НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

  • 36 819
  • 501
# 30
Да. То няма друго. И по принцип бадемово брашно е обезмаслено и има вид на брашно. Използва се не само за кралската галета, но и други вредни сладости с кошмарната комбинация въглехидрати и мазнини и от двете по много. Арабите правят някакви сладки (рогчета на газела) с него.
Брашно от лешници се вижда, че са смлени лешници.
В Германия съм виждала, освен същото бадемово брашно и друго, едро смляно с кафявата ципа бадемово нещо, точно като това от лешници.
Виж целия пост
# 31
А добре значи говорим за едно и също,именно пудрата от лелници за галетата?Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Пудрата от бадеми.
Лешници сама си меля, а и бадемите ще започна да меля. Само да свърша наличното.
Смлени кокосови стърготини нямат нищо общо с кокосово брашно. Да знаете.
Виж целия пост
# 33
Какво казват специалистите за желатина? Може ли да се включи по някакъв начин в НВ-ВМХ?
Виж целия пост
# 34
С каква цел?Той не отива директно в ставите.По-добре костен бульон или пача.
Виж целия пост
# 35
Желатин си върви с ВМНВХ. Много приятен цвят и страхотна пяна става в кафето, разбито с миксерчето. Беше много на мода тук по някое време. Мерси, че ме подсети.
А иначе и аз залагам на пача и бульон.
Виж целия пост
# 36
Пудрата от бадеми.
Лешници сама си меля, а и бадемите ще започна да меля. Само да свърша наличното.
Смлени кокосови стърготини нямат нищо общо с кокосово брашно. Да знаете.
Това имах предвид и за пудрата от бадеми дали е същото като бадемовото брашно?
Гледам по сайтовете има и само брашно от бадеми?
А ти какво си правиш с него,само сладкиши  или и друго нещо?
Виж целия пост
# 37
Желатин си върви с ВМНВХ. Много приятен цвят и страхотна пяна става в кафето, разбито с миксерчето. Беше много на мода тук по някое време. Мерси, че ме подсети.
А иначе и аз залагам на пача и бульон.
имаш предвид желатина на листчета/ гранули, дето се слага за желиране на panna cotta, или желирани торти? Не бях чувала. Как се прави?
Не че ще сложа нещо такова, или каквото и да е друго на кафето, ама нали съм си любопитна.
Тортата вчера стана супер. Нямах шоколад, но си бях купила какво масло и си направих нещо като течен шоколад за глазурата.
Виж целия пост
# 38
А снимка на тортата?
На гранули е желатина. Ръсваш в чашата,  сипваш горещо кафе и пускаш миксерчето. Това го намерихме като търсехме алтернатива за тези, които искат да спрат млечни.
Кафе с масло е също приятна алтернатива, но някои се омазняваме яко.
Аз извадих гофретника.
Виж целия пост
# 39
Бадемово/лешниково брашно - стапям малко шоколад в микровълнова, 2-3 лъжици ядково брашно, малко гъсто кисело мляко тип гръцко или сметана, всичко вътре отлежава. Десерт-мечта Simple Smile Дегустираш и мучиш.
Виж целия пост
# 40
strawberry0302, няма да отслабнеш с бадемови брашна и литър мляко
обиколи всички теми в раздела, едни и същи съвети получаваш, и пак си караш по твоето си
Виж целия пост
# 41
А снимка на тортата?
На гранули е желатина. Ръсваш в чашата,  сипваш горещо кафе и пускаш миксерчето. Това го намерихме като търсехме алтернатива за тези, които искат да спрат млечни.
Кафе с масло е също приятна алтернатива, но някои се омазняваме яко.
Аз извадих гофретника.
Давай рецепта за гофретника
И кафе с кокосово масло или масло по колко пъти на ден може да се пие
Извинявайте,нова съм и се опитвам да влеза в ритъма на този режим👍🏻
Виж целия пост
# 42
Таня, изядоФме я!!! Хич не се сещам да снимам. И без това трябва да снимам яденето на папагала сутрин и вечер  Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз гофретника не го прибирам, ама обикновено мятам всичко в тигана за по-бързо. Последната проба яйце и моцарела( настъргана) стана много добре.
Пепа, аз изхвърлих микровълновата. Но ще пробвам на водна баня. А и на Таня бисквитките ще опитам.
Виж целия пост
# 43
Данилу, и шоколадът може да се топи в тиган на котлона (както за шоколадовите лави). Просто последните парченца ги разбърквам до пълно разтопяване извън котлона.
Таня, усеща ли се на вкус този желатин в кафето?🤔🤔
Виж целия пост
# 44
strawberry0302, няма да отслабнеш с бадемови брашна и литър мляко
обиколи всички теми в раздела, едни и същи съвети получаваш, и пак си караш по твоето си
Този режим ми допада и искам да го изпълнявам правилно,затова разпитвам,за което Ви благодаря за отговорите,тъй като ми е ново още и не съм съвсем наясно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия