Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

  • 25 187
  • 741
# 705
Izabella, от кога е това положение? Моята дъщеря също става доста крива когато й растат зъби както и когато е в скок на растежа, а като гледам календара, целият ноември сме в скок 😁. Та искам да кажа, че щом е изключена медицинска причина,вероятно става въпрос за обичайните за този период неразположения. Между 9 и 10м има още една регресия на съня. Моята дъщеря не е крива постоянно, но зъбите ни побъркаха и нас. Спането т.е събуждането през нощта се увеличи. Общо взето сме и ние в мрънкащ период, но не чак както го описваш. Режима какъв е, защото ако не се спазват интервалите между дрямките и ако не спи добре през деня , ще бъде превъзбудено и нощния сън също ще се влоши.
Виж целия пост
# 706
И моята бебонка е в криво настроение. Едва успяваме да и сменим памперса, да я изкъпем.. Не се спира на едно място, буквално. Трябва да я гоня да и сложа памперс;)) Аз мисля че имат много енергия сега и повече разбират, а не могат да я изразходват и затова са раздразнени. 

Напсоледък режимът и съвсем се развали, не яде добре,, не спи... Но пак бяхме болни тази седмица и го отдавам на това.

Водих я да я трглят днес и нищо не е наддала този месец:( И почти ми се скараха , че не я храня по BLW, и че затова не наддавала...

Да попитам, кой месец може да се дава свинско?
Виж целия пост
# 707
Интересно, на мен ми се карат, че я храня по ЗВБ и за това не наддава. А тя си има солидни закуска, обяд и вечеря.
Свинско дадох отдавна. Около 8ми месец някъде май.

За рождените дни съм изнервена още от сега - не искам нито украси с 74948594 балона, транспаранти, надписи и да се чуди човек детето къде е на снимката. Ще има време да си избира теми. С М си говорим, че ако трябва да го правим като повечето познати отиваме на вариант, подобен на сватбата, която не искахме и само подписахме Joy
Най-вероятно ще събера няколко дребосъчета с майките им в някой център да се позабавляват, защото ми е важно на нея да ѝ е приятно. Ще съберем родителите вкъщи и да се приключва. Не съм фен на събирания на дълги банкетни маси, защото нито мога да видя някого, цялата суматоха ще ме изнерви, детето ще се изнерви и като цяло не мерси.

Не мога да кажа, че през деня е крива повече, от колкото принципно със зъбите. Да, не седи за смяна, но това е, защото иска да снове. Много пътуване ѝ се събра, не мога да ѝ се сърдя.
Тези дни ще ни пристигне самара и погваме високото, че всички имаме нужда от тишинка Simple Smile
Виж целия пост
# 708
Здравейте,момичета!Малкият също е кривчо тези дни.Мени си настроенията често,но пък издава изобилие от нови звуци.Всеки ден ни изненадва с някакво ново умение,което пък ме навежда на мисълта,че е в скок.Така чеее търпение и това ще мине!😁
Виж целия пост
# 709
И при нас е борба със сменянето на памперса и обличането, гоним се, извърта се, рита абе ужас е… Кривеенето е на моменти отдавам го на зъбите. Крив е също когато иска да се изправи и да ходи из дивана, а сам не може… иска да си върви 🤣
Кръст и ръце не ми останаха, много е енергичен и пищи и бърбори по цял ден.
Горните зъбчета са на път, едното се показа леко, но толкова бавно става сякаш 🫠
Виж целия пост
# 710
Моето решение за трудното преобличане е да държа няколко интересни джиджавки наблизо и му давам някоя докато го преобувам. Като има нещо в ръцете кротува.

Не ми е много крив, все ухилен е и не се спира по цял ден, търчи из целият апартамент. Поне вече ходи сам и кръста ми е спасен. Но пък сега се започна ровенето по шкафовете Joy
Виж целия пост
# 711
И а така сменям памперс или дрехи, давам му някоя играчка и се занимава.
Включвам се след много дълго отсъствие, но откровено нямах грам време, доста дълъг период си изкарах с каката и малкия у дома след като се роди, имаме и две болнави и кекави кучета, таткото също се накъса да боледува, та...изкарах месеци в тичане по всички и зад всички Joy все някой е болен, та не остава време да си умра, както се шегувам, но няма ядове , таткото се включва на 100%, когато не е на работа Blush

Малчо се изправи от раз точно на 9тата месечинка на 25.10. и от седмица се опитва да върви, вчера се опитваше и сам с уокъра. Кака му проходи сама на 10м., та явно ще я гони по това.
Мъчат го едновременно 4 горни зъба от два месеца насам и нищо...след като избиха рано долните два (на 5м и половина и на 6м и половина) очаквах и другите да не бавят, но вече 3 мес няма никой и от седмица доста киселее през деня.
Откъм хранене е на 4 хранения от лятото насам, сам си махна петото, заместени закуска, обяд и сз, вечер преди лягане си пие млякото и това е.

Ами май в общи линии това е всичко за липсващото време Joy

п.с. голямо затишие е станало тук Anguished
Виж целия пост
# 712
Здравейте,
Наистина много затихнахме... Как сте?
При нас какво? Баткото имаше рожден ден, занимавахме  се с организации, покани, торти,  защото от години не го е празнувал с повече деца и сега беше просто великолепно всичко. Най-много се радвам, че той беше на 7-мото небе от щастие.
Малката върви вече, от 2-3 до 7-8 крачки, но още не я водя проходила, защото основно пълзи, иначе някак стъпва в началото на цяло стъпало, после продължава на пръсти и тупва. Но веднага се изправя и продължава да прави по няколко крачки.
От 2, 3 седмици много се буди през нощта, може би от това, че е много енергична ли, не знам вече. Чудя се дали не е гладна също, защото яде 3 основни хранения ( сутрин, обяд и вечер), а преди лягане е само на адаптираното мляко. Днес ще й давам още малко твърда храна преди да легне. Един път спа 6 часа и аз се будих през 1 час да я проверявам, защото това не ми се беше случвало скоро, а свикнах да ставам толкова често през нощта, нооо, много ми се натрупа безсънието. Добре, че спи при майка ми , обикновено събота, та имам 1 нощ пълна за сън. Почнах по малко да давам белтък от свареното яйце, прясно мляко с грис и масло, много го заобича и рибата вече започна да й става любима. Сега мисля и омлет направо на по- едри парчета. Този месец решихме да пропуснем тегленето При педиатърктата, че има много болни, но на нашия кантар е около 10.700, което е с около 300гр, т.е.е добре Simple Smile
На бузата й се появи червено петно, прилича май на атопичен дерматит, възможно ли е да се появи не При раждането , а по -късно? Ще снимам и ще пратя на педиатърката да каже на какво й прилича.
Та , това в общи линии Wink
Пишете, как сте в тези мразовити дни Simple Smile
Виж целия пост
# 713
Браво на малката !За мен направо си е проходила 🤗На колклко месеца направи първите крачки сама?
Виж целия пост
# 714
Tornado790, записала съм си, а и съм снимала де, на 8.11,  на 10 месеца и 4 дни (родена е на 4.01) Simple Smile Но много преди това стоеше права, постоянно. Брат й, да разлика от нея, проходи точно на 1 година и веднага беше някак си стабилен.
Виж целия пост
# 715
Много вълнуващ момент да видиш как тръгва само🙂Бърза сладураната омръзнало й е само да пълзи😉
Виж целия пост
# 716
Здравейте. При нас новото 4-то зъбче се показа, но още е голям киселяк малкия и вечерите поне едно пробуждане с рев си има. Започна и да скърца с зъби, направо ме влудява. Явно е ново усещане знам ли, ама го прави постоянно.
Иначе си бута уокъра сам и обикаля покрай дивана, но все е на пръсти, което ме притеснява, а обувките не се задържат, маха ги и се спъва с тях.
А зимата как ще избутаме не ми се мисли, че все иска да е навън на разходки с количката. Излизаме колкото и студено да е, стига да не вали. А в Германия всеки един ден е дъждовен 😀
Виж целия пост
# 717
Момичета, в чудо съм се видяла тия дни. Календарът показва, че сме в скок в растежа и дневния сън е някакъв мираж. Събужда се след 40 мин и не успява да премине в следващия цикъл на сън, а до преди това си ги свързваше и си спеше добре. Нощем се събужда и плаче та и там е зор и събуждане. Явно е регресията в 10 месец. Как преминава при вас, че при нас е от няколко дни, но аз вече съм без сили пък то явно ще продължи бая време (четох между 2-6 седм).
Също така, тези които не вземат детска кухня - какво им правите за следобедна закуска, че там нямам идеи?
Виж целия пост
# 718
И при нас е чудо!!! Трудно заспива - на ръце, друсане, ревове. Цял ден го нося, то не спира да реве...ревем и двамата
Виж целия пост
# 719
Минахме го този период ние, три седмици ни скъси живота поне с десет години. През деня не спеше, през нощта не спеше, едвам хапваше, нищо не го занимава… От няколко дни се успокои.
Мъчи се да ходи, подпира се на ограда и прави по 5-6 крачки. Преместихме го в неговата стая, първите два дни беше чудо, но сега си свикна. Мисля да почвам да поръчвам детска кухня, но съм в страшно размишление коя. Вие в София ползвате ли някоя? Похвали ми Българче, дъщеря ми никак не ти падаше по кухня и ѝ готвех докато не мина на обща храна, ама неща сега съм много зле от към идеи за меню. Изкарахме вече един хубав вирус всички в къщи и няма да ходим при педиатърката скоро време, че с тия вируси никак не ми се рискува.
Все още е само с два зъба, скоро и горните два ще се покажат, но пък нищо за мазане не помага.
Май, май всички тук сме във вихъра Joy
Чудя се Дядо Коледа какво да му донесе, бабите и те питат, иска ми се да поръчам неща за по-натам, за момента всичко си има, но и там ми е бяло петно Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия