Месо от гъска София

  • 1 555
  • 9
Здравейте,  знаете ли в какъв магазин в София  може да се купи цяла гъска ? Става въпрос за вече  оскубана итн, не жива Simple Smile
Измислихме да правим за Коледа, но не мога да намеря интернет магазин, а не сме виждали никъде по магазините. Виждам че рецепти за гъски има, но от къде се снабдяват хората с тях...
Виж целия пост
# 1
В Метро вероятно ще има.
Виж целия пост
# 2
Според мен хората се сдобиват с гъски, които отглеждат. Друг вариант е патица от лов, патицата с кисело зеле става много вкусна.

Проверете в ХИТ, може да има. Рядко имам възможнност да ходя до там, но имат интересни стоки.

https://shop.gladen.bg/product/dithmarscher-geflgel-mladka-nemsk … a-barzo-zamrazena Това не е налично, а и е доста скъпо, но предполагам, че може да имат във физическия магазин.

Виждам, че имат патица, което пак е вариант.

https://shop.gladen.bg/product/penelope-cyala-patica-s-vatreshnosti-zamrazena
Виж целия пост
# 3
Метро, в Лидл пускат.
Виж целия пост
# 4
Метро.

Тази година гъските са дооооста поскъпнали. Нищо общо с миналогодишната цена.
Виж целия пост
# 5
Според мен хората се сдобиват с гъски, които отглеждат. Друг вариант е патица от лов, патицата с кисело зеле става много вкусна.
...

Да, патица с кисело зеле е разкошно нещо. Особено ако е по-мазничка... М-м-м-м-м...!
Патица от лов не е добър вариант. Даже хич. Дивечът е сух и жилав. А дъвченето на останали сачми не е приятно.

Гъски/патки все още се виждат по селата. Купувал съм преди няколко години. Съответно и добре охранена патка хранена с царевица няма нищо общо с тия в Метро. Ама си е разправия. Иска скубане и чистене.
Виж целия пост
# 6
Да ти кажа честно има рецепти за дивеч и ако готвачът е добър, нито е жилаво, нито ядеш сачми. Казвам ти го, защото съм яла доста дивеч и не може да се приготви като пиле, купено в тарелка от магазин.
Има си рецепти, подправки и тн, но не всеки умее. Също така не всеки има как да се сдобие с дива патица, затова напълно нормално е да се намери такава в магазин.
Виж целия пост
# 7
Да ти кажа честно има рецепти за дивеч и ако готвачът е добър, нито е жилаво, нито ядеш сачми. Казвам ти го, защото съм яла доста дивеч и не може да се приготви като пиле, купено в тарелка от магазин.
Има си рецепти, подправки и тн, но не всеки умее. Също така не всеки има как да се сдобие с дива патица, затова напълно нормално е да се намери такава в магазин.

Нямам намерение да споря за дивеча. Ти като искаш се дърпай по 2-3 дена с мършава патица и чопли с пинсетите да търсиш сачмите. Па после мариновай, изкисвай и прочие. Аз предпочитам охранен селски юрдек да го наредя в чугунена тенджера с капак и да го метнем във фурната.          Smile
Виж целия пост
# 8
Пак казвам, че дивеч не може да готви всеки. Особено ако не няма опит, ще опъва, та ще падат ченета. Няма смисъл да спамим повече.
Виж целия пост
# 9
Ял съм разни патици, но тяхното месо ми идва тежко и мазно. Гъските са съвсем друга работа. На въпроса къде може да се намери сега, честно не знам. Сега се гледат като че ли повече патици отколкото гъски.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия