Машина за хляб - 68 тема

  • 27 485
  • 501
# 30
Веднъж сложих цяло пакетче мая - 7гр.и тестото излезе. 😂 Явно на "проба - грешка" принцип ще я карам..
Виж целия пост
# 31
Сикрет и аз имам горение и рецептата ми беше същата за памук хляб.Мисля ,че няма как да не се рони ,не е като от магазина ,той е по-жилав. Но ако искаш опитай същата рецепта ,но вместо 100 мл олио слагам 30 ,и две супени лъжици кис.мляко и супена лъжица оцет ,вода 300 мл, брашно 500 г. Солта я слагам във водата , а захарта горе с маята върху брашното.
Виж целия пост
# 32
Здравейте,

От два дни имам хлебопекарна и ми се иска да използвам тесто за направа на месеци. Може ли да ми дадете рецепта? В книжката има рецепта за тесто за пица, но не знам дали ще се получи с него.
Модел :
Виж целия пост
# 33
Здравейте,

От два дни имам хлебопекарна и ми се иска да използвам тесто за направа на месеци. Може ли да ми дадете рецепта? В книжката има рецепта за тесто за пица, но не знам дали ще се получи с него.
Модел :


Ако е за мекици, става.
Виж целия пост
# 34
Ползвай рецептата за тесто за пица.
Виж целия пост
# 35
Правя мекици с тесто за хляб, също става. Само че слагам цяла мая, за да се надуят повече и да станат пухкави. Вместо вода, може да сложиш кисело мляко и яйце в същото количество и да наблюдаваш тестото. Или айрян. Зависи как ги обичаш мекиците. Машинката всякакво тесто ще ти замеси, стига да е съобразено с капацитета й.
Виж целия пост
# 36
Правих в хлебопекарната на Лидл тесто за пица, спазила съм пропорциите от книжката, стана течно, на какво може да се дължи?
Виж целия пост
# 37
Правих в хлебопекарната на Лидл тесто за пица, спазила съм пропорциите от книжката, стана течно, на какво може да се дължи?
на спазване на пропорциите, а не на консистенцията на тестото.
Виж целия пост
# 38
Правя мекици с тесто за хляб, също става. Само че слагам цяла мая, за да се надуят повече и да станат пухкави. Вместо вода, може да сложиш кисело мляко и яйце в същото количество и да наблюдаваш тестото. Или айрян. Зависи как ги обичаш мекиците. Машинката всякакво тесто ще ти замеси, стига да е съобразено с капацитета й.

А като сложа цяла мая за сметка на някое друго количество продукт ли е? И също така вие за какво количество тесто слагате цялата мая?
Виж целия пост
# 39
А като сложа цяла мая за сметка на някое друго количество продукт ли е? И също така вие за какво количество тесто слагате цялата мая?
цялата мая е около 7-11 гр.
ако намалиш друга съставка с толкова грама надали ще окаже влияние.
маята не се слага според тестото, а според количеството брашно.
Виж целия пост
# 40
На 600-620 гр брашно слагам цяла мая Йоткер. Течните съставки са ми около 350 мл, но пак си следя тестото, за да няма изненади. Може да иска още малко течност или още мъничко брашно, за да стане меко еластично тесто.
Виж целия пост
# 41
Правих в хлебопекарната на Лидл тесто за пица, спазила съм пропорциите от книжката, стана течно, на какво може да се дължи?
Защото е за пица - с консистенция за оформяне по- лесно на блата. Ако пуснете същите съставки на програма тесто ще си стане тесто като за хляб.
Виж целия пост
# 42
Здравейте! Вчера бяхме на пазар в Одрин и си взех някаква тяхна мая, обаче хич не ми бухна хлябът. На 650гр брашно сложих около 1 1/2 малка лъжичка. Някой ползвал ли я е и къде греша?
Виж целия пост
# 43
Снимайте гърба да се види за колко брашно е. В Кауфланд има 7 гр и 18 гр, които са все за 500 гр брашно.
Виж целия пост
# 44
На гърба пише, че се слага цялото пакетче, което е 30гр, но това нали не важи и за хлебопекарната? От сравнително скоро я ползвам(има няма 3месеца) и не съм голям спец.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия