За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 511
  • 774
# 45
Пухкава баница със сирене
Виж целия пост
# 46
Кажете моля, марината за свински ребра! Искам да ги метнем на скарата, но нямам кока кола, така че тази марината отпада. Имам 3-4 часа, през които да преседят омазани, към 200мл бира, вино се намира, соев сос, мед, сос от нар.
Виж целия пост
# 47
Бих смесила вино, сок от нар, мед и чесън ако имаш счукан или на прах. Бих сложила и лук накълцан ситно, но задължително пресен.
Виж целия пост
# 48
Настъргани лук и чесън които да отстраниш преди печене от пържолите, соев сос, сос от нар, зехтин, бира. Подправки любими
Виж целия пост
# 49
Кажете моля, марината за свински ребра! Искам да ги метнем на скарата, но нямам кока кола, така че тази марината отпада. Имам 3-4 часа, през които да преседят омазани, към 200мл бира, вино се намира, соев сос, мед, сос от нар.
Aко имаш сухи (пък ако не, а само пресни - намачкай всичко в хаванче на гъста паста) - чесън, лук, сол и п-р, червен п-р, малко пушен, розмарин, салвия...  - може така със суха марината да ги обтриеш.
Може  към тази суха да добавиш горчица и соев сос, малко мазнина и да оставиш малко за към края + мед.
Виж целия пост
# 50
Ябълкова, пeп-4o, Morena, благодаря! А нещо, риган, прясна мащерка ми се намира? Упс, то вие сте писали, но аз не го разчетох правилно Relaxed
  Редактирам се - доволна съм от резултата и вкуса! Пак благодаря!
 
Скрит текст:
Извинявам се за бързата снимка, но нямаше кой да ме чака ! Ребърцата в компания на паламуд
Виж целия пост
# 51
Здравейте,
търся рецепта за някаква хубава сладка марината за ребра, ако може да съдържа мед и соев сос 😁
Виж целия пост
# 52
Здравейте,
търся рецепта за някаква хубава сладка марината за ребра, ако може да съдържа мед и соев сос 😁
Несериозно звучи...
Виж целия пост
# 53
Виж постовете над моя, момичетата са дали варианти. Соса от нар може да го замениш с мед.
Виж целия пост
# 54
Поръчах си такава точилка,но нямам идея какво тесто се прави за такива бисквити - които не се надуват като курабии,а по- скоро като чаени....ако се надуват ще се развали релефа,затова търся такива плоски да си останат. Дано ме разбрахте.
Виж целия пост
# 55
Поръчах си такава точилка,но нямам идея какво тесто се прави за такива бисквити - които не се надуват като курабии,а по- скоро като чаени....ако се надуват ще се развали релефа,затова търся такива плоски да си останат. Дано ме разбрахте.
Скрит текст:
Биксвитено тесто без набухвател.
Виж целия пост
# 56
Трябва ти тесто тип маслено. Виж в коледната тема !
https://www.bg-mamma.com/?topic=1492883.540
Виж целия пост
# 57
То най-простото бисквитено тесто е брашно, захар  и масло... със/без яйца.
Виж целия пост
# 58
E,за който е правил бисквити Grinning за който не е си трябват пропорции
Виж целия пост
# 59
Здравейте, кулинари:) Искам да направя спагети карбонара, но много отдавна не съм правила и забравих точната рецепта. Е, правила съм ги два или три пъти, та затова, но бяха изключително вкусни. В интернет не откривам рецептата.
Помня, че беше с:
*течна сметана + прясно мляко
*бяло вино
*жълтъци
*масло
*бекон

Имаше някакви тънкости относно чесъна - кога се слага да се запържи, но да не прегаря? Заедно с бекона ли(той се пържи поне 3-4минути)?
Сметаната трябваше да се бърка на ниска степен и докато се сгъсти, но май не трябваше да завира? Така ли е?
Жълтъците сякаш се слагаха най-накрая, вече в готовите спагети и не се обработваха допълнително (сваряват се от топлината на спагетите). Не ги прибавях към сметаната и млякото.
Колко жълтъка се слагат?
Виното кога се слага?

Изръчках сумата рецепти и такава не намерих, а точно от сайт в Интернет съм я вземала. Ше съм ви много благодарна за помощта и насоките!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия