За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 473
  • 774
# 765
Аз от години готова кайма не купувам - купувам тел. плешка и от най-мазните свински гърди и ми ги мелят.

Кюфтета на приготвям много (и предимно за яхния - кюфтета с доматен или бял сос или пък по чирпански), правя бургери, та в тях конкретно обичайно не слагам нищо, чисто месо е. Обаче както писах... каймата омесвам добре с малко сол и п-р, освен че охлаждам.  После при оформянето с влажни ръце взимам, колкото ми трябва и го плясвам няколко пъти с едната ръка в другата шепа и тогава придавам формата. При готвенето доовкусявам като поръсвам с подправки и се образува ароматна коричка и сочни бургери.
За пържени кюфтата бих ползвала галета и яйца, каквито ползвам и за зеленчуковите кюфтета.
Виж целия пост
# 766
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus
Моите кюфтета не са безформени и разпадащи се, но винаги стават като топчета, колкото й да ги сплесквам Rolling Eyes
Виж целия пост
# 767
Здравейте някой може ли да сподели рецепта за китайски подлютен сос?
Виж целия пост
# 768
Здравейте някой може ли да сподели рецепта за китайски подлютен сос?
Ориентир за какво ще е сосът.
Виж целия пост
# 769
Здравейте някой може ли да сподели рецепта за китайски подлютен сос?
Ориентир за какво ще е сосът.
  за пилешко
Виж целия пост
# 770
Здравейте някой може ли да сподели рецепта за китайски подлютен сос?
Ориентир за какво ще е сосът.
 за пилешко
Погледни при мен - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%90%D0%B7%D0%B8%D … D1%85%D0%BD%D1%8F
Виж целия пост
# 771
Скрит текст:
Здравейте някой може ли да сподели рецепта за китайски подлютен сос?

КИТАЙСКИ ЛЮТ СОС
Соев сос -100 мл, кленов сироп - 60 мл, кафява захар (по желание) – 15 г, царевично нишесте – 25  г, чили сос – 25 г, оризов оцет – 15 мл, смлян червен пипер   - 3 г, чесън на прах – 3 г, джинджифил на прах – 3 г

В отделна купа сложете всички съставки и разбийте всичко с кухненска бъркалка до гладкост. Опитвайки готовия сос, можете да добавите определени продукти по ваш вкус - да подсладите твърде пикантния сос или, обратно, да го направите още по-пикантен. Сосът е доста течен. Можете да го оставите така или да го уплътните малко. За да направите това, изсипете соса в малка тенджера и на слаб огън, при непрекъснато бъркане с лъжица, оставете да заври и изключете котлона. В резултат на това готовият сос ще стане по-гъст. След това може да се охлади и да се изсипе в херметически затворен съд. Така готовият сос може да се съхранява до 4 дни в хладилник.

Мога да ти предложа и един тайландски, който е идеален за месо.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_24.html
Виж целия пост
# 772
Здравейте приятели,
Бихте ли ми препоръчали салата с риба тон филе? Имам печени чушки,патладжани, царевица,,домати, маслини.
Нещо за сандвичи,разядка?
Виж целия пост
# 773
Krotina от консерва ли е или прясна? Ако е прясна назад има как да я направиш без да изсъхне , но преди това я нарежи на кубчета . После салатата зелена и подправена с лимон и зехтин и рибкара от тигана отгоре. Ако е от консерва има много начини, но нека другите ти напишат. Не ми се пише толкова.
Виж целия пост
# 774
Като няма кой да заключи тук...

Здравейте приятели,
Бихте ли ми препоръчали салата с риба тон филе? Имам печени чушки,патладжани, царевица,,домати, маслини.
Нещо за сандвичи,разядка?
Тук в скрития текст съм дала салата - https://www.bg-mamma.com/?topic=1509790.msg45924161#msg45924161
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия