Странни готварски рецепти, на които сте се натъквали

  • 8 816
  • 116
# 60
В много страни имат кървавица. Немците имат блутвурст, англичаните имат т.нар. черен пудинг, чехите, поляците, испанците и др. също я приготвят и харесват.
Виж целия пост
# 61
ПО-странно от нашата кървавица с кръв, може би няма.
О, има, има 😁Между другото, в Германия много се почита супа с гъша кръв, в Полша също. И една черна супа имат като още по-крайна варияция, то си е кървавица във вид на супа.
Виж целия пост
# 62
На мен са ми по-странни (от хранителна гледна точка) навиците на какво племе беше, което се прехранва с отглеждане на животни и в някои периоди се изхранват само с тяхната кръв. Пускат малко в една съдинка, джуркат го с мляко и го пият. Само това. На другия ден - друга животинка "дарява" прехраната. Не помня къде го гледах, някакъв европейски или американски "екстремен изследовател" беше отишъл да живее с тях Х време и се хранеше като тях.
Виж целия пост
# 63
Кървавицата се прави с кръв и дроб от животното.Беше ми странно преди много години,вече не,дори ям понякога🙂
Имало и някакъв десерт с кръв /май в Италия /и му казват”шоколад”,/даваха по тв/децата много го харесвали 🤔
Гледала съм за тези племена ,които се изхранват с кръв и мляко 😳
Виж целия пост
# 64
Не е рецепта, но много ми се ще а пробвам да го забъркам - майонезата на Хайнц с шоколад и портокал  Stuck Out Tongue Winking Eye Вероятно става страхотен кекс с нея Smiley
Виж целия пост
# 65
snow_angel, масаите в Танзания се хранят с мляко и кръв от козите си. И козите си ги гледат с много любов и не ги убиват.
Виж целия пост
# 66
В Торонто имат фестивал на чесъна. Приготвят почти всичко с него. Сладолед с обичайните съставки, но добавят и по 1-2 с.л. чесън. Кекс с половин глава чесън. Аз лично не бих яла от тези 'десерти'.
Виж целия пост
# 67
Ааа, сладолед има с какво ли не Hands V И май всичко му отива.Вкъщи не бих си правила такива рецепти, но ако съм някъде опитвам. В Япония правят сладолед с уасаби, със соев сос, и дори гарниран с новоизлюпени змиорки Stuck Out Tongue Closed Eyes Само тоя последния не ме блазни 😁
Скрит текст:
Виж целия пост
# 68
Пак канадско ястие - Желиран нос от лос. А в арабските държави си похапват с апетит камилско с ориз и фенел. Камилски бургер и др. Крем карамел с камилско мляко, Сутляш с камилско мляко и шамфъстък.
Виж целия пост
# 69
Видях в кулинарен канал как правят майонеза от водата на буркан с нахут и дижонска горчица - някой правил ли е ?
Виж целия пост
# 70
От тук съм запазила  това, но не съм пробвала :
Виж целия пост
# 71
Мариновани зурлички се продават в САЩ, за Китай да не говорим по сергиите какво има, но то и в България си се яде свинска главичка, агнешка главичка и там нос и всичко се боде на вилицата и право в устата 😁Майонеза от нахутена вода ми звучи по-гадно, маринатата ми изглежда лигава и плуват разни частици в нея, въздейства ми на естетиката ¯\_(ツ)_/¯


Виж целия пост
# 72
Прилична става майонезата, а аквафабата даже целувки правят с нея вместо белтъци... Странно звучи но работи, за който търси артернативи по някаква причина.
Виж целия пост
# 73
В Австралия ядох кенгуру (мръвка, нищо особено) и доста по-вкусна мръвка в Чайнатаун в Сидни, за която се притесних да питам каква е Grinning

За аквафабата съм се заканила да пробвам задължително и майонеза и целувки, защото аз ужасно обичам нахут и ям всяка седмица. Дори вчера изимпровизирах набързо доматена супа с нахут и броколи и беше много вкусно!
Виж целия пост
# 74
😀вчера и аз експериментирах с нахут + спанак , но по- скоро като яхния.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия