Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

  • 27 193
  • 750
# 405
Пазарувам от Iherb сигурно от 8 години вече. В началато разликата в цените беше още по-фрапираща. Плащам с обикновена карта на Пощенска банка. В началото ходех до митница.Сега е наистина много улеснено, защото налозите са калкулирани в цената.
Промоциите са много често, а преди около месец(около техния черния петък) си купих Витамин D- 90 таблетки по 5000 IU - 2 лева на опаковка. Купих 15 опаковки и раздадох на родата.
Регистрацията  и пазаруването са много лесни. Все едно си пазарувате от БГ сайт.
А и непрекъснато пращат уведомителни имейли, например: тази седмица Омегите аа на -30%, . Лошото е, ме непрекъснато пазарувам нещо, щото е много изгодно.
Виж целия пост
# 406
Тук че редовно много неща са по-скъпи, отколкото в чужбина, е така, но все пак Natural Factors са канадска фирма, нали? Нормално в iherb да са по-евтини, няма мита, транспорт в индустриални количества и пр.
Виж целия пост
# 407
Ти и сега плащаш налози(мита и ДДС), но България е достатъчно голям пазар за Айхерб, за да го калкулират в цената си, и да улеснят клиентите си. В момента Iherb го плаща вместо теб към Български Митници.
В началото се ходеше на митница. Носиш си фактурата и документ за плащане, начисляват ти мито и ДДС, и си ги плащаш на място. И пак излизаше поне двойно по-евтино от официалните вносители, които се предполага, че внасят на едро.
Виж целия пост
# 408
Ами...пазаруването ми се превърна в стрес, честно казано...🤐 Винаги съм имала навик да чета етикети с цени, състави и т.н., обаче сега понякога се случва да сменят цени и "в движение"...За цените на яйцата, млечните и гъбите ми става най-тъпо, та те са двойни горе-долу.🙄 Обикновена насипна извара за над 10 лв/кг?! Не ми се мисли хората с пакетираните чипсове, кроасани, акохол и прочие какви суми оставят в магазина...
Отивам да си направя някаква топла напитка, още не съм измислила храната за днес...🤔🤔
Виж целия пост
# 409
Тук че редовно много неща са по-скъпи, отколкото в чужбина, е така, но все пак Natural Factors са канадска фирма, нали? Нормално в iherb да са по-евтини, няма мита, транспорт в индустриални количества и пр.
Не говоря за тази марка само, други марки също са по-евтини в iherb.
Но то наистина не е само за добавките това, че аз там кравето масло купувах по-евтино отколкото е тук в момента... Къде са 5-6 долара за паунд масло, къде са тукашните цени дето почти толкова струват 250 грама вече? Яйцата горе-долу същата цена да бяха ако сменя валутите, само че стандартът е няколко пъти нагоре спрямо нашия. Аз затова им се чудя че ядат щуротии, те реално могат да си позволят повече с това което се изкарва там.
Скрит текст:
Но и не са свикнали да си правят сметката, масово са им подвеждащи етикетите кое е за паунд, кое за килограм, кое е цена за опаковка, като сложиш и че ДДС се включва чак на касата - повечето не се и опитват ами мятат там в количката и накрая с кредитната карта, то не е като да не нося достатъчно в портмонето ако е в брой

Нямаше ме по-малко от 3 месеца и пак бях в шок от цените тук като се върнах, те нямат нищо общо с това дето помня дори за толкова кратко време... Наистина е стресиращо вече много.
Тия с чипсовете, безалкохолните и вафлите ежедневно поначало не си правят сметката, не мога да ги мисля аз като те не се мислят. Дотатъчно съм намилала на приятели дето казват че моето хранене е по-скъпо и това ги спира, а пък те оставят луди пари за неща дето аз дори не ги наричам храна. И от там нататък вече се почва да се пазарува тепърва основни продукти за баш си основните хранения да се сготви. Както и колбас дето не само че е вреден ами няма и да ги нахрани... и е на цена на кило няколко пъти цената на месо.
Виж целия пост
# 410
Вчера за първи път в живота си купих алабаш и резене. После четох какво и що. Много ми хареса алабашът , като картофи е, нещо ряпата дайкон я разлюбих 🤐. Като включа и главите целина, дето ги намразих, без да знам обичала ли съм ги някога 😄, мисля, че алабаш е добра алтернагива. Само не съм ви питала добро ли е това главуресто нещо за режима ни.
Резене боднах половин луковица в зеленчуците за крем- супа, ей, кат мА удари един мирис на анасон 😶.
Та и резенето не е моето, дето казват . Вие такова готвите ли и къде го бутате.

Елора, изяде ли си оранжевия картоф ?

Долче, сега ме заинтригува с тези пъстри карфиоли, дано тази седмица ми остане време да посетя Кауфланд.
И сте прави за пакетираните боклуци, голям финансов ресурс са. Вчера пазарувахме за седмицата, ми то на мм простотиите по- скъпи от базовите продукти. Сини сливи сушени, фъстъци, кексове, салами , компоти Ооо, компоти 😱, сладка и какви ли не още излишества.
Сега само ми шумоли с някакви пликове и примлясва неакордирано 🤣
Виж целия пост
# 411
Още не съм Grinning
Виж целия пост
# 412
Алабашът си е зеле, само че на него расте сърцевината а не листата като на нормална зелка. Демек - на зелката кочана в средата дето като деца се карахме за него че нали е малко и колкото за опитване Grinning
Става и той на "картофки" ама аз го обичам пресен да си хрупам и не мога да се занимавам. Пък и меки стават пак де, иначе го слагат и в разни неща да замествал уж картофите. Нещо на много малко места го продават, наскоро видях случайно на място където не ходя често и си взех тамън два, ама грамадни бяха. Още имам, че се оказва че само аз си ги ям. Ми няма да се сърдя я, ще има повече за мен.
Но аз и с карфиола съм така - сварен не ми го хвали. Пресен хрупам като заек или пък запечен набързо във фраера, колкото да хване леко цвят тук-там. И паниран харесвам и правех едно време ама... беше то, няма вече. Я колко си опростявам живота като си го ям натюр Joy Че паниран си е играчка и правенето, и после миенето на цялата кочина след това упражнение. За шницел се хващам, за зарзават - не.
Резене не ям, точно защото мразя анасон. Който обича - да си го яде, само да не е точно до мен че смърди.
Виж целия пост
# 413
Карфиолът го задушавам, после на розички в тава и заливам с яйца , сметана и бадемово брашно, запичам и става пането. Сега си взех и трици овесени, сигурно ще хрупа повече, ще пробвам.
Нати, резенето било супер храна, ей досега четох какво вълшебство е. В крем супата не го усещам, като го " задуших" с подправки, че и спанак набутах. Ще го мъча това нещо, дано успея да го внедря в режима си.
Алабашът е много по- вкусен от ряпата дайкон, тепърва ще го пробвам и на фраейера , не ми хрумна да рупам сурово, честно 😀
Виж целия пост
# 414
Tайс, ами, какво да ти кажа...Аз имам голям късмет, че съм почти всеядна.😆 Всичко ми харесва- и резене, и ряпа дайкон, и карфиоли, и алабаш...Вчера имаше намален кейл в Лидъл, та си взех за чипс (то аз стандартен чипс не харесвам, този един приятно горчивичък става, слагам му зехтин, сол, люто).😃
Специално за резенето, досега все измъчени бройки съм виждала в България (дребни, престояли, понадрани), а в Италия какви хубави, сочни, крехки екземпляри съм виждала и опитвала...😍
Да, овесените трици са екстра за панировка. Понякога не се занимавам само заради мен да панирам изцяло с овесени трици, тогава смесвам галета и овесени трици, поливам с малко мазнина и пека. Подобни панирани неща са много вкусни и на следващия ден и не са на камък, с леко запичане..Между другото, може да не ти хареса панировка само с овесени трици, затова можеш да ги смесиш с бадемово брашно или с друго подходящо.🙂 Вкъщи панировката само с овесени трици не се харесваше на дребната.
Виж целия пост
# 415
Бадемово брашно и хуск по равно правят чудна панировка, панирала съм шницел, кашкавал... Е, не е най-бюджетният вариант ама пък те и тия ястия не са ежедневие. Става за разнообразие там. И без туй не бих се хванала да се цапам по толкова по-често, хем аз в еърфраера а не в тигани да пържа.
Пък резенето нека си е супер храна, оставям ви го всичкото на вас. Хубаво и сочно беше това дето пробвах, една огромна глава бяха купили. Опитах от салатата колкото да не ги обидя, ама се радвам и че не са такива да настояват...
Виж алабаш суров наистина изтървате, който не е пробвал. На мен ми свиди да го "развалям" с топлинна обработка, толкова ми е вкусен пресният Grinning Ряпа дайкон май също бях пробвала във фраера като картофки, ама много мека става. Иначе съм слагала на пръчици като съм запържвала други зеленчуци, аз нали обичам да ми е шарено и колкото повече цветове намъкна в чинията, толкова по-добре. Биваше, ама не бих излязла специално да си купя, че да сложа и това. Сурова си я харесвам и нея. Или на парчета и да си ги ям така с малко сол, или настъргана плюс морков и там оцет, зехтин, може и листа целина. Типични зимни салати, то като няма сезонни неща.
Виж целия пост
# 416
Дайконът ми харесва суров или към ястия тип мусака, яхния, супи, пълнени чушки с кайма. Там може да мине за картофи/евентуално да замаскира отсъствието на ориз. Да замества пържени картофи не разчитам...🙂
Виж целия пост
# 417
Дайкон много готвех миналата година. Но правих наскоро едно телешко варено с дайкон и нещо ...нищо не стана.
Нати, резенето сурово сигурно е изпитание, особено за който не обича анасон. Ще го мъча с разни други зеленчуци.
Ей ми крем супата - половин патладжан, глава карфиол, половин резене, морков, пащърнак и спанак. Ама сложих и 500 мл костен бульон от оня, безценния, от " ЛИвади" 😁. И сметана, и пилешка мас.
Ще скрия после, че ме мързи от тел да пиша спойлер дрън брън.
Ей го и резенето .
Виж целия пост
# 418
Дайкон ми е много вкусно на супа и на салата. Резене не съм пробвала, може да разнообразя супата с резене или алабаш. Аз се научих да си правя мисо супа и общо взето какъвто и зеленчук да ми се намира, става много вкусно. Обаче ограничавам вече кулинарните кандли, че като видя, се сещам и ми се дояжда... ако не видя, няма да се сетя.
Виж целия пост
# 419
Моята вечеря се пече.😃 По-късно може да пусна и снимки, ако се сетя да снимам. Кръгла пицо-запеканка- сложих яйца, бадемово брашно, овесени трици (преди тях и малко вода да си набъбват), кокосово брашно, сол, риган, босилек, чесън на прах, чубрица, лют червен пипер, малко зехтин. Този път всичко ми е доста на око, за отгоре има още една забравена моцарела и много малко кашкавал, които ще добавя върху запечения блат. Имам едни настъргани моркови и още се чудя дали да ги ръсна отгоре или да ги ям като салата...
Цял ден се наливах с топли течности и чак сега усещам, че започва съвсем лек глад, тъкмо навреме.🙂
Имам чувството, че вече и от кисело зеле мога да докарам нещо, което да наподобява пица..😆
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия