За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 43 380
  • 597
# 540
Преди 3г.попитах в такава тема как се правят компоти без захар.Препоръчаха ми с течен подсладител,получава се много добре.Сега искам да попитам за по-сложна вариянт.Сок от бял бъз на същият принцип предполагам се прави?Аз си го представям като се накисва бъз за 24ч. часа с вода,подсладител,лимонтузу.После се прецежда,налива в шише или буркани и стерилизира.Бих искала сироп концентрат,но няма как да се получи.Мед също не трябва да се използва в случая.Между вас има доста опитни кулинари и ако някой има подходяща рецепта без захар или идея,нека я сподели моля.Приемам всякакви предложения.
Виж целия пост
# 541
Пробвала съм по всеизвестната рецепта сок за бърза консумация със захар , заместена с подсладител - не се получава.
Виж целия пост
# 542
Изобщо не се подслажда сока?То е ясно,че сироп няма да стане. Sad Ако не е късно и успея да се сдобия с бъз,ще опитам и ще пиша.Все пак ако някой друг има идеи,няка сподели.
Виж целия пост
# 543
изсуши го и си го пий на чай.
запазва се ефекта и е без захар
Виж целия пост
# 544
Супер!Благодаря за идеята st. Dobri! Кеф ти топъл чай,кеф ти студен.Grinning
Виж целия пост
# 545
Изобщо не се подслажда сока?То е ясно,че сироп няма да стане. Sad Ако не е късно и успея да се сдобия с бъз,ще опитам и ще пиша.Все пак ако някой друг има идеи,няка сподели.
Писала съм, че захарта е заменена с подсладител и отговорих, че по този начин(студено приготвен сок) не се получава- предполагам понеже липсва консерванат т.е. захар. Сироп не съм пробвала.
Плодови сиропи( консервирани) за разреждане се получават с подсладител.
Студен чай, приготвен като топъл чай и изстуден,  с подсладител и лимони също е харесван. Получава се много сполучлив освен от бъз, също от мента, от маточина- тези съм пробвала.
Виж целия пост
# 546
А сладко от ягоди без захар как се прави? Четох някакви рецепти,но искам нещо изпитано да не съсипем плодовете. Имам някакъв фикс на Йоткер 2:1 ,но не знам може ли да се получи без захар с него? Притеснява ме по-скоро сгъстяването и трайността,не толкова подслаждането.
Виж целия пост
# 547
опитай с малко количество.
аз съм пекла сладко от ягоди във фурната. и опитът е...
не е трагичен, по-скоро е интересен.
/ягодите в малка тавичка, малко вода и във фурната. исках да омекнат и да изглеждат като от сладко. трябваха ми за един кекс./
може да се каже, че приличаше на сладко, но заради липсата на захар е киселичко.
Виж целия пост
# 548
Аз пробвах миналата година да правя сладко от ягоди с течна стевия вместо захар и хич не се получи
Виж целия пост
# 549
Конфитюр с цели плодове само от сливи във фурната съм приготвяла. На котлон варих смокини с добавка пектин на прах за сгъстител - отзивите бяха, че много добре се е получило, макар че не останаха съвсем цели плодовете. Мармалади без проблем се получават с подсладител.
Винаги заварявам бурканчетата и издържат поне 2 години.
Виж целия пост
# 550
Без захар и подсладители правя редовно сладко от сини сливи - много хубаво и трайно, доколкото му позволяваме да остане. Но сега дояждаме от миналата година - нищо му няма.
 Правила съм така от боровинки , вишни, от череши правя, но се обезцветяват и не е много ефектно на вид и ги предпочитам сушени
Правя ги или в една голяма тенджера на вилата на плочата за бербекюто на огън, или ако съм си в града - в слоукукъра, докато реша че са се посгъстили. Миналата година слагах май на ягоди или на вишни пектин, но трудно прецизирам дозите и тази година няма да слагам, че рецепти не обичам да търся и да внимавам.
Сините сливи нямат нужда и от пектин - те си имат. Тази вечер мисля да сложа вишни в слоукукъра, без захар
Виж целия пост
# 551
Цитат
Плодови сиропи( консервирани) за разреждане се получават с подсладител.
ccvet моля те опиши стъпка по стъпка.Подсладителят ми е течен от ДМ.С него правих компотите,Може да използвам и друг ако имаш личен опит със сполучлив.
Виж целия пост
# 552
Съжалявам, но не си спомням, че ги приготвях преди 15 г когато имахме домашна градина.
С подсладител "Хуксол" бяха, но и с всеки друг течен термично устойчив би се получило.
Виж целия пост
# 553
сладкото от череши отметнах за тази година. Този път във фурната. https://pep-4o.blogspot.com/2024/06/blog-post_6.html
Виж целия пост
# 554
Аз вече направих сиропа от бъз,сиропа от акация,боровия мед,сладко от ягоди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия