Машина за хляб - 68 тема

  • 28 633
  • 504
# 405
В крайна сметка с колко грама брашно го направи? Оправи ли калибъра на везната?
Виж целия пост
# 406
В крайна сметка с колко грама брашно го направи? Оправи ли калибъра на везната?
В крайна сметка на око действах, тъй като нямах налични батерии за везната, но със сигурност повече от 630гр, които бяха по рецепта. Може би около 700-750гр, ако съдя по остатъка брашно в пакета.
Виж целия пост
# 407
Здравейте

след 9-годишна вярна служба прекрасната ми Мулинекс нещо взе да сдава багажа. И сега съм в рязка чуденка - да си купя същата от немския Амазон или да заложа на Тефал - става въпрос за модела с капацитет 1,5 кг. Леко съм скептична относно тефалите, но ако някой борави с такава, ще съм благодарна за мнение. Особено, ако пече често хляб, а не един път седмично Simple Smile
Виж целия пост
# 408
Че те Мулинекс вече са под името Тефал, купиха ги преди сума години, на практика е същата марка. Ако действително се намира все още под марка Мулинекс ми се струва че ще е доста стар модел, кой ги знае дали се намират за тях казанче или бъркалки ако потрябват.
Вече друг е въпросът дали един и същ производител си държи същото качество каквото е било преди 10 години или повече... Май не останаха много такива.
Ако трябваше сега да си избирам, първото е капацитетът, второто отзиви в интернет (по-скоро дали ще има много отрицателни или че често се повреждат) и заедно с тях и цена и достъпност на резервни казанчета и бъркалки.
Трудно ще ме убеди някой че различните марки вършат толкова различна работа. Все едно пералните да перат много различно, то просто няма как да е така.
Мулинекс имах и аз, доволна си бях. Тя и още си работеше когато спрях да я ползвам, просто спрях да правя хляб защото гледам да не ям такъв, та я подарих. Майка ми и сестра ми са с машини от Лидл, супер доволни са и двете, аз също съм ги пробвала като съм била у тях. Нямам забележки. Приятелки имат други марки, те също са доволни.
Виж целия пост
# 409
Права е Natka за Мулинекс-Тефал - еднакво са.
Аз съм с машина на Тефал за 1.5 кг. Правя хляб редовно (поне 3 на седмица). Имам я от малко повече от година. Фалове съм нямала.
Виж целия пост
# 410
"Мулинекс" отдавна са "Тефал".
И аз изкарах 9 години с Мулинекс 5000, през които години у дома купен хляб не е влизал (и три ремонта на хлебопекарната). Когато я сменях през 2018 г. първо разгледах модела на Тефал,
 различна е и в книжката няма подробна разбивка на времената, което за мен е минус.
После си взех Горение за 1600 г. Изключително доволна съм. Същата работа и качество за по-малко пари!
Виж целия пост
# 411
Е, те и от една и съща марка не са досущ еднакви моделите, хич не съм имала предвид че са едно към едно... Камо ли с толкова години разлика между тях. Дамата писа че не знае дали да очаква да е доволна от Тефал, но е доволна от Мулинекс, та посочих че вече поотделно няма да ги намери. Не знам кой е "модела на Тефал" като конкретни модели не сме обсъждали а марките.
За мен също са надценени, аз и моята вероятно нямаше да я купя такава ако не беше на промоция тогава. Но беше и отдавна, сега има много по-голям избор и някоя по-бюджетна ще свърши не по-лоша работа.
Виж целия пост
# 412
Моят Мулинекс все още си се продава в немския Амазон, така че няма проблем с покупката му.
Мулинекс и Тефал не е едно и също. Просто първото беше купено като марка от второто. Но качеството не е еднакво.
Като модели - става въпрос за двата най-скъпи - тези с по две перки и капацитет от 1,5 кг. Досега четох из нета, има доста потребители, които се оплакват от по-некачествено изпълнение на перките на Тефала в сравнение с тези на Мулинекса. Та, като ви чета и вас, май по-скоро ще си заложа на доброто старо.

Това е моята

https://www.italiankitchenaids.com/coffee_machines.php?prod=MOUL … ad_Baguette-White

Това е Тефалът

https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/tefal-pf610138-09141925
Виж целия пост
# 413
Аз съм с черния Тефал с две перки, който наподобява на тези два модела. От две години я ползвам и съм страшно доволна. Хляб, козунаци, тесто за питки, пици, кифли ... Няма грешка.
А що се отнася до качеството на Мулинекс или Тефал - в днешно време дори една и съща марка с един и същи модел не могат да предложат качеството, което го имаше преди години.
Виж целия пост
# 414
Преди 15 години имах Мулинекс, който ми служи вярно, докато не смених държавата. После родителите ми го ползваха още няколко години. Преди седмица съвсем непланирано се сдобих с една Silver Crest и идвам да споделя впечатления. Още първата вечер я тествахме на програма 2 (за френски хляб) и с рецептата за обикновен бял като спазихме пропорциите от книжката. Ползвах само вода, а маята решихме, че 1 грам повече няма да е проблем и сложихме цялото пакетчет от 7г лидълска.  Хляба беше вкусен, но доста светъл (на средната опция за изпичане) за моите възприятия, въпреки че беше съвсем изпечен. На следващият ден обаче се трошеше много (буквално се разпадаше) и беше изсъхнал там където останаха дупките от бъркалките.

Скрит текст:

Тогава намерих темата и я изчетох плюс предната Grinning За второто зареждане разделих течноста 1/2 вода и 1/2 прясно мляко като във водата добавих супена лъжица кисело (прочетох че оцет или кисело мляко предотвратяват трошенето), маслото от рецептата смених със зехтин и измерих маята да е 6 грама. Избрах третата програма за коричка и се получи така
Скрит текст:

Брашното, което се вижда по снимките е защото го гледах докато меси и реших, че е нужно да добавя още малко. Явно късно и не го омеси достатъчно. Но хляба беше много хубав, по-плътен и следващите два дни се режеше без да се троши. Не изсъхна, съхранявах го увит в памучна кърпа в кутия. За третия опит намалих маята още по препоръките тук и захарта защото ми сладни една идея повече. В крайна сметка след промените рецептата е тази: 120 мл вода с лъжица кисело мляко, 120 мл мляко, 2 сл зехтин, 1.5 кл сол, 600 гр брашно (от Лидл, протеина е 10гр), 1 сл захар и 1.5 кл мая. Ползвам мерителната лъжица от комплекта.

Скрит текст:
Номер 4 стана по същия начин, а в момента се пече номер 5. Ако ги докарам до седем хубави (както някой беше написал тук) ще приема покупката за напълно успешна. Приятелка съфорумка ми прати рецепта за тутманик, в някой от неделните дни ще я пробвам със сигурност. Най-вероятно ще меся тестата си за пица и козунак също в нея. Темата ми беше изключително полезна, надявам се моето мнение да помогне също за всички, които се чудят на машинката от Лидл.
Забравих да кажа, че започнах да вадя бъркалките, благодаря за този съвет. Аз съм от тези, които преди години изхвърли стария хляб с бъркалката в него. Simple Smile
Виж целия пост
# 415
Имам една евтина хлебопекарна от Aldi, която ми служи вярно от доста години. Сега последните пъти хлябът ми излиза порест и влажен, не става за ядене. Ползвам същата програма и същата рецепта. Каква може да е причината?
Виж целия пост
# 416
давай рецепта и снимка (разрез) на хляба.
Виж целия пост
# 417
ОК. Ето:
Виж целия пост
# 418
Аз бих пробвала да сменя марката брашно и мая.
Може би сегашните не са читави.
FrauDanna, последно септември бях по твоите земи - брашното от Алди и Нето ми се струваше влажно, като застояло.
Виж целия пост
# 419
Пробвах с различни брашна. Моята е в срок на годност, също взех от друг производител. Не знам вече. По- рано винаги ми ставаше идеален хляб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия