Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 3

  • 96 674
  • 284
# 60
Tannita , благодаря ти и ти пожелавам успех с тортата.
Мисля, че черното не е трудно за оцветяване именно защото е черно, а не гониш някакъв нюанс на даден цвят (стига да имаш черна боя, разбира се). Ще се справиш, ти си майстор голям   bouquet!
Ще чакаме да покажеш резултата  Grinning!


Зори, голям зор видях с черното. Е то повече боя от тестото сложих и пак не ставаше баш черно. Накрая като направих калинката, разтворих малко боя с вода и боядисах отгоре. Определено повече торта Каленка няма да направя, ако нямам готов черен айсинг, че така омацах всичко с това черно тесто.
Ето ги тортите, втората торта я направих набързо на цветчета, че вече калинка не ми се правеше. Имат си много кусури, но дано поне пък вътре са вкусни.



Виж целия пост
# 61
Чудесна си е калинката! А как направи тревата?
Виж целия пост
# 62
Tannita, а как направи панделката така че да не се огъва?  newsm78
Моите все се гънат и се слепват Embarassed
Виж целия пост
# 63
Искам да попитам мога ли да намажа тортата отгоре с ганаш, вместо с маслен крем? Смятам да я покрия с марципан Варна.

Tannita, тортите ти са страхотни!
Виж целия пост
# 64
Tannita, а как направи панделката така че да не се огъва?  newsm78
Моите все се гънат и се слепват Embarassed
Нагънах малко фолио и сложих в панделките за малко, докато се стегнат.
Чудесна си е калинката! А как направи тревата?
Тревата е направена със специален накрайник, но може да се направи и с пресичка за чесън.
Виж целия пост
# 65

Зори, голям зор видях с черното. Е то повече боя от тестото сложих и пак не ставаше баш черно. Накрая като направих калинката, разтворих малко боя с вода и боядисах отгоре. Определено повече торта Каленка няма да направя, ако нямам готов черен айсинг, че така омацах всичко с това черно тесто.
Ето ги тортите, втората торта я направих набързо на цветчета, че вече калинка не ми се правеше. Имат си много кусури, но дано поне пък вътре са вкусни.





Поздравления, мила! Калинката ти е като истинска и крайният резултат си заслужава цялото мацане.
Представям си каква радост е у вас   bouquet!
Виж целия пост
# 66
Здравейте, момичета!
 От известно време чета темичката ви и искрено ви се възхищавам. Докато не видях на какво сте способни съм си мислела, че такива красоти правят само в сладкарниците...
 Дъщеричката ми другия месец прави 1 годинка и мисля да се пробвам с торта за повода. Искам да е някаква с покритие - "чаршаф". Маже ли се блата с крем под "чаршафа' или направо се слага. Какъв крем е подходящ между блатовете за такава торта? А какъв крем е подходящ за украса със шприц?
 Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing

 п.с. Бонбони Маршмелоуз има и в ХИТ. При бонбоните/ не шоколадовите, а гумените, дражетата/ точно срещу шоколадите. 150 гр - 2 лв.
Виж целия пост
# 67
Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing
Така я украсих аз. Grinning

Виж целия пост
# 68
Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това?

Моята е със съвсем проста украса - полях я с шоколадова глазура и поръсих със смлени орехи.
Виж целия пост
# 69
Здравейте, момичета!
  Искам да е някаква с покритие - "чаршаф". Маже ли се блата с крем под "чаршафа' или направо се слага. Какъв крем е подходящ между блатовете за такава торта? А какъв крем е подходящ за украса със шприц?
 Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing

 п.с. Бонбони Маршмелоуз има и в ХИТ. При бонбоните. точно срещу шоколадите. 150 гр - 2 лв.
По принцип преди чаршафа се мажат с маслен крем, роял айсинг, марципан, за да се заглади добре тортата и тогава се покрива. На моите торти направо им слагам чаршафа, затова не са много гладки, обаче все пак са за ядене, не за изложба. Става страшно много айсинг отгоре, а децата налитат да го ядът, и за това засега не слагам. Под чаршафа мажа само с горещ конфитюр от кайсии.
Тортата Барби е шарлотата с рулата. Чаршафа е с марципан Варна, не съм мазала с нищо друго под него.

А това е първата ми торта с рулата, само й наслагах цветчета на нея, щото нямах време за украса, обърнах я малко преди да дойдат гостите.
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2147176870086204048RvqlMz
Виж целия пост
# 70
Невероятна е! Така ми се иска и аз да успея да направя такава, но не мога да се реша  Confused
Виж целия пост
# 71
Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing

 

Ето и моята:


Покрита е с шоколадова и ледена глазура
Виж целия пост
# 72
Ето ги и моите две торти:

на тази покритието й е -фондан . Сравнително лесно работих с него. Вътрешното е тортата с рулата, намазах с крем на д-р Йоткер и метнах фондановия чаршав, но на другия ден отдолу се беше разводнило малко.

Тази е другата торта

Тази е с покритие - Марципан Варна . С него също лесно работих . Отдолу пак мазах с крем на Д-р Йоткер , не се беше разводнило. По-бавно съхне тестото.
Виж целия пост
# 73
Здравейте на всички,
От известно време чета тези 3 теми и страшно много се въодушевих и аз да сътворя нещо, но за съжаление нямам абсолютно никакъв опит в сладкарството. Накупих си какви ли не щуротии- формички, шприц, бои за яйца, дъвчащи бонбони, дори и бял фондан (пробвах да направя фигурка от него, но стана много мека и почти се разтече?). Днес се опитах да разтопя шоколад на водна баня в микровълновата, но стана на шупли и предполагам, че съм го претоплила, та затова за да покрия пастичките си направих крем.
Цяла нощ сънувах различни декорации с които да експериментирам и сутринта се залових за работа с голям мерак, но не особенно добър резултат, за капак на всичко Вики се събуди рано и трябваше и нея да я включа. Ето и резултата (поне пастичките се оказаха вкусни, но малко сладички) и разбира се помошничката, която се беше омазала до главата с крем и шоколад.

Въпросите ми сигурно ще ви изглеждат смешни, но моля ви се помогнете ми и ако може с нагледни материали. Интересува ме как да направя различни формички от шоколад с шприц и как да разстеля шоколада върху тортата така, че тя да придобие гладко покритие, много ме затрудняват страните на тортата...
Виж целия пост
# 74
Чудесна си е калинката! А как направи тревата?
Тревата е направена със специален накрайник, но може да се направи и с пресичка за чесън.

Имаш ли възможност да покажеш снимка на този накрайник, защото след някоя и друга седмица трябва да садя трева на футболно игрище и още се чудя как точно да стане  Laughing.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия