Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 74 082
  • 274
# 240
cathie Мерси за милите думи- а за снимките само толкова можах да ге намаля в paint, защото иначе ще се вижда само част от сладкиша, а сега се вижда целият.

Offtopic

Сега разбирам защо не можеш да ги намалиш. Ти "изрязваш" снимките, доколкото разбирам, а не ги намаляваш. Използвай опцията "Resize" - оттам можеш да задаваш желаните размери на снимката, а още по-добре е да използваш ето това [ url= тук слагаш адреса на голямата снимка][img ]http://тук адреса на малката снимка[/img ][/url ] (за да виждаш какво да правиш, съм дала интервали тук-там, но ти просто трябва да натиснеш последователно двете иконки и да сложиш "=" след "url", както и да внимаваш за правилното поместване на адресите. При всички положения, за да се види снимка, трябва линкът да завършва на ".JPG". Умишлено ти давам пример по-долу със снимка от "bgphoto", защото видях, че твоите снимки са качени там. Ако цитираш мнението ми, ще видиш точно какво съм правила, а не снимките. Дано ме разбра.)
Така тук ще се види мъничка снимка. Но кликнеш ли върху нея, ще се покаже голямата. И няма да има нужда да режеш снимките  Wink
Ето пример:

Виж целия пост
# 241
denis_d , М_е_г_и , благодаря ви за съветите. Hug
  bouquet
Виж целия пост
# 242
Ауууу невероятен сладкиш става  Crazy. Едва го опазвам от мъжо до утре. Направо изненадах себе си, но всичко това благодарение на вас   bouquet. Едно огромно БЛАГАДАРЯ за тази вкусотия и споделения опит  Hug.
Виж целия пост
# 243
Сладкишът стана супер, ама на мен блата ми стана 2 пъти по-дебел от крем карамела  newsm78 . А аз точно крем карамела повече харесвам. Гледам тук по снимките ви, на повечето от вас си е по равно. Следващия път като го правя, ще намаля дозата на блата и ще увелича тази на крема  Mr. Green
Виж целия пост
# 244
Гледам тук по снимките ви, на повечето от вас си е по равно. 
Така е защото го правим в по широка тавичка...
Виж целия пост
# 245
Dream4e, ако си го правила по рецептата в началото (оригиналната ) се получава точно така -блата е 2 пъти по-дебел от крем карамела. По-нататък сме експериментирали , защото повечето от нас(като теб) обичаме с повече крем карамел. Та увеличихме дозата на крема, а дозата за блата не пипай. Примерно аз вчера го правих с 5 яйца и 4 ч.ч.мляко (така блат и крем са по равно).
Виж целия пост
# 246
Направо ми потекоха лигите. Сигурно е страшно вкусен  Heart Eyes
Виж целия пост
# 247
Благодаря за съветите   bouquet , точно по първоначалната рецепта го правих. Ама следващия път непременно ще е с увеличени съставки за крем карамела  Mr. Green
Виж целия пост
# 248
Ей, моми4ета, снимките ви са толкова изкушаващи, 4е няма на4ин ве4е да не го изпробвам и аз.
Виж целия пост
# 249
Mого сполучлив сладкиш,няколко пъти го правих и на всички им хареса!
благодаря манел!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 250


Момичета за пореден път го правя този сладкиш на вкус е невероятен любим на цялото семейство.Но искам да попитам как да направя карамела да не е на шупли четах коментари че водата не трябва да завира на водната баня но как да го постигна това.Слагах ледчета доливах и пак не стана завира си и това е пекох го около час на 180 гр.
Виж целия пост
# 251


Момичета за пореден път го правя този сладкиш на вкус е невероятен любим на цялото семейство.Но искам да попитам как да направя карамела да не е на шупли четах коментари че водата не трябва да завира на водната баня но как да го постигна това.Слагах ледчета доливах и пак не стана завира си и това е пекох го около час на 180 гр.
тайната е не във това водата да не заври , а в това млякото да е горещо когато правиш карамела   Wink
винаги ми ври водата но никога не ми става на шупли , опитай   bouquet
Виж целия пост
# 252


Момичета за пореден път го правя този сладкиш на вкус е невероятен любим на цялото семейство.Но искам да попитам как да направя карамела да не е на шупли четах коментари че водата не трябва да завира на водната баня но как да го постигна това.Слагах ледчета доливах и пак не стана завира си и това е пекох го около час на 180 гр.
Печи го на по - ниски  градуси . Аз пека максимум на 100 гр.  И този сладкиш и крем карамела.
Виж целия пост
# 253
Най-накрая и аз да го направя, каня му се от сума време.
Единствен проблем имах със съдовете за печене, просто нямам с подходящ размер, но пак се получи, а и е доста приятен,
ето го и него:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=40
сори за оффа...
Марулке можеш ли на лични да ми пратиш рецептата за суканата баница....и за трицветния кръгъл кекс!!!  Praynig

А сладкиша и аз ще го изпробвам! Изглежад стархотен..а и като чета отзивите е и много вкусен... Heart Eyes
Виж целия пост
# 254
Зечова когато сложа при врялото мляко яйцата няма ли опасност да се пресечат newsm78
Краси- на толкова нисък гр.дали ще се изпече блата да не остане суров newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия