Как да обичаме себе си повече - част I

  • 9 962
  • 204
Tази тема трябваше да бъде озаглавена "20 начина да обичаме себе си повече", за да свържем заглавието с 20 години от съществуването на BG-Mamma.

Но 20 "правила" не стигат, когато се касае за нещо толкова важно като обичта към самия себе си!

Обикновено никой не те учи как да се обичаш - това е урок, който човек преследва сам. И дори да успее да го научи само наполовина, започва да се усеща много по-удобно в собствената си кожа, да си прощава по-лесно, да си дава повече шансове, да живее по-спокойно и по-смело.

Затова и нашите "20 начина" станаха повече от два пъти по толкова! Искахме да ви подарим колкото се може повече послания за повече любов към себе си. Повечето от тях са малки и приложими стъпки. Списъкът ще продължим скоро и в още една тема!    

Позволявайте си спокойно да кажете "Сбърках" или "Грешката е моя". Приемете, че имате право да грешите понякога и че това изобщо не ви прави недостоен човек.

Поне по веднъж на ден се похвалвайте за нещо, независимо какво! От "Успях да завърша навреме този голям проект" до "Оризът ми този път се получи пухкав и перфектно сварен".

Всеки ден правете по нещо за тялото си.

Всеки ден правете по нещо за душата си.

Всеки ден благодарете за малките неща, които са ви донесли радост.


Повярвайте, че имате силата да се борите с лошите навици. Упражнявайте волята си. Подарявайте си малки победи. Това, че сте намалили кафетата от три до едно на ден може и да не ви изглежда като голяма работа, но в подсъзнанието ви светва лампата: "Когато реша нещо, аз наистина МОГА".Дайте прошка на накого, ако наистина това ви подсказва сърцето ви.

... Но не си поставяйте за цел на всяка цена да прощавате.
Ако смятате, че някой ви е навредил съвсем осъзнато и чувствате, че не заслужава прошката ви, не се чувствайте лош човек заради това.

Не се самообвинявайте безкрайно за напразно похарчени пари.

Осъзнайте, че мисията ви на този свят не е да бъдете перфектна. Мисията ви е да ставате все по-добра.

Всеки ден научавайте по нещо ново.

Ако сте сама вкъщи някоя вечер, не дояждайте двете студени парчета пица от предишния ден. Сгответе си нещо наистина хубаво - само за себе си.

Отворете си бутилка хубаво вино без повод.

Отделяйте за себе си дни, в които да не гледате часовника и да нямате никакви планове. Правете само неща, които спонтанно ви се приискат.

Прекарвайте редовно време сред природата.

Позволявайте си да се храните бавно и с удоволствие, вместо на крак или бързешком между две задачи.

Помнете, че мирът няма цена. Вашият собствен!

Осмелявайте се да казвате без чувство за вина: "Не ми харесва реакцията ти", "Очаквам от теб повече търпение в такива случаи" или "Няма да участвам в този разговор, ако продължиш да ми повишаваш тон".

Ако не ви се излиза, не търсете оправдания. Кажете честно: "В момента предпочитам да си почина" или "Тази вечер просто ще си стоя вкъщи и ще си догледам сериала". Нямате нужда да си измисляте алиби за случаите, в които просто решавате да уважите собствените си желания.

Вглеждайте се по-често в онези неща, които харесвате у себе си.

Подчертавайте без излишна скромност красивите си черти.

Смейте се често!

Приемайте помощ, когато ви я предлагат. Няма нужда животът ви да е винаги труден, за да се "доказвате".

Кои от тези жестове към себе си правите вие самите?

Дискусията е част от специалния проект BG-Mamma на 20, който включва интерактивен календар с 20 предизвикателства. Следете ги ТУК
Виж целия пост
# 1
Научех се да пазя интересите си и да се защитавам.
Виж целия пост
# 2
Ще си пусна хубав филм или ще си купя най-хубавия шоколад.
Виж целия пост
# 3
Научих се да се обичам и да се поставям на първо място...ако не винаги, то поне понякога...
Виж целия пост
# 4
Отделяйте за себе си дни, в които да не гледате часовника и да нямате никакви планове. Правете само неща, които спонтанно ви се приискат
Виж целия пост
# 5
Научих се да не се старая да бъда по-добра от някого. Достатъчно ми е във всеки нов ден да се опитам аз самата да бъда по-добра.
Виж целия пост
# 6
Научих се да се обичам и да се грижа малко повече за самата мен .
Виж целия пост
# 7
Опитвам се да отделям повече време за себе си и да не държа нещата да са направени по "перфектен" за мен начин.
Виж целия пост
# 8
Това, което научих и най-важното осъзнах, колко е важно за мен самата, е, да слушам само и единствено себе си!
Виж целия пост
# 9
Обичам повече себе си, след като осъзнах и разбрах, че няма как да съм перфектна във всичко. Карам го по-лежерно и спокойно.
Виж целия пост
# 10
Обичам да се разхождам сред природата, да си седя в къщи с чаша хубаво вино и добра храна.
Виж целия пост
# 11
Научих се, че не всичко е на всяка цена. Научих се да не правя чак толкова много компромиси и да отделям повече време за себе си.
Виж целия пост
# 12
Аз съм един много спокоен човек, който не се ядосва за дребнавостите около мен и се усмихвам непрекъснато. Наслаждавам се на малките радости в живота! Обичам природата и животните! Благодаря на Господ за прекрасното семейство, което имаме и трите ни слънчица, които ежедневно ни радват и ни карат да се гордеем с тях! Живея по максимата:"Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване!" Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Да давам прошка ми се струва най-ценно за постигане на вътрешен мир. Приемането на факта, че хората са такива, каквито са. Така могат, така правят, аз няма да ги променя.
Виж целия пост
# 14
Научих се да се обичам и да се грижа малко повече за самата мен .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия