Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 74 119
  • 274
# 210
Трябва да се пробва. НякоЙ може ли да напише как точно става с кроасани?
Виж целия пост
# 211
ani metkalf,1 пакет бакпулвер е 2 чаени лъжички=10г.

Unknown_lady, върху горещия карамел подреждаш тънко нарязани кроасани (аз предпочитам шарени какаови кифли без пълнеж).Изсипваш яйчената смес (1литър мляко, 1ч.ч. захар, 6 яйца, ванилия) и печеш като крем карамел на водна баня на 180градуса. След изстиване се прибира в хладилника.  Аз имам и продължение-преди да го прибера в хладилника подреждам с дупката надолу кайсии от компот и заливам със сока на компота в който съм добавила 1,5 пакетчета желатин, разтопен по стандартната процедура. Вкусът е страхотен -хем сладко, хем леко кисел от компота и разхлаждащ.
Виж целия пост
# 212
това не го разбирам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
сладкиша е страхотен аз го прових през зимата и е любим на моето семейство който го направи няма да съжалява  newsm10
Виж целия пост
# 213
благодаря ви за отговорите  bouquetаз вече забьрках всичко и в момента пека.справих се дори и с карамела Grinningблагодарение на вас.сега си стискам палци.още ведньж мерсаж   bouquet
Виж целия пост
# 214
Ани, да ми оставиш парченце  Embarassed
Виж целия пост
# 215
Ани, да ми оставиш парченце  Embarassed
с удоволствие Simple Smileстига да става за ядене Embarassed,че като се знам какъв сьм "сладкар" Close  Tired,чак сьжелявам мьжо Mr. Green
Виж целия пост
# 216
утре чакам да се похвалиш  Peace
Виж целия пост
# 217
Аз го правих и даже щях да споделям рецептата тук във форума Simple Smile Simple Smile Simple Smile Wink

Обаче тестот за блата ми е по различна рецепта и мисля пак да пробвам с тази. Искам да попитам, ако сложа по-малко брашно и блата стане по пухкав, после като се обърне няма ли от тежестта на крем-карамела да стане клисав?

Или казано запазва ли се 'пухкавостта" (нова дума в бг езика Simple Smile ) на блата, че моят стана много сбит Sad
Виж целия пост
# 218
Таня, аz слагах по малко браШно и от крема направих повечко, че на моя мъж крема му харесва повече. Стана супер.  Peace
Направо ми иде всеки ден да си го правя.  Hug
Виж целия пост
# 219
ето и снимка на мнето произведенбие.извинявам се че не сьм го снимала целият,но днес като се прибрах от работа в хладилника намерих 2 останали парченца от целият сладкиш ooooh! Grinningблагодаря ви за прекрасната рецепта  bouquet  bouquet  bouquet
ето и едно парченце гарнирано сьс сладолед и сметана
 


моля да ме извините за големите снимки н и идея си нямам как да ги намаля
и огромно бладодаря за прекрасната рецепта  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 220
ani metkalf, потекоха ми лигитеееее...бягам за лигавник  Wink
Виж целия пост
# 221
с удоволствие Simple Smileстига да става за ядене Embarassed,че като се знам какъв сьм "сладкар" Close  Tired,чак сьжелявам мьжо Mr. Green

Някой тук ни заблуждаваше..........То мъжо ти си е направо за завиждане! newsm10 Шегата настрана, но си направила страхотен сладкиш!   bouquet smile3501
Виж целия пост
# 222
благодаря момичета  bouquet
а за вкуса на сладкиша прсто нямам думи Crazy
карамела не го дкарах както трябва,кремьт стана на шупли,но другият пьт по добре
Виж целия пост
# 223
В момента се пече моят следкиш, но май нещо няма да стане,понеже блата ми потъна и отгоре има най-вече от крема.  Sad Ще видим като се изпече какво ще стане. А и нямам кръгла форма и го пека в тава и нз дали ще успея да го обърна и дали да опитвам или така да го ядем. А и тавата се напълни до горе почти и сега, ако се понадуе, незнам..... Ох, дано да се получи нещо.  Embarassed
Виж целия пост
# 224
В момента се пече моят следкиш, но май нещо няма да стане,понеже блата ми потъна и отгоре има най-вече от крема.  Sad Ще видим като се изпече какво ще стане. А и нямам кръгла форма и го пека в тава и нз дали ще успея да го обърна и дали да опитвам или така да го ядем. А и тавата се напълни до горе почти и сега, ако се понадуе, незнам..... Ох, дано да се получи нещо.  Embarassed

Когато наливаш блата в карамелената смес, той потъва малко, но като се пече си отива на мястото. Когато го правих първия път и аз реших, че нищо няма да стане, но като се опече си беше о.к. Само не бързай да го обръщаш, нека се поохлади, иначе може да развалиш карамеления слой. Пак първия път от нетърпение го обърнах в чиния веднага след изваждането от фурната и му се поразвали фасона, но на вкус е чудесен тоя сладкиш. Ще ти се получи!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия