За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 42 608
  • 578
# 90
да не е в найлонов плик/чувал и няма проблем да остане до вторника.
даже бабите нарочно оставят зелето да постои, като омекне по-лесно се натъпква в бидона. Simple Smile
Виж целия пост
# 91
Благодаря.
Виж целия пост
# 92
И аз правих днес туршия.Запърви път в живота ми.Остава и да стане.Дано!След 3 дни ще пиша.
Виж целия пост
# 93
Последната зимнина от зеленчуците
Виж целия пост
# 94
Царевицата защо се слага? Дюля ли е жълтото?
Виж целия пост
# 95
А синап или калиев бензоат слагате ли и по колко?
Виж целия пост
# 96
Скрит текст:
Царевицата защо се слага? Дюля ли е жълтото?

Обикновено слагам на киселото зеле хрян, дюля, глава лук, царевица и чубрица. Става по ароматен и леко газиран зелевия сок.
Тук съм обяснил подробно.



Скрит текст:
А синап или калиев бензоат слагате ли и по колко?

Обикновено със синап или калиев бензоат се прекъсва ферментирането и увеличава дълготрайността на киселото зеле. Аз използвам калиев сорбат. На пакетчето на производителя обикновено пише за колко кг зеленчуци е. Както и инструкция за употребата. От калиевия бензоат се разваля вкуса на зелевия сок.
Виж целия пост
# 97
Аз химии не използвам (аспирини, бензоати и други боклуци).
И от собствен опит - киселите туршиени краставички си ферментират и с наличието на синап и са много вкусни, вече доста буркани се изядоха. За мене синапът убива вредните гадини, не пречи на млечно-киселата ферментация
Аз в бидона съм сложила 50 гр синап, увит и вързан в няколко пласта марля. Има начало на ферментация, в началото на декември може да се пробва първото зеле.
Виж целия пост
# 98
И аз правих днес туршия.Запърви път в живота ми.Остава и да стане.Дано!След 3 дни ще пиша.
Станала е и много се харесва на мм.На мен по-малко.Най-обикновена,била известна като медена.Да ама на мен ми казаха със захар.Пак добре,че не се вкиснало нещо,че зеленчуците са ми от магазина и всичко може да се очаква.
''Разбих'' се тази година от зимнина.Все първи опити.Joy Много ми беше приятно и забавно,макар и кампанийно да правех нещата в софийско жилище.
Виж целия пост
# 99
До Коледа ще са готови.
Виж целия пост
# 100
Стана време да се хапва зимнината вече. Вкусът на лято е незаменим в студените зимни вечери

Виж целия пост
# 101
Честита Нова година,
Здраве и вкусни консервации през 2023!

Консерва от кисело зеле с пилешко филе и печен джолан



Сладко от сини сливи и маскарпоне



Зелеви листа за сармички

Виж целия пост
# 102
За много години!
Моля да дадете рецептите на последните вкусотии Simple Smile
Виж целия пост
# 103
Честита Нова Година! Бъдете здрави, обичани и щастливи!
Колко време се вари заешко месо в буркани?Как се прави такова месо?Сурово ли се слага месото или се пържи малко? Подправки: дафинов лист, бахар предполагам .
Виж целия пост
# 104
Честита Нова Година! Бъдете здрави, обичани и щастливи!
Колко време се вари заешко месо в буркани?Как се прави такова месо?Сурово ли се слага месото или се пържи малко? Подправки: дафинов лист, бахар предполагам .
Виж в блога на Пепчо "Храна за мойте канибали".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия