Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

  • 25 033
  • 741
"Бебето се ражда с нуждата да бъде обичано и никога не я израства." - Франк Кларк
Полези линкове
[/b]
Още изключително полезни графики (на английски)
Изчисляване на майчинство
Блогът на хедра - Кърменето като начин на живот
Календар за растежни скокове
Развитие на бебето по месеци
Бебешкият език - Напътствия от Присила Дънстън (видео на английски) и Защо бебето плаче на Ася на български
Имунизационен календар
Правилно поставяне на бебе в столче за кола
Наръчници за детски сън
Техники за успокоение по метода на д-р Харви Карп (видео на български)
Спешни състояния при бебета и малки деца (видео на български)
Как да подадем документи за помощ за отглеждане на дете
Календар с игри за бебето (на английски)

Полезни теми
[/b]
Майчинството счетоводно
Бързи въпроси и отговори
Пелени за многократна употреба
Носене на бебето в слинг
Бързи въпроси за кърменето
Виж целия пост
# 1
Inferiya благодаря за новата тема! Много полезна информация съдържа! Браво! 🌺
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата и от мен!
При нас нищо ново. Коликите са на приливи и отливи. Най се мъчи когато не е акал, горкият как се свива.
Гука вече повече, понякога нощем, следи с поглед, съсредоточаяа се повече. И усеща кога ще има хапване. Видимо много е пораснал, ще видим след 10 дена. Осезаемо вече започва да оформя кървавички по крачетата. Бебешкото акне почти изчезна, само около вратлето остана. Единстввно остана понякога повръщането понякога. Явно и това ще израсне.
Още си бръмчим със слингът. Още.малко и в раница, че става по бързо слагането. Докато се омотая със слингът се изпотя цялата. Голямо гласене на дрехи и да не го претопля с това променливо време.
Честита Баба Марта!
Виж целия пост
# 3
Здравейте, имам бебе на 2 месеца. Днес се случи нещо много стресиращо за мен и бебето. Последно му хранене беше в 7:00 сутринта,  след което заспа за корема ми до 9:00 часа. Направихме сутрешната рутина и бебето започна да повръща на 2 пъти обилно. Малко след това започна да се дави, като излизаше мляко от носа и мехурчета от устата. Стигнахме до спешното, защото не можеше са се оправи 15 мин. Въпроса ми е, дали е вредно да спи по корем върху мен, при положение, че е с рефлукс?  Дали не се натиска хранопровода така? Спи по спокойно, но после има проблем. Много се изплаших, мили майчета. И преди ми се е давал и връщал през носа, но сега беше в огромни количества. Вече се чудя, дали да не спирам с кърмата и да почвам с АМ.Утре сме при личната
Виж целия пост
# 4
Вероятно е от рефлукса това.
Попринцип бебе с рефлукс е хубаво да спи на повдигнат матрак и по гръб. Така са най отворени дихателните пътища.
Като го слагаш върху теб по корем му натискаш корема и предизвикваш това повръщане.
Виж целия пост
# 5
Аз си репоствам от миналата тема поста.

И ние от днес минахме на смесено  хранене, че кърмата ми се оказа много  малко. Бебето е наддало само 500 г за месец и запопнах да давам АМ, но не знам по каква схема, дали да давам на няколко последователни  хранения Ам и през това време да събирам кърма за едно хранене, например, и да дам събраното количество в края на деня.
Вие каква схема на хранене  спазвате?
И също, ако например, съм дала в 9 АМ и в 12 АМ, ако дам кърма след колко часа след последното хранене в 12 с АМ да е кърмата, пак ли на 3 часа без значение  дали ще е кърма или АМ?
Виж целия пост
# 6
Hintt,
Аз сутрин давам кърмата, после АМ, принципно когато успея да се изцедя давам кърма, нямам конкретна схема. През нощта е на АМ само, защото се буди по-често, ако давам кърма, явно не я засища много
Isabella, много страшно е било, дано е за последно.
Ние минахме на Аптамил от днес и има много газове, не е много спокойна и не изпива 120мл,а около 100мл.
Иначе започна да се усмихва много повече и да гука, но хич не иска да стои по корем...
Виж целия пост
# 7
Bonbolini, пробвай да сложиш нещо под гърдичките, ако не си. Има такива възглавници за игра по коремче, но и обикновена навита кърпа ще стане.
Виж целия пост
# 8
Inferiya, благодаря за страхотната нова тема!

Ние минахме ваксинациите днес и оттогава все реве бебонка. Много е нещастна, не знам каква нощ ще изкараме.Иначе гласът и се пооправи, нали беше прегракнала, но с това реване  сигурно пак ще го изгуби.

И ние сме на смесено хранене. Аз цедя кърма и давам от шише и редувам с АМ, защото нямам достатъчно кърма за всяко хранене.

Ние сме на стриктен график, храня я в 7:00. 10:30, 1-1:30, 17:00, 18:00, 11:00 и 3:00. По 120 мл , понякога ги изпива, понякога не. Вие как вдигате количеството мляко и премахвате храненета?

На мен ми казаха, че е още малка и трябва да се храни на често, а така ми се иска да махнем поне 1 хранене  . А тя рядко издържа повече от 3 часа и почва да пищи, че е гладна. И количеството не мога да  увелича, защото не яде толкова много и яде супер бавно, така че съм в чуденка.

За рефлукса, и моето бебе много връща мляко напоследък, затова след всяко хранене я държа поне по 20 мин в изправено положение. Ако я сложа да легне без да съм я държала права , започва да връща мляко веднага. Посъветваха ме поне по 30 мин да я държа права, но просто  понякога нямам сили и време.
Виж целия пост
# 9
Здравейте, ние вече сложихме първата комбинация ваксини. Общо взето минахме леко, с раздразнителност, сънливост и еднократно вдигане на температурата.
Почнах да давам и аз капки за коликите, понеже стана страшно, но не виждам голям ефект.
Иначе всяка сутрин ставаме с усмивки 😍 Прекрасно е!
Виж целия пост
# 10
Чета и се чувствам, все едно сме изоставащи. Детето прави разлика между ден и нощ, но не може да се говори за никакъв точен режим. Последователността на събуждания, будуване, игри, заспиване са едни и същи, но варират като начално време и продължителност много. Но не се оплакам, до 6-тия месец се надявам да влязат нещата в русло от самосебе си. Има и дни, в които бебока спи по 10-тина минутки през деня, и после се буди. И вместо 4 часа солиден сън, му се събират 1-2 часа котешки дрямки.

Засега само ваксината за ротарируса сме взели. Същата вечер беше малко ревлив, явно го болеше коремче, но нищо друго.

Очертава се за съжаление нужда от физиотерапия. Главичката, където лежи винаги на нея, е станала видимо плоска, отзад погледнат е несиметричен. Опитахме се да го въртим, но веднага щом се разбуди леко и се усети, той се обръща на предпочитаната си страна. Отделно, че на плоското по-удобно се лежи. Не знам какво представлява физиотерапията за толкова малко бебе. Скоро ще разбера.

Serenapotta Two Hearts
Виж целия пост
# 11
Милата, пробвай да го държиш максимално на другата страна когато е буден. Това включва играчки, въртене, хранене(даваш винаги от тази страна, на която се седи). Ако имаш как през деня слагай го да спи така, че да не може да се обърне на другата. Освен рехабилитацията,ще се наложи и ти да го стимулираш. Рефлексотерапията също много помага в случая. Има и упражнения в интернет,които може да правиш у дома.
Виж целия пост
# 12
Мамчета, много ми става мило като ви чета, връщате ме няколко месеца назад, аз съм от августовската група. Всичко ще мине, и рефлукс, и давене, и колики, и акане, хахах толкова бързо даже минава че няма накъде. Това за морална подкрепа, хаха, иначе за друго съм тук, който ползва Фризолак вом, да ми пише, една позната и останаха доста кутии и ги продава много изгодно, също така памперси 2-ка и 3-ка.
Виж целия пост
# 13
Микаса
Не сте единствените без режим, споко! И ние сме малко хаотични в часовете, но какво от това? Важното е бебето да спи и яде добре! Точно заради тази хаотичност, нощем стигаме до 6ч без ядене! Все пак говорим за бебета, не за часовници! Особено сега с тия колики и ваксини..не очаквам никаква точност, като гледам как стомашните неволи му разбиват съня и храненето.
За стоенето по корем- нашето бебе почна да си вдига главата изключително рано, защото е много любопитен и все наднича,да не изпусне нещо 🤣 Въпреки това, когато насила го сложим , в момент , в който той не е сам пожелал...става страшно- ревове, писъци, сополи и сълзи..имаме и забележки в паспорта от акушерките, че отказва да демонстрира умения 😌 Днес го сложих на леглото и лягах от двете му страни последователно, докато  му говоря, рой се обръща леко на една страна, за да слуша и аз го подбутване да се обърне, докато му говоря.Така решава, че сам е инициирал позицията, смее се и го приема като игра. Може би ще помогне и при вас нещо такова? Освен това масата за повиване е до прозореца, когато го обърна там и е светло навън, почва да наднича в градината и забравя, че е сърдит Wink
За тия съвети- слагайте на не- любимата страна...звучи малко абсурдно. Сякаш бебето е торба картофи и както го оставиш, така си стои. Моето мята и движи всичко от тялото си нон- стоп. Не мога да си представя и 5 секунди да е в същата поза 🤣 Дори докато спи пери ръце..
Също толкова абсурдни съвети като при кърменето- спете и почивайте достатъчно, за да имате кърма. Без уточнения как се почива с по 40 свободни минути между храненията на новородено...дотам с доверието в " експертните мнения"..

п.с Забравих да напиша, че докато лежи на масата за повиване му светвам от не- любимата страна една гумена лампичка, с формата на зайче, менящо цветовете си. Гледа съсредоточено и така успявам за по 15-тина минути да го задържа лежащ на тази страна
Виж целия пост
# 14
За тия съвети- слагайте на не- любимата страна...звучи малко абсурдно. Сякаш бебето е торба картофи и както го оставиш, така си стои.

Досега съм изпробвала
- да му слагам навита на руло пелена, за да не може да си завърти обратно главата (натиска и пак я завърта)
- обърнах му кошарата, така че за да вижда екшъна в стаята, трябва да е обърната главата на "правилната" страна
- под наблюдение съм го слагала да спи на една страна - аз зад него, той облегнат с гръб към гърдите ми, за да не се свлича. Досега само веднъж, понеже е доста времеемко.
- на масата за повиване светлото също идва от "правилната" страна, и гледа натам

Кърмя го и от двете страни, няма как там.

Въпреки всичко главата му не се е оправила Head Band
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия