Машина за хляб - 68 тема

  • 28 547
  • 504
# 420
Изглежда сякаш се е повредила. Опитай я на другите програми, ако на някои работи най-вероятно ти се е повредил програматора. Може и реотана да е отслабнал, те остаряват с времето. Ниско напрежение също може да ѝ попречи да работи нормално, но ти доколкото помня не си в Бг и не знам сюрпризират ли ви с такива "екстри".
Виж целия пост
# 421
Идеи някъде да има останали пекарни в Лидл? Интересува ме района на Пловдив и околните градчета.
Днес моята Горение буквално се подпали. Добре, че точно се прибрахме и я видях, че пуши и хвърля сажди. Не ми се мисли, ако се бяхме забавили малко навън. Мъжът ми я отвори, тъй като вече не е в гаранция и се оказа нещо по платката. Интересното е, че тази част си личи, че е сменяна вече веднъж (беше на гаранционен ремонт 6 месеца след закупуването).
Та търся нещо ново, с две бъркалки и евтино. Не знам има ли смисъл да се ремонтира въобще.
Виж целия пост
# 422
Та търся нещо ново, с две бъркалки и евтино. Не знам има ли смисъл да се ремонтира въобще.

От същият вид би си заслужило, за да имате допълнително казанче и бъркалки, които да ползвате при падане на тефлоновото покритие след години употреба. Втората по важност причина е да свалите още сега нагревателят и ремъка, евентуално двигателя, захранващия кабел и ако си харесате още нещо. Ремъците са склонни да се износват с времето и да се скъсат (или зъбите им да се протрият), ако останалите части по машината не са се предали преди това и не сте я хвърлили.

Точно преди година смених ремък на английска марка хлебопекарна и се рових в нета да търся части. Имаше изобилие от части предимно на Мулинекс, така че са вариант в бъдеще за вас, за да не сменяте отново цялата машина. Щом съпругът Ви е оправен и се ровичка, потърсете резервна платка за вашата хлебопекарна. Обикновено в OLX и други подобни сайтове има обяви или периодично излизат. Често съм попадал на Лидълски за части (явно не са издръжливи). На някои марки и модели частите са взаимозаменяеми. Ако намерите част, която да ви устройва като цена, заслужава си да я подмените сами. Не е нещо сложно. Друг вариант е да закупите пекарна отново по обява. Пълно е с такива, които почти не са ползвани и им заемат място. Някои са я получили като нежелан подарък или не смятат да я ползват, затова я продават и са в пълен комплект без следи от износване.

Не се сещам за конкретни марки, но преди години са ми попадали видеа в YouTube на домашни хлебопекарни на американци, австралийци и подобни с по-различен дизайн, но най-силно ме впечатли, че имат метален рефлектор под стъклото, който се отместваше с плъзгач. Това нещо е полезно като иновация. Ако намерите такава, би си заслужавало.
В коментари под клиповете имаше и такива, които ползват обикновено алуминиево фолио за печене. Слага се от вътрешната страна на капака. Пробвал съм и аз няколко пъти да видя как е. Видимо стъклото при допир е по-хладно от обикновено. Хлябът се запича малко по-добре отгоре и има по-малко топлинни загуби през стъклото. Може да експериментирате и да си оформите лист за многократна употреба, който да се захваща между корпуса и капака  и нагоре да е извит по подобие на продълговата купа. Не е нужно да опира в стъклото. Практично би било хлебопекарните да имат стоманен рефлектор в комплекта си, а не човек да си прави щуротии. За проба става. Не вярвам на много хора да им се занимава.
Виж целия пост
# 423
Благодаря за съветите и идеите. Купихме Финлукс, защото в момента не намерих Лидлската. Едно момиче ми писа къде има, но вече бяхме купили тази. Това ми е трета пекарна. Първата беше Силвър Крест, запалилата се Горение и сега тази. Установих, че казанчетата и на трите са съвместими. Единствено на Силвър Креста е по-плитко, но то беше до 1200 гр, а Горението и Финлукса са съответно до 1400 и 1500 гр. Даже сега си ползвам казанчето от Горението, а новото си го оставих за резерва. Имам и двойно казанче за два различни хляба от Горението и то става на Финлукса и него си ползвам. Не само казанчетата са съвместими. Когато купихме Горение, установихме, че казанчетата са съвместими и със Силвър Крест и така ремонтирахме Силвър Креста, който сега е на вилата. При него се разби задвижващият механизъм. Сменихме го срещу 20 лв с такъв за Горение, ама кой да ти знае, че са съвместими. Нямаше да издирвам нова пекарна точно по време на първата Ковид вълна. Тогава намерих само това Горение налично. А аз меся ежедневно и ми е криво без пекарна.
Та в общи линии, мога да кажа, че и трите правят еднакво хубав хляб. Единствено Финлуксът прави доста дебела кора и сякаш препича доста, дори на най-светлата коричка, но и на него му хванах цаката. Спирам програмата 10 мин преди края на времето и всичко е точно. Като се наканя, ще си направя моя програма, та да не му робувам да го дебна. Бях чела преди години, че някъде някакво болтче по корпуса се развивало или навивало и това променяло силата на печене, но изобщо не помня нито къде се намира, нито колко да го завъртя.
Като цяло, да, има и втора употреба машини, но аз сякаш съм малко предирчива и не бих купила нищо втора употреба, освен автомобил Simple Smile
Виж целия пост
# 424
като извадиш казанчето вътре в корпуса е терморегулатора. може и да е някаква дупчица.
с отвертка врътни 1/4 оборот по часовниковата стрелка. ако повече препича тогава връткаш 1/2 оборот в обратна посока.
Виж целия пост
# 425
Благодаря много, ще си го бележа с маркер и ще го развъртя леко. Утре ще пиша какъв е резултатът, защото днес няма да пека хляб.
Виж целия пост
# 426
няма смисъл да се бележи с маркер. използвай часовника.
ако сега е на 3/9 часа  врътни го на 6/12. на 1/7 - на 4-10.
резултата може да го пишеш на лични, да не се товари темата.
Виж целия пост
# 427
Е защо на лично. Нали и на Тефал машините имат същия проблем - препичат хляба. Нека пише тук!
Виж целия пост
# 428
за да не се разводнява темата.
писано е по този въпрос.
Виж целия пост
# 429
Здравейте. Не съм чела цялата тема, ако е писано-извинете ме предварително. Търся съвет относно хлебопекарна за безглутенови хляб и печива. От коя сте доволни? Не търся хлебопекарна с много опции, трябва ми почти изцяло за хляб. Благодаря
Виж целия пост
# 430
Лидълската има безглутенова програма.
Купих я и пробвах с тяхната безгл. смес да правя хляб за внучката.
Беше добре докато е топъл, после стана сух и се ронеше.
Пробвах по-малко количество, то пък не се изпече хубаво.
Накрая върнах хлебопекарната в магазина.
На детето правех малка доза безгл. в купа за втасване на Тапъруер. Всяка сутрин да има за през деня.
Виж целия пост
# 431
Здравейте. Не съм чела цялата тема, ако е писано-извинете ме предварително. Търся съвет относно хлебопекарна за безглутенови хляб и печива. От коя сте доволни? Не търся хлебопекарна с много опции, трябва ми почти изцяло за хляб. Благодаря
мисля, че всички по-нови машини предлагат програма за безглутенов.
опциите са от 12 до към 18. от тях най-често ще използваш 3-4.
Виж целия пост
# 432
Здравейте! Мнения за пекарна Горение BM1600WG. След трета Силвър крест от Лидл... Първата не тръгна изобщо след покупката,не можа да завърти, започна да мирише на изгоряло. Втората и третата спряха, не могат да завъртят изобщо. Ползва се непрекъснато, през ден.
Виж целия пост
# 433
няма смисъл да се бележи с маркер. използвай часовника.
ако сега е на 3/9 часа  врътни го на 6/12. на 1/7 - на 4-10.
резултата може да го пишеш на лични, да не се товари темата.

Пробвах, няма никаква промяна. Пече по абсолютно еднакъв начин. Дебна я и я спирам 10 мин по-рано, така или иначе ме е страх да я оставя да работи, докато сме навън.
Виж целия пост
# 434
Здравейте! Мнения за пекарна Горение BM1600WG. След трета Силвър крест от Лидл... Първата не тръгна изобщо след покупката,не можа да завърти, започна да мирише на изгоряло. Втората и третата спряха, не могат да завъртят изобщо. Ползва се непрекъснато, през ден.

От около 5 години я ползвам ( след Мулинекс 5000) и съм много доволна. Рецептите от книжката не съм пробвала, защото пропорциите не ми изглеждат добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия