Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

  • 32 991
  • 875
# 780
В моето упътване не пише да не може с препарти преди или след пиролизата.
Буболина, прочети пак какво написах - за въпросното "ръбче" на камерата към вратата говорех Wink Аз този участък вече го чистя заедно със стъклото преди да пусна пиролизата. Според мен нарочно така е направена функцията, лаишкото ми предположение е, че производителите гледат да пазят уплътненията.
Виж целия пост
# 781
Тони, прочетох, но при мен не е на ръбчето, а около 4-5 см. навътре.
Аз също смятам, че е полезна функция!
Не ми е драма,  ще си го чистя, просто споделих.

Ще видя следващия път на силна, как ще е!
Виж целия пост
# 782
Аз съм със Смег и съм писала в темите назад, че при мен пиролизата също не чисти точно ръба към вратата. А по инструкция, стъклото се почиства преди пиролиза.
Предполагам, че умишлено така е направено, имали са някакви съображения за това "ръбче". Но аз не съм искала пиролиза заради стъклото или достъпната част на фурната - исках я, за да не дишам препарати, с глава в камерата и да стържа като ненормална, при положение, че има друго решение Simple Smile Едно ръбче нищо не ми пречи да го почистя заедно със стъклото, преди да пусна пиролиза (за мен е незаменима функция това) Simple Smile
Смятам, че е заради уплътнението, но не го твърдя с категоричност, само си мисля /или си стоя, според резултата Simple Smile /
Виж целия пост
# 783
Здравейте! Бихте ли ме посътвали коя марка е по-добра - AEG или BOSH? За приблизинелно среден клас фурна и като сътношение цена/ качество. Много Ви благодаря! Четох в темите, не намерих нищо зa фурни AEG.

При фурните и плотовете Bosch е по-добрата марка. Всички фурни Bosch, от най-евтината до най-скъпата, са с добро качество на материали, компоненти и изработка. Няма голяма разлика в качеството между моделите произведени в Полша, Турция, Испания и Германия.

При AEG подобно качество предлагат само скъпите модели, които са произведени в Германия. Произведените в Полша и Италия са с много ненадеждна камера, податлива на износване и корозия. Каталитичните им панели са с по-кратък живот от тези на Bosch.

И преди съм писала за АЕГ в тази тема:

Vilemina, благодаря за полезното инфо Simple Smile.
Избирам фурна бях твърдо решена да е  Аег, с пара и сонда за месо. https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … b=characteristics
После влязох в тази тема и вдигнах бюджета Simple Smile за
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/PARNA-Furna-za … RG5785S6/p/703342
Почти я бях поръчала и прочетох мнение, че няма печене на долен реотан с вентилатор Sad и пак взех да се чудя

Таня, този мидел АЕГ няма функции с пара, а Бош HRG5785S6 има режим с долен реотан и вентилатор. Почти всички модели на марката имат такъв, дори и най-евтините. При много от съвременните фурни това се нарича режим „пица“.
...
Има хубави модели АЕГ, особено в по-високите класове, и основната причина да ги препоръчвам много рядко е цената. Просто те наблягат повече на маркетинга и в огромна част от случаите техните модели предлагат по-малко екстри/функции, отколкото моделите на Бош за същата цена. Случаят с HRG5785S6 не прави изключение, така че ако ви харесва, намерете къде е на най-добра цена и я взимайте смело. АЕГ с подобни функции са на цени над 2200 лв.
...


Плотовете Bosch ползват собствена индукционна технология, една от най-добрите в света. AEG и Електролукс ползват техниката на френската Брандт, която също е добра, но с цел постигане на по-ниска цена съдържа известни компромиси, които в крайна сметка правят работата с Бош малко по-удобна и приятна.
Виж целия пост
# 784
И тук да благодаря на Vilemina, че си прави труда да пише, обяснява и често преповтаря написаното по-рано!
Поръчах и последните уреди, като този път се спрях на препоръчваните от нея Бош в тази тема и в темата за съдомиялните
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/cookers- … n-ovens/HBA534EB0 - 602 лв
 и съдомиялните
Скрит текст:
Виж целия пост
# 785
Изключително полезно! Благодаря на Vilemina за подробните обяснения. Благодаря и на drago_2008 за споделения опит.
Виж целия пост
# 786
Моля ви, момичета, няма защо. Радвам се, че съм ви била полезна Simple Smile
Виж целия пост
# 787
Моля ви, момичета, няма защо. Радвам се, че съм ви била полезна Simple Smile
Да помоля за последна, надявам се, консултация в темата за съдомиялните Flowers Hibiscus .
Виж целия пост
# 788
Искам да попитам тези, които имат тази фурна дали идва с щепсел или ще трябва да се връзва на твърда връзка?
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BG5780B0/p/650085
Виж целия пост
# 789
Искам да попитам тези, които имат тази фурна дали идва с щепсел или ще трябва да се връзва на твърда връзка?
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BG5780B0/p/650085

По принцип фурните не са толкова мощни колкото плотовете и не е нужна твърда връзка. И да не дойде с шнур с щепсел можете да си купите (продават ги готови с едни по-яки щепсели). Но тази май си идва с шнур, защото в ръководството пише това (файлът го има в линка, който си дала):

Виж целия пост
# 790
Искам да попитам тези, които имат тази фурна дали идва с щепсел или ще трябва да се връзва на твърда връзка?
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BG5780B0/p/650085

Самостоятелните фурни са комплектовани с кабел и щепсел - мисля, че в ЕС е задължително да са така. Ето описанието на вашата:



На твърда връзка се връзват печките, които имат и фурна, и котлони, защото тяхната обща мощност е доста по-голяма. Фурните най-често са с мощност 3,3-3,5 кВт, а стандартните щепсели могат да захранят без проблем около 4,0 кВт (16 А ток с напрежение 250 В).
Виж целия пост
# 791
Искам да попитам тези, които имат тази фурна дали идва с щепсел или ще трябва да се връзва на твърда връзка?
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BG5780B0/p/650085
Да с щепсел е фурната.
Тук е мястото да благодаря и аз на Vilemina🌷
Чрез изчерпателните разяснения от нейна страна,купуването на уред е в пъти по-лесно😊
Виж целия пост
# 792
Имам въпрос към ползвателите на фурна Бош  и конкретно HBG675BS1.

На кое ниво на фурната печете хляб/питка?

По ръководството би трябвало да е на ниво 2, но нещо не ми допада и на ниво 1, резултата е по-добър.
Пускам горен и долен реотан и сякаш отдолу не е добре изпечена. Стои някак бяла.
Пробвах и във форма и в голямата тава на фурната.

Не ми е проблем да пека на първо ниво, просто да си сверя часовника.
Защо препоръките в ръководството са такива, а на практика различно!
Виж целия пост
# 793
Имам въпрос към ползвателите на фурна Бош  и конкретно HBG675BS1.

На кое ниво на фурната печете хляб/питка?

По ръководството би трябвало да е на ниво 2, но нещо не ми допада и на ниво 1, резултата е по-добър.
Пускам горен и долен реотан и сякаш отдолу не е добре изпечена. Стои някак бяла.
Пробвах и във форма и в голямата тава на фурната.

Не ми е проблем да пека на първо ниво, просто да си сверя часовника.
Защо препоръките в ръководството са такива, а на практика различно!
На каква температура печеш и за колко време?
Изпичането зависи и от състава на тестото - теста с яйца или мазнина се пекат по-бавно. Има значение също така и съдът за печене - в керамичен съд се пече бавно, в съдове с незалепващо покритие също отдолу се пече по-слабо печивото и се овлажнява.
Аз пека даже на средна, а не на 2-ра скара, на температура 180 градуса, на 170 с вентилатор - това за питки и хляб.  Не съм със същия модел, но надали има съществено значение.
Виж целия пост
# 794
Често съм се чудила защо препоръките в ръководството не отговарят на действителността за хубав резултат и на каква база са измислени. При моята bosch питка най-добре се получаваше като след втасването пусках само долен реотан за около 15-20 минути на 180 градуса и после едновременно горен и долен до изпичането. Това е на второ ниво. Долният реотан имах чувството, че като се пуснат и двата едновременно, почти спира да пече. Моделът всъщност има значение, защото мисля, че има bosch с различни по форма и мощност долни и нагреватели. За електронното управление вече не съм сигурна. На вентилатор винаги горната кора ми ставаше твърда, независимо от температурата и нивото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия