им сложа ли вода и колко? За варенето ясно, че докато се сгъсти. Лимонена киселина колко да сложа на това количество? Нещо трябва ли да променя в пропорциите докато е все още рано?
Виж целия пост
# 164
Не виждам причина да добавяш вода. Вече пропорциите са въпрос на вкус, аз лично слагам по-малко захар, но тук вече има значение и сортът, дали самата череша се е наляла достатъчно със сладост или стои по-водна, ако е подходящ сорт за сладко, но пък не е имало достатъчно слънце. Лимонена киселина - аз слагам на върха на лъжичката.
Иначе евала за двата килограма череши с махнати костилки, аз нямам толкова нерви, у нас също мм и детето се занимават с тази дейност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия