Всичко за замразената кърма?!

  • 1 317
  • 8
Сигурно се повтарям но тъй като не намерих нищо по въпроса в Библиотеката може ли да дадете инфо за всичко за замразената кърмаМ:
1. За цеденето - може ли да се използват стерилните чашки за урина, може ли да се допълва(ако да колко пъти и колко време от първото до последното цедене в един съд, на каква температура да се съхранява този съд докато се допълва преди да се замрази)
2. За съхранението - при каква температура, колко време
3. За размразяването - как, колко време след размразяване може да се дава, може ли да се смесват бурканчета замразени на различни дати
Размразена кърма или АМ?(е по-добре при приготвяне на каши и пюрета)
И ако се сетите друга ползена информация която пропускам
Ако има таква тема моля да ме извините и да предоставите линк.
Предварително благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
1. Може да съхраняваш в стерилните чашки. Допълването - ако ще замразяваш количество, което събираш през целия ден, тогава е най-добре изцеденото за деня да се събира в общ съд в хладилника и накрая на деня да го разпределиш в съдчетата за замразяване. Не замразявай големи количества наведнъж - най-удобно е да се замразяват по 30-50мл, така че да не ти се налага да изхвърляш добита с труд кърма, ако не се оползотвори цялото количество (макар че веднъж размразена, кърмата може да се държи 24ч в хладилник, ако не е пито директно от нея).
2. Замразяването - в хладилник с камера с отделна врата - 2-3 месеца.В хладилник с фризер с отделна врата - 4 (до 6) месеца. В отделен фризер за дълбоко замразяване - 6 месеца (и още малко).
3. Размразяване - в хладилник за 24ч или на водна баня в топла, но не вряла! вода. Можеш да смесваш мляко от различни дати без проблем.
За кашите и пюретата - зависи от детето. Приготвени с кърма много бързо се втечняват заради ензима амилаза, който се съдържа в кърмата, докато с АМ по-лесно може да контролираш консистенцията. Но пък приготвени с кърма са по-познати като вкус за бебето - а и ако имаш притеснения относно алергии, АМ е по-добре да се избягва.
Виж целия пост
# 2
да на пускам отделна тема, искам да попитам - по какво се разбира дали кърмата е развалена? сега размразих една от юни и изглежда ок, но се чудя да я давам ли? не е била във фризер, а камера на хладилник.
Виж целия пост
# 3
Ако е развалена, се пресича като мляко и е кисела на вкус. Най-вероятно няма да й има нищо, дори да е престояла малко повече от обичайно споменаваните срокове Grinning
Виж целия пост
# 4
Мерси, hedra    bouquet  Hug
Явно наистина нищо и няма, защото на вкус си е сладка  Embarassed дори и не мирише лошо както съм чела, че често ставало със замразената  Blush
Виж целия пост
# 5
Като я сложа в камерата на хладилника и замръзва чак след 15-20 часа. Това проблем ли е. После ще става ли.
При допълване - трябва ли да се изцеждам в друг съд и да охладя в хладилника новата кърма преди да я смеся с предната изцедена, нали не трябва де се смесват кърма с различни температури или направо да се изцеждам в съда в който вече има кърма престояла в хладилика
Виж целия пост
# 6
Колко време може да се издържи кърмата при стайна температура? Става въпрос са изцедена кърма след като бебето е заспало и същата тази кърма да се даде след 3 часа. Има ли някаква опасност?
Виж целия пост
# 7
Няма опасност - на стайна температура кърмата може да стои 8-10 часа (стига да не е 36 градуса вкъщи Laughing).
Виж целия пост
# 8
Стараем се да е 20-21*С.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия