За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 43 385
  • 597
# 105
Честита Нова Година! Бъдете здрави, обичани и щастливи!
Колко време се вари заешко месо в буркани?Как се прави такова месо?Сурово ли се слага месото или се пържи малко? Подправки: дафинов лист, бахар предполагам.
По всички рецепти се пържи. Но ние не ядем пържено и направих бурканите със сурово месо. Консервирах 3 часа както всяко друго месо, не смея по-малко.
Виж целия пост
# 106
Не знам Пеп4о как го прави, но не е нужно да е пържено, може да се задуши, завие с фолио  и във фурната, овкусено, да се стегне само. Може и да отвориш фолиото за малко, да се запече ,но съвсем малко, да няма коричка или хрупкаво чак.Така е по-вкусно от сурово и повече поема в буркана, сурово се сляга  и остава празно доста.Сега не правя , но в миналото доста сме затваряли.
Виж целия пост
# 107
Не съм сигурна дали съм отваряла на Пепчо рецептата, но преди да направя бурканите (заешко за първи път правих тази есен) прегледах доста рецепти в популярните кулинарни сайтове и там всичко се пържеше до златисто. На мен не ми слегна много месото - не повече от 2 пръста под капачката, както и другите меса. Ярешко също по този начин затварям.
Виж целия пост
# 108
Пепчо има и двата варианта, със запържване и със сурово месо.
Отдавна не съм правила, но когато съм правила първо леко запържвам, колкото да си смени цвета, после в бурканите и 2-3ч по спомен варях.

П. П. Да се редактирам. Сега погледнах рецептата на Пепчо, сурово месо слага. А сякаш имах спомен, че имаше и рецепта със запържване.
Виж целия пост
# 109
Аз правих свинско и със запържване и без. В бурканите които бях със запържване, има много малко течност и половината от месото стои отгоре над течността, на сухо. Може и в мен да е грешката, да съм ги пържила повече отколкото трябва.
Но всички останали буркани ги правих сурови, и така е много по-добре. Варя ги 3 часа, така казаха жените в градинарската група, до сега не са ме подвеждали. А някои ги правих и с двойна преварка.
Виж целия пост
# 110
Не харесваме запържено ние и предпочитаме да си има желе.
3 часа заешко само ако са над 2 години, иначе като се вади от буркана ще е само месо на конци, а кокалите остават вътре

Фортуна ❤️
https://pep-4o.blogspot.com/2022/11/blog-post.html?m=0 тук месото е точно заешко.
Дафиновия лист и бахар са специфични подправки, които можеш да добавиш винаги когато готвиш, но не и да отнемеш аромата им, затова ставам само черен пипер
Виж целия пост
# 111
Скрит текст:
Честита Нова Година! Бъдете здрави, обичани и щастливи!
Колко време се вари заешко месо в буркани?Как се прави такова месо?Сурово ли се слага месото или се пържи малко? Подправки: дафинов лист, бахар предполагам .

Виж целия пост
# 112
Виж целия пост
# 113
Колко време издържат тези буркани?
Виж целия пост
# 114
Месеци,но ние до края на април обикновено сме си ги изяждали
Виж целия пост
# 115
Имам свинско от 2021-ва, абсолютно годно е. Магазинските стерилизирани пише, че са с 5 години срок, но ЧАК толкова не се задържат.
Виж целия пост
# 116
Благодаря ви, на телешко роднини слагат дафинов лист и бахар, вкусно става и си мислих, че важи за всяко месо в буркан.
Пейч, не се ли кисне дивеч в оцет? При питомни защо е необходимо?
Виж целия пост
# 117
Скрит текст:
Благодаря ви, на телешко роднини слагат дафинов лист и бахар, вкусно става и си мислих, че важи за всяко месо в буркан.
Пейч, не се ли кисне дивеч в оцет? При питомни защо е необходимо?

Morkovelka99, това е снимка на рецепта от книгата "Домашно консервиране". Аз лично не съм я правил, но месото се маринова да стане по крехко. При моята рецепта за пълнен заек на фурна - месото стои 24 часа в марината от вино, вода и подправки.
Виж целия пост
# 118
Благодаря ви, на телешко роднини слагат дафинов лист и бахар, вкусно става и си мислих, че важи за всяко месо в буркан.
Пейч, не се ли кисне дивеч в оцет? При питомни защо е необходимо?
Не е необходимо кисненето в оцет дори на дивеча, остаряло схващане е. Прави се за окрехкотяване и разграждане на мускулните влакна , което се получава и при замразяването на месото във фризер.
Но ако после месото се готви с някакъв бял сос, може да има остатъчна миризма на оцета.
Виж целия пост
# 119
https://www.actualno.com/useful/trjabva-vi-samo-1-systavka-za-da … news_1729895.html

https://gotvach.bg/tips/a-6218-%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0_%D0%B8_% … D1%81%D0%BD%D0%B5

https://www.bg-mamma.com/?topic=35693
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия