Машина за хляб - 68 тема

  • 28 723
  • 504
# 375
Здравейте!
Имате ли идея от какъв материал е съдът тук Tefal Home Bread Baguette PF610138
Виж целия пост
# 376
Здравейте!
Имате ли идея от какъв материал е съдът тук Tefal Home Bread Baguette PF610138

Алуминий.
Виж целия пост
# 377
Добър ден. Искам да замеся питката за довечера в машината. Нямам опит /освен с хляб/. Можете ли да ми помогнете с рецепта и насоки,моля? Благодаря предварително. Това е машината
Виж целия пост
# 378
Содена питка ли е или с мая? Ако е содена, ползвай програмата за тесто за паста (май 10 или 15 минутки да беше), тя е просто кратко омесване а не дълго месене плюс втасване на топло после. Ако е с мая, там вече баш си програмата за тесто, дето е към час и половина. Соденото тесто иска по-малко месене по принцип, целта ти е да не развиваш глутена особено - точно обратното на тесто с мая.
Виж целия пост
# 379
Добър ден. Искам да замеся питката за довечера в машината. Нямам опит /освен с хляб/. Можете ли да ми помогнете с рецепта и насоки,моля? Благодаря предварително. Това е машината


За месенето и аз ползвам програма тесто за паста. За рецепта, от миналата година тази - https://jenata.blitz.bg/vkusotii/straxotna-predkoledna-recepta-z … a-s-gazirana-voda Пише една супена лъжица бакпулвер, аз сложих две пакетчета.
Виж целия пост
# 380
По тази рецепта правя содената питка в хлебопекарна

https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_47.html?m=1

Програма "месене" е 10 минути на твоята машина. Ползвай нея.
Виж целия пост
# 381
Здравейте!
Тъй като от доста време искам да си купя хлебопекарна, вече и дойде момента Simple Smile. Четох назад в темата, но се обърках вече каква точно да си взема…
Ако е възможно да ми дадете мнения за някоя “сполучлива” хлебопекарна, която няма са се пуска всеки ден. Притеснявам се, че ще е поредния модерен уред забравен там някъде 🤣
Но пък ми е мерак от доста време 🙃
Виж целия пост
# 382
Здравейте!
Тъй като от доста време искам да си купя хлебопекарна, вече и дойде момента Simple Smile. Четох назад в темата, но се обърках вече каква точно да си взема…
Ако е възможно да ми дадете мнения за някоя “сполучлива” хлебопекарна, която няма са се пуска всеки ден. Притеснявам се, че ще е поредния модерен уред забравен там някъде 🤣
Но пък ми е мерак от доста време 🙃

 Колко души ядат хляб у вас? Какъв е бюджета? Козунаци ще се месят ли с нея? Машинките на Горенье са едни от сполучливите с достъпни консумативи, които почти винаги са на разположение.
Виж целия пост
# 383
Имах Силвър Крест, сега съм с Горение. Първата изкара 3 г и малко, втората ползвам вече 4-та година. И от двете съм много доволна. Щях да си купя отново Силвър Крест, но моята се счупи точно в началото на Ковид пандемията и по магазините нямаше никакви пекарни. Горението беше единствената голяма, която намерих. Впоследствие оправих и Силвър Креста и сега ми стои за резерва. Между другото, оказа се, че резервните части са им съвместими. Може би не всичко, но моята разби задвижващ механизъм и се оказаха идентични. Та за 20 лв си я ремонтирахме сами вкъщи.
Виж целия пост
# 384
Аз не я купух от Емаг както ме попитахте, купих я от технополис. Направихме хлебче на 25ти вечерта получи се прекрасно. Сега искам да направя тесто за хубава питка със сирене с късмети. Може ли да ми препоръчате рецепта и да ми дадете съвети. Благодаря на всички за помоща.
Виж целия пост
# 385
Ще използваш хлебопекарната за замесване на тестото и след това ще печеш във фурната ли?
Виж целия пост
# 386
Да, така искам да направя за да направя по голяма и естествено да направим традиционната форма на погача със сирене
Виж целия пост
# 387
Всяка рецепта за питка ще ти свърши работа, харесай си някоя и действай. Е, хубаво е да съобразиш количеството, нещо с кило брашно може и да дойде в повече за твоята машинка. Но там до към 700 грама брашно ще ти го омеси преспокойно. Тя иначе рецептата няма отношение към това как ще я месиш - дали на ръка, в хлебопекарна, с миксер - все трябва да се омеси, а останалото е същото във всеки от тези случаи така че караш по каквато рецепта си си избрала.
Виж целия пост
# 388
Супер, мерси
Виж целия пост
# 389
В последно време хляба изобщо не се надува, брашното ли е сменено, не знам, но...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия