Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аутизъм

  • 944
  • 10
Здравейте.
Знам,че темата е доста обсъждана,реших да се допитам до Вас за мнение.
Имам син на почти годинка.
Изключително общително дете,радва се дори на непознати.
Все още не върви ,но прави опити да се изправя подпрян върху нас.
Притесняват ме обаче някои неща:
1.Когато го повикам по име рядко се обръща.
Повечето случай си е фокусиран върху играта или каквото прави.
2. В момента е в период ,в който си играе със музикални или дрънкащи играчки.Играчки от типа сортери просто ги вади.
3. Не маха за чао,не сочи с пръст
Като цяло има моменти,в които сякаш не ме чува,а съм сигурна,че не е така...просто сякаш изключва когато прави нещо,което го интересува. Когато му кажа "Дай ми ... също няма реакция. Знам,че е рано за разни диагнози ,но пък и нз доколко това поведение е нормално.
Виж целия пост
# 1
Не съм специалист,ама звучи като съвсем нормално дете. Не се обръщал всеки път, играел си... не искал да дава...дете на почти годинка...... имам чувството,че всяка н-та майка издирва аутизъм при бебето си,ама не знам защо...
Виж целия пост
# 2
Детето ти е много малко,но все пак щом имаш притеснения се опитай да го въвличаш в игри заедно с теб.Мисълта ми е да не го оставяш дълго време да се вглъбява в своите занимания,а да участваш в игрите.Сядай на пода и му говори,за да те гледа в очите.
Виж целия пост
# 3
Прекалено сте се вглъбила. Всички деца на тази възраст са такива. Нашият да не мислите, че решава крадратни уравнения.
Виж целия пост
# 4
Нищо му няма на този етапна детето! Прави си неговите неща, интересно му. Аз пък бих оставила детето да си играе само, щом си има занимание. Не е нужно да сме при тях всяка секунда, да ги забавляваме и да се правим на клоуни.
Малък е да играе със сортери по правилен начин, има си явно други интереси. Вероятно и вие ако правите нещо съсредоточено, няма да отразите че някой ви вика.
Виж целия пост
# 5
Почакай да наближи пубертета, да започне да тряска врати, да ти отговаря, нарочно да се прави, че не чува и да върши точно обратното на това, което си казала. Тогава вече може да започнеш да се притесняваш наистина.

Аутизмът не е лесна диагноза, понякога дори доктори не я поставят правилно, а тук всяка втора майка си мисли, че детето й е аутист. Като гледам, май нужда от лекари нямаме щом сами си поставяме диагнозите вече...
Виж целия пост
# 6
Оф това става като някаква мода в кавички....
Като не маха вземете му ръчичката и му покажете как.
Моето дете на 1,6 също не можеше да вгражда в дъска животни,а  отдолу дори имаше картинката...спрях и след няколко месеца успя.
Купувайте играчки според възрастта,помагайте му,показвайте му.
Да реди кули примерно,да посочва,да звукоподражава как прави кравата и тн.н.
Говорете му и си играйте заедно 🍀
За мен периода до 3г е най-важен,търпение и постоянство.
Накрая всичко се отплаща
Виж целия пост
# 7
Твърде е малко детенцето, за да си мислите за такава диагноза.
Както вече обясниха, и лекари не я поставят току-така, камо ли на крехката възраст от 1 г.
Аз лично не виждам нищо притеснително в поведението на това дете. Дайте му време и шанс да се развие, а Вие дишайте спокойно и му се радвайте как расте.
Виж целия пост
# 8
Слухът проверявали ли сте?
Малко, малко..но майките си имат интуиция и усещат неща, непонятни за външни хора. Така че, щом нещо я притеснява, не е от нищото и от желание да пусне тема ..все пак..така мисля.
Виж целия пост
# 9
Аз също мисля,като teta 75 и затова писах да се занимава активно с детето,а да не го оставя да се вглъбява.За мен най-притеснителното е това,че не реагира на името си.Детето наистина е много малко и дано нещата се развиват добре занапред.
Виж целия пост
# 10
Рано е за диагнози. Дори психиатрите изчакват до към 3-годишна възраст, за да поставят диагноза. Ако много се притеснявате към 2г вече може да го заведете при специалист психолог или логопед и те да ви кажат дали имате нужда от психиатър. До тогава, занимавайте се с детето, играйте съвместно с него и му показвайте как се играе с дадено нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия