За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 43 462
  • 597
# 585
При нас сега носят от селата.
Виж целия пост
# 586
Консервните сортове домати са току що засадени, а там където са втора култура, още ги разсаждат. Преди средата на август е малко вероятно да излязат на пазара.
Виж целия пост
# 587
Хората питат за налични , подарени ,да ги приберат. После ще питат за консервни.
Виж целия пост
# 588
Тази година била топла и затова и черешите и доматите станали рано, така обясни човека,който продава.
Виж целия пост
# 589
Всичко върви поне с месец напред.
Виж целия пост
# 590
Тази година била топла и затова и черешите и доматите станали рано, така обясни човека,който продава.
Ми то за наличните в момента на пазара е нормално 1/2 буркан да е доматена вода. Това са салатни сортове от оранжерии. Има и градински тук там, но домати от полето няма още.
Извинявам се за спама.
Виж целия пост
# 591
Ние консервираме такива, каквито има в градината и когато назреят повече.  С консервни сортове никой не се занимава Simple Smile защото не са така вкусни като големите червени домати, розовите или биволското сърце. За по-късно сеят безколови, но пак не са консервни.  Когато правим доматите в буркани нарязваме в голям леген, пълним  от месестата част на дъното винаги остава един-два литра розова вода, която на село заминава на кокошките,  но не си струва да я пълним в буркани.
Виж целия пост
# 592
Тези сега които е сложила Буболина, най вероятно са оранжерийни, за другите още е рано, колкото и да е топло. Те са и водни и не толкова вкусни като летния домат, който го е пекло слънцето цяло лято.
Виж целия пост
# 593
 Оранжерийни , но собствени ,под найлон. Само отгоре сега, да пази от град. Скоро няма да има други, навън не стават вече. Климатичните промени влияят зле.
 това за моите говоря,  като щадим   химията, пръска се   рано, докато няма завръз  за здрави растения и сега последно за белокрилка , за три дни карентен срок ,без тежки препарати. По нивите не знам, има райони дето са благословени,  има и  унищожено  от градушки. И залагам на внос за наличните по пазари. Някъде стават все пак.
 Държим на собственото за сега и сравнително чисто.
 Консервирах две големи кофи, 16 буркана , натурално , обелено  и нарязано ,дори без сол.
Виж целия пост
# 594
Доматите, които ни носят са много вкусни, със съвсем тънка кожа и вътре нямат бяло.Не знам сорта, но са от червените, другата седмица ще носят и от розовите,
И цената е добра, големите 1 лев, малките 50 стотинки.
Виж целия пост
# 595
Цената е екстра.
Виж целия пост
# 596
къде тази цена
Виж целия пост
# 597
В Хасково, идват производители от селата и продават по кварталите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия