Машина за хляб - 68 тема

  • 28 674
  • 504
# 390
Да, така искам да направя за да направя по голяма и естествено да направим традиционната форма на погача със сирене
Препоръчвам рецептата за  питка на баба Светла от с.Чибаовци
Продукти:
300 мл. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
3 яйца (1 жълтък се отделя за намазмане)
4 с.л. олио
2 с.л. захар
1 с.л. сол
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия - 14 г.
960 г. брашно
В 150 мл. прясно мляко се добавя маята, малко захар и малко брашно - да бухне, след което го изсипвам в казанчето на хлебопекарната. Добавям остатъка от прясното мляко, киселото мляко, яйцата, олиото, захарта. Върху тях внимателно насипвам брашното като винаги оставям 4-5 лъжици. Върху брашното изсипвам солта.
Включвам машината на програма ПАСТА - 15 мин. и следя да се оформи хубава топка. Ако тестото лепне добавям оставените 4-5 лъж. брашно. След приключване на програмата тестото почива 10-15 мин. Още веднъж се измесва на програма ПАСТА. Деля тестото на 3 топки и от всяка топка оформям правоъгълник. Мажа с масло и завивам на фитил. Нарязвам на парчета с дължина ~ 5 см. Подреждам в тава. Втасва 30 мин., маже се с жълтък+няколко капки олио и пр.мляко. Аз поръсвам със сусам. Пече се на 160*С с вентилатор.
Виж целия пост
# 391
Здравейте прекрасни хора! Честита нова година на всички с пожелания за здраве, щастие и много успехи!
А сега и по същество! Имаме хлебопекарна Мулинекс, която ползваме от доста години. Но тъй като е с по-малка вместимост, бих искала да я заменим с по-голяма такава. Ще се използва за хляб, но искам да се справя добре и с програмите за месене и втасане на тесто за козунаци, питки и т.н. Изчетох доста от темите, но просто се лутам между коментарите и бих искала да ме насочите към конкретни модели, които използвате и сте доволни! Бюджет до около 300лв. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 392
Не помня по кое време на годината се намира в Лидл тяхната, тя е голяма и от нея май няма недоволни, освен че и гаранцията е дълга и не се лигавят за нея. Казанчетата им също са евтини в сравнение с "маркови" хлебопекарни. Недостатъкът е че я продават само на кампании, а не през цялото време, та вие си знаете дали и колко бързате с покупката. Иначе май преди Великден също я има, покрай козунаците. Майка ми и сестра ми и двете са с такива, много са доволни.
Виж целия пост
# 393
darissss, аз също препоръчвам машината на ЛИДЛ.
В няколко филиала във Варна има наличност.
Виж целия пост
# 394
Лятото купихме на мама Лидл-ска. С препоръки оттук и на много мила съфорумка Krotinia, мама се научи да прави страхотен хляб. Аз по празниците я ползвах всеки ден буквално. Правих хляб, месих питки, милинки, мекици. Супер доволни сме всички.
Виж целия пост
# 395
И аз съм много доволна от Лидълската хлебопекарна.
Виж целия пост
# 396
Момичета, след като днес обиколих повечето големи вериги от магазини и видях повечето пекарни на живо, така и не успях да се спра на модел. Една приятелка обаче ми каза, че в Лидл при нас има няколко бройки налични и направо отидох да я взема. Ще пиша като я пробвам! Благодаря ви за мненията! ❤
Виж целия пост
# 397
Имай предвид че на Лидл машините са с подгряване на продуктите в началото на повечето програми - ако старата ти не е така, да не се чудиш какво става като стартираш да правиш нещо. Без подгряване са им май само програмите за тесто и евентуално експресната или както там се водеше.
Виж целия пост
# 398
След разопаковането измийте казанчето и бъркалките с топла вода и сапун а самата машина включете на печене за половин час при отворен капак и отворени прозорци, за да обгорят реотаните и евентуалните омаслявания в самата машина. В противен случай първият хляб ще има "странен" вкус Simple Smile
Виж целия пост
# 399
Най-вероятно ще ви се стори глупав въпросът ми, но реших да изпробвам една от рецептите в книжката на машината и за целта измерих брашното на кухненска везна.. Обаче пакет, който е 1 кг, на везната тежи около 600гр. Везната ми ли не е нещо ок или?
Виж целия пост
# 400
Везната, виж батериите, ако е с такива. Може да са стари.
Виж целия пост
# 401
Погледни дали не е сменена мерната единица на везната и дали мери в грамове.

g
Виж целия пост
# 402

Ето го и първият герой. Продуктите бяха за рецептата “Селски хляб”, при което най-вероятно съм сгрешила пропорциите, особено с брашното. Пуснах го 1250гр, но почти беше до стъклото на капака. Иначе беше изпечен много добре и много вкусен.
Виж целия пост
# 403

Ето го и първият герой. Продуктите бяха за рецептата “Селски хляб”, при което най-вероятно съм сгрешила пропорциите, особено с брашното. Пуснах го 1250гр, но почти беше до стъклото на капака. Иначе беше изпечен много добре и много вкусен.
Поздравления. Направи снимка и на срязания хляб, да видим и средичката му.
Виж целия пост
# 404

Най-вероятно съм прекалила с нещо в пропорциите, но на вкус стана страхотен! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия