За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 395
  • 762
# 150
Печена чушка/сушен домат от марината.
Виж целия пост
# 151
Търся рецепта за подобни бисквитки,
Скрит текст:
водят ги американски стил, но американските кукита сякаш са по-сухи, а може и от пълнежа да е, но изглеждат много мекички. Може би са разновидност на напуканите шоколадови сладки? Някой, ако има идея или рецепта, моля да сподели.


Това дали върши работа...



Виж целия пост
# 152
Търся рецепта за подобни бисквитки,
Скрит текст:
водят ги американски стил, но американските кукита сякаш са по-сухи, а може и от пълнежа да е, но изглеждат много мекички. Може би са разновидност на напуканите шоколадови сладки? Някой, ако има идея или рецепта, моля да сподели.


Това дали върши работа...





Много благодаря, ще ги пробвам Hug
Виж целия пост
# 153
Добър ден
За ганаш на торта в какво съотношение и на стайна темп ли трябва да е сметаната?
Виж целия пост
# 154
Искам на направя за гарнитура варена пшеница.Фантазията ми днес си взе почивка и не мога да измисля какво друго да и добавя.Приемам идеи.
Може да я приготвиш, като ризото. Т.е да ѝ сложиш много неща...например гъби, спанак, различни зеленчуци (гриловани, запържени).
Също много вкусно става, след като я свариш да и добавиш много ситно нарязани магданоз, копър, зелен лук, зехтин, кората и сока на 1/2-1 лимон, малко сушени плодове - стадифи, червени боровинки, кайсии, сливи (каквото имаш). По същия начин може да напълниш сушени червени чушки, с горната плънка. Чудни стават.
Виж целия пост
# 155
Добър ден
За ганаш на торта в какво съотношение и на стайна темп ли трябва да е сметаната?

Тя се загрява до точка на кипене, каква стайна температура търсиш????
Виж целия пост
# 156
Скрит текст:

Това брашно вече е заразено, така го наричам, защото е с инсекти и трябва вече да се внимава и цитирам поста ..."Вчера на касата на голям англ. супермаркет, касиерката беше така любезна да ме посъветва да си махна брашното от покупките. Било от “новата партида с отровни инсекти”!!
Купувайте брашно САМО от турските магазини в Лондон, тихичко ме посъветва тя. Благодаря й❣️" Angi Ankova
Казвам си честно, не вярвах ,че може да бъде пусната в продажба такава гадория, не ми казвайте, ама ние колко сме изяли до сега...
Някой е изял малко тролене, няма лошо, случва се. Всъщност статията е от 2020г, оплакващата се е държала брашното у тях си и по едно време се е сетила да се обади на кол центъра и да се оплаче, че имало буби в пакета. От там й казали, че вероятно е заради лоша  хигиена в дома й, и че се случва да се появят в брашно, но са безвредни.
https://www.thecourier.co.uk/fp/news/dundee/2541635/customer-tol … our-are-harmless/
Виж целия пост
# 157
Eфибуш не е тролене. Четете етикетите. В магазините, поне в Гемрания и не знам как е в немските вериги в България , са пуснати продукти с брашно от инсекти. Длъжни са да го напишат това на опаковката. Който чете - чете. Останалите са съгласни по презюмция. Аз съм от нечетящите, но си имам стандартни стоки и нямам много полуфабрикати. А и наистина взимам доста неща от турски, руски и т.н. магазини
Виж целия пост
# 158
Точно турските стандарти за основни храни, плодове, зеленчуци и сладки не са за хвалене и критерии.
Виж целия пост
# 159
Някой е изял малко тролене, няма лошо, случва се. Всъщност статията е от 2020г, оплакващата се е държала .......................
[/quote]
Не, не е тролене, пуснаха ми го във фейса, но не виждах дата и годината, сега го прочетох за годината, но независимо от това трябва да се чете вече, защото във всеки един момент такова замърсено брашно и подобни продукти ще бъдат пуснати, на мен лично това не ми е приятно, категорично, това ме отказва и да се храня в ресторант, независимо коя звезда е и колко е луксозен, защото не им вярвам на написаното и обещанията, че при тях това не се случва. Това, че някоя личност от ЕС за тази идея е взел добра комисионна,  същото е и с ваксините против Ковид,  някои от тях направиха милиарди, мога да посоча и име, а още по добра в пъти, защото е прието и вкарано в действие, изобщо не ме интересува, да си ги ползва и яде. Глупостите на някои от ЕС започват да ми идват в повече, хубаво, ама в един момент не е чак толкова хубаво!
Виж целия пост
# 160
skk007 дай да ги прочетем тези турски стандарти. И кое не им е добтото. В немски супермаркет не можеш да намериш бамя, връзките копър и магданоз са мижави и мента и джоджен нямат свестни ... също овче сирене, агнешко и агнешки дреболии , маслини, зехтин и други неща си взимам от турски. Аз влизам в голям супермаркет и си избирам по мой вкус неща, които в немски не се намират. В руски също. И така си правя покупките, че да ми е разнообразно. А и при турци и при българи и при всякакви националности ... има хора които се хранят правилно, има и такива неправилно. Вски си решава.
Виж целия пост
# 161
всеки един момент такова замърсено брашно и подобни продукти ще бъдат пуснати
Това от статията горе не е било такова в магазина, буболечките са се появили в дома на жената и има намек за лична хигиена. Просто за някои  хора в чужбина е спорт да винят магазините заради някаква лична цел. А сега из българските медии е спорт да се набеждава, че ЕС ни кара да ядем буболечки.
Виж целия пост
# 162
Аз не следя българските "медии" (понеже съм учила доста журналистика и това тук опредлеено не е каквото трябва да бъде), затова може ли да попитам: обясниха ли защо е толкова страшно, че ще вкарват някаква суровина от буболечки или просто ни е гнусно и затова му викаме "вредно"? Щото нали из Азия ги ядат от много отдавна, па нищо им няма на хората... и явно пропускам от къде идва това говорене за тия буболечки.

Марчева, това, че нещо е най-лесно да си го обясним с конспирация, само по себе си не доказва наличието на такава. Съжалявам, но само "защото на мен не ми харесва" не прави дадено решение погрешно или нередно. Още повече пък да стигнеш от бравно до ваксини - работата става нерде Ямбол, нерде Стамбол.
Виж целия пост
# 163
Само като видях "майката на 5 деца"... Но все пак тя твърди, че пакетът не е отварян, после са се извинили за намеците на ниска хигиена.
Иначе да, темата за яденето на насекоми е много забавна за четене във Фейса
Виж целия пост
# 164
Аз не следя българските "медии" (понеже съм учила доста журналистика и това тук опредлеено не е каквото трябва да бъде), затова може ли да попитам: обясниха ли защо е толкова страшно, че ще вкарват някаква суровина от буболечки или просто ни е гнусно и затова му викаме "вредно"? Щото нали из Азия ги ядат от много отдавна, па нищо им няма на хората... и явно пропускам от къде идва това говорене за тия буболечки.

Марчева, това, че нещо е най-лесно да си го обясним с конспирация, само по себе си не доказва наличието на такава. Съжалявам, но само "защото на мен не ми харесва" не прави дадено решение погрешно или нередно. Още повече пък да стигнеш от бравно до ваксини - работата става нерде Ямбол, нерде Стамбол.
Съвсем лаишки - Приятелка ми обясняваше нещо за неадаптираност на нашите организми/липса на някакъв ензим да разграждаме обвивката на буболечките, която била силно токсична, не се преработва и се натрупва в организма или нещо подобно. Азиатците ги ядяли, защото в резултат на многовековната им консумация организмът им произвежда този ензим. Но това, разбира се, го е чела някъде из тъмния нет 🤪
Не казвам, че вярвам, но звучи относително правдоподобно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия