Избор на Airfryer - тема 2

  • 79 465
  • 772
# 15
Тази гледах аз https://www.currys.co.uk/products/ninja-foodi-8in1-flip-sp101uk- … ven-10216754.html , но е 8.5кг, което не ми харесва.
Виж целия пост
# 16
А колко се предполага, че трябва да тежи един фрайър?🙂
Виж целия пост
# 17
Гледах еърфрайър 4.2л, неръждаема стомана,тежеше малко над 6кг. По-големите сигурно тежат повече. А тази фурничка е 8.5кг. На мен ми е важно колко тежи, предвид основата, върху която бих го слагала. Ограничена съм в мястото, затова гледам малките уреди и все пак не искам да е само за 2 порции.
Виж целия пост
# 18
Моята фурничка е 11 литра, вероятно тежи 8-9 кг (не съм я теглила и не помня дали пише тегло в упътването). Аз пък съм я носила доста пъти от стая в стая😅, справям се с това сравнително лесно. По-малкият ни фрайър е 3,5 л, не мисля, че е двойно по-лек от фурничката (т.е. и на външни размери не е двойно по-малък). А дали теглото на фурничката не включва и нейните аксесоари? Те все пак не стоят непрекъснато всичките в нея...а обикновено тежат- шишчета, въртяща се кошница, мрежести "тавички"...
Виж целия пост
# 19
И аз избирам фраер сега. Има ли някакви функции, които са особено важни и полезни? За двама човека какво препоръчвате?
Виж целия пост
# 20
Най-вече препоръчвам да е мощен и голям. В него може и 2 порции, но може и повече. Първият ми уред се подведох да е малък, щото нали за двама, но реално малкият му обем все ми пречеше/беше недостатъчен.
Като общ размер уредите не се различават значително.
Относно функциите – зависи какво обичате да хапвате, но пак – повечето уреди имат сходни програми.
Виж целия пост
# 21
И аз избирам фраер сега. Има ли някакви функции, които са особено важни и полезни? За двама човека какво препоръчвате?
Мда, аз се полъгах с първия да взема малък но около черния петък ще дебна и сигурно ще взема по-голям. За сега едно Косори заглеждам но не съм го измислила още. За функциите - за мен това си е мини фурничка с много силно обдухване и го ползвам като такава. То какво по-различно, кафе ли да ми сервира? Има някакви смарт, да си ги командваш от телефона... скептична съм колко полезно би било. То всичко става толкова бързо в него че аз тъй или иначе съм наоколо през това време. За дехидратор да се ползва не знам колко удачно би било, иначе знам че някои могат и това. Но ми се струва че ще събира много малко, поне повечето модели. Евентуално тип фурничка ако и това се иска, че поне може на повече от един ред.
Повечето имат и предварително зададени програми, но тях ги ползвам колкото и тези на микровълновата - никак Grinning Изпробвам си и си задавам аз време и температура, от готовите програми май само тая за зеленчуци са я нацелили да е както аз ги искам. Та точно това не ми се струва толкова важно колко различни картинки са му наредили там, те повечето ще са за украса само.
Вече там бъркалка ако е Актифрай, въртяща се кошница и шиш за картофките ако е мини фурничка, ама поне аз не това разбирам под функции, то си е от формата под която е направен.
Имах възможност да пробвам някакъв стар Актифрай и не съм особено впечатлена поне аз. За който прави картофки по-често сигурно би бил удачен вариант. Ама с тая форма на съда не позволява да се сложи нещо по-голямо, а и не ми харесва че не е кошница и примерно отделена мазнина или сок от месо си остават в същия съд. Не че не пекох пилешки бутчета и в него де, изядоха ги и питаха за още ама не е там въпросът. Че и не пече равномерно, понеже тях ги правя без бъркалката и винаги от едната страна изпича по-силно и трябва да се отваря да се разместват. Пак казвам - стар модел е, може сегашните да са ги подобрили в това отношение. Но цялата концепция с бъркалката или дупката дето остава като се свали поне за мен не е оптимална. В нормален фраер със същия размер мога и цяло пиле да изпека, а в този нареждах като във форма за кекс само в кръг бутчета.

Съветът ми е да се опитате да видите на живо колко е голям уредът преди да го купите или да потърсите из нета какви са размерите вътре. Като литри може и да звучи много ако го сравнявате с тенджера със същия обем, но не е така. На фраера използваемото е предимно дъното на кошницата, а не да го пълните до литрите дето събира - повечето неща се слагат на един ред вътре.
За формата - според това какво ще готвите в него. Ако е с кошница - квадратна е по-удобна от кръгла за повечето неща и като че ли събира повече при еднакъв обем. Поне на мен не ми допадна хем малка, хем кръгла  кошница и ме е яд че не търсих квадратна. Той и изборът беше по-малък преди няколко години де, освен че и аз не знаех какво ще ми е по-удобно на мен.
Виж целия пост
# 22
В момента има намаления с различен процент на фрайери на различни производители в ЕМАГ.
Аз бих избрала фурничка. Става и за малко, и за много, но има екстри спрямо тези с кошница - въртящ се грил, въртяща се кошница, при някои и въртяща се приставка за шишчета. Може тънки неща да се готвят на няколко нива, има функция за сушене. По габарити не се различава много от малките. И друго важно - всичко без долната тавичка, която събира течност от готвенето, е от неръждаема стомана, няма разни незалепващи покрития, които се люпят и най-вероятно са с тефлон.
Виж целия пост
# 23
Нинджа и Инстант пот харесах, ма не са фурнички. Сега ще търся, и от тях
Виж целия пост
# 24
Аз се опитвам да се убедя, че такъв уред ще ми върши по-различна работа от хубавата ми фурна с вентилатор.

Толкова я избирах, че готвене на няколко нива, различни програми и накрая ползвам 4 функции. Правя много неща на вентилатор на високи градуси и се чудя фраера не е ли просто мини фурна на вентилатор?
Виж целия пост
# 25
Да, за мене фрайърът е мини фурна с вентилатор, само че вентилаторът не е като на стандартна фурна, а много по-мощен на много по-малък обем. Има разлика в печенето, за мене в плюс за фрайера.
Други плюсове за него - загрява много бързо, всичко става по-бързо, отколкото във фурната. И още нещо, за което аз се замислям от преди мнооого години - консумацията на ток. Преди първия фрайер дълги години имах малка фурна и голямата на печката ползвах само няколко пъти в годината. А ако се случи това, което ни гласят с тарифата на тока, ще направи фрайера незаменим (за времето, за което опичам например две пържоли във фрайера, фурната още не е загряла, за да тръгне да пече) . Като през цялото време фурната работи на пълна мощност, докато фрайерът в поне половината време е изключил нагревателя и работи само мощният вентилатор.
Но всеки решава как да готви и колко пари да плаща за битови сметки.
Виж целия пост
# 26
https://cosori.bg/produkt/cosori-pro-air-fryer-cp158-af-black/

Добавям и този модел към наблюдаваните от мен.
Виж целия пост
# 27
Не се ли замисляте за състава на тези черни покрития? Не знам да са измислили май такива, които са без тефлон и други вредни неща, а 200° е сериозна температура. Първият ми фрайер беше малък, с кошница и с такова покритие. И миенето не беше лесно. Ако сложиш нещата в миялната, заема голяма част от нея. Трябваше да кисна в топла вода с препарат, преди да измия.
Цената не я коментирам, всеки си знае възможностите.
Виж целия пост
# 28
Моят фрайър е със стъклена основа. Мъжът ми се смее и казва, че това е като на бабите ни едно време електрическата тенджера, но с по фенси изпълнение и название..
Виж целия пост
# 29
Мнения за тези два модела?

https://www.delimano.bg/air-fryers/air-fryer-star

https://www.delimano.bg/air-fryers/air-fryer-pro
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия