Козунаци 2023

  • 44 236
  • 758
# 735
Здравейте! Някой правил ли е козунак с пълнозърнесто брашно и подсладител? Налага се да пробвам, но дали ще се получи?
Виж целия пост
# 736
Здравейте! Някой правил ли е козунак с пълнозърнесто брашно и подсладител? Налага се да пробвам, но дали ще се получи?
100% ПЗ ли имаш предвид... само уточнявам, ако някой е правил...
Виж целия пост
# 737
м.м. Само с пълнозърнесто няма да се получи истински козунак, ще е сладка питка.
Защо се налага ползването на 100% пълнозърнесто брашно?
Виж целия пост
# 738
Моля, споделете сполучлива рецепта за козунак с квас. Иска ми се тази година да опитам да направя такъв.
Виж целия пост
# 739
Моля, споделете сполучлива рецепта за козунак с квас. Иска ми се тази година да опитам да направя такъв.
Пипи аз наскоро пробвах  тази и излезе много сполучлива, пак ще я повторя
Виж целия пост
# 740
Морена,нали си близо до София.В Младост 4 има месарски магазин Бозмов.От там вече 2 години взимам мас на колегата.Казва,че хубава.И в Лидъл съм мяркала.Даже днес ще ходя там,ще погледна дали имат.
Виж целия пост
# 741
Моля, споделете сполучлива рецепта за козунак с квас. Иска ми се тази година да опитам да направя такъв.
Заповядай от мен, това е всъщност обичайната ми рецепта, но с квас   - https://morrennaa.blogspot.com/2023/04/blog-post_16.html

Натуся, благодаря за вниманието!   Аз съм на югозападния изход на София...  В Лилд ако откриеш, пиши моля! Simple Smile
Виж целия пост
# 742
Danifin, Морена, благодаря ви за рецептите!
Виж целия пост
# 743
Относно пълнозърнестия  козунак, може малко бяло напр 100 гр, и другото количество пълнозърнесто. Ще ползвам и подсладител заради ММ има инсулинова резистентност и други години правех по няколко и с много захар и ги унищожаваше …. Да знам, че има изключения, но ще усети пак вкуса на хубавото и после борба пак.
Виж целия пост
# 744
Не е тук мястото, но ще го кажа като човек който има ИР. По-добре да хапне малко истински козунак, поне за знае че е ял каквото е, отколкото такива залъгалки, които за някой с ИР не са много по-безвредни. Хем ще яде брашно, хем няма да е баш козунак, просто няма смисъл. Пълнозърнестото брашно не е много по-добра опция за нас, съжалявам. Пак ще му отиде инсулинът в небето.
Виж целия пост
# 745
Предположих, че става дума за ИР или диабет, затова попитах. Баща ми също е диабетик, но предпочита да хапне малко истински козунак, отколкото нещо, което не е козунак. А винаги може да го направиш с по-малко захар, не максималното, което е позволено за един козунак. Вариант е да направиш малък козунак, колкото за самия празник, т.е да няма опция да яде голямо количество.
Виж целия пост
# 746
За ПЗ Козунак и ИР...
Скрит текст:
съгласна съм с другите, аз да кажа да се яде козунака след друго ястие, като десерт, а не самостоятелно.
Виж целия пост
# 747
Ами добре съгласих се , явно ще е неядлив пълнозърнестия само труд и пак рисковано за ИР.
 Малък ще наравя с бяло си брашно. Благодаря ви!
Виж целия пост
# 748
Чак неядлив няма да е, разбира се. Но и козунак ще ти е трудно да му кажеш, то ще стане сладък пълнозърнест хляб с аромат на козунак... Нещо ме съмнява че това се търси.
Те дори някои подсладители вдигат инсулина също, абе грозна история е с ИР, там заместването на такива неща пак не е цвете. По-добре наистина както напомни и Морена - малко от истинското, след хубаво нахранване с нормална храна а не да яде само козунака.
И аз я имам тая дилема всяка година, ако се събираме. Ако съм само аз - тогава лесно, просто не пека. Ако сме всичките обаче, мен гледат в ръцете и правя по някой и друг козунак за празника. Другите го нападат от сутринта, аз си оставям парче за завършек на обяда и така.
Виж целия пост
# 749
Вкъщи по традиция ядем козунак сутринта на Великден с варените яйца. Стана ми интересно, че вие си го хапвате след обяда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия