Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е разликата между козунка по рецепта на Морена и козунка за начинаещи?
Как да активирам маята преди употреба?
Къде мога да намеря италиански брашна в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е разликата между козунка по рецепта на Морена и козунка за начинаещи?
Разликата между козунка по рецепта на Морена и козунка за начинаещи се крие в технологията. В рецептата за начинаещи, половината от мазнината се добавя още при първоначалното месене, активира се маята в началото вместо да се използва стартер и процесът е опростен, за да бъде по-достъпен за начинаещи.
-
Как да активирам маята преди употреба?
За да активирате сухата мая преди употреба, можете да направите закваска. Вземете 100 грама брашно, цялото количество мая, което ви е нужно, и 70-100 грама от течността в рецептата (предполага се, че ще е прясно мляко). Разбъркайте на кашичка и покрийте. Когато закваската се надигне, я добавете към останалите продукти и омесете цялото тесто.
-
Къде мога да намеря италиански брашна в България?
-
Как може да се подобри текстурата на козунака?
-
Как мога да включа шоколад в козунака?