За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 401
  • 762
# 135
Имам един пакет кръгли оризови кори.
Какво да ги правя? Идеи?
Банички https://pep-4o.blogspot.com/2022/10/blog-post_26.html?m=0 тези кори доста често купувам а не ги обичам сурови и ги правя печени с различни плънки
Виж целия пост
# 136
Имам един пакет кръгли оризови кори.
Какво да ги правя? Идеи?
Аз ги ползвам по азиатски, каквито са и толкова харесваме кухнята и рулцата (като могат и да се изпържат), та не ми хрумва за бг баница да ги ползвам (не ми се налага здравословно и си харесвам баницата с класическите бг кори)  - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_40.html
Иначе може да ги ползваш с каквато искаш плънка, само да е по-гъста, че и без това корите са мокри при завиването.
Виж целия пост
# 137
Свинско бон филе,колко  минути горе- долу на тиган за средно и добре изпечено отнема?
Шайбите на колко см ги правите?
Виж целия пост
# 138
Скрит текст:
Свинско бон филе,колко  минути горе- долу на тиган за средно и добре изпечено отнема?
Шайбите на колко см ги правите?

Правя го на фурна, на тиган само леко запичам, колкото да хване коричка.
Мариновам в червено вино с подправки за два часа. Запичам на тиган, после във фурна с малко от маринатата на 190 градуса под фолио за 1,30 часа. Махам фолиото и запичам още 15 мин. Дебелина на шайбите -15 мм.
Виж целия пост
# 139
Свинско бон филе,колко  минути горе- долу на тиган за средно и добре изпечено отнема?
Шайбите на колко см ги правите?
Нека са 2см шайбите, по около 2-3 мин. на страна и цветът ще ти показва, и пробвай  при натиск да е леко твърдо за средно и добре изпечено.
Аз не съм го приготвяла така, но така бих действала, ако реша, че искам.

Това е цяло парче запечатано и печено и много крехко. Simple Smile

Виж целия пост
# 140
Имам един пакет кръгли оризови кори.
Какво да ги правя? Идеи?
Направих банички по рецепта на пеп4о. Направих ги компромисно, за да не ги изхвърля, но се харесаха и ще правя пак. Стават малко по-жилави в сравнение с традиционните кори.
След това правих Султан кебап и ми просветна, че тези кори биха били подходящи.

Морена е специалист в азиатската кухня. Като пише звучи не толкова трудно, но на мен ми е непозната и се притеснявам да я приготвям.
Виж целия пост
# 141
Морена е специалист в азиатската кухня. Като пише звучи не толкова трудно, но на мен ми е непозната и се притеснявам да я приготвям.
Ех, Звънче, благодаря за комплимента, ама искам да си приготвиш, ей тук описвах процеса (ако не си го виждала де), виж и пробвай, моля те! Ще видиш колко е лесно, когато опиташ.  Simple Smile
    Накратко - подготвяш малко чесън и джинджифил, зеленчуците (и понеже са около два-три е бързо), месото/протеина/гъби и сос (опитай със соев сос, сладкия чили сос на Лидл (например),  повече чили ако искате, кокосова или кафява захар и оцет (оризов, ябълков или тъмен балсамов например), лайм сок и малко разтворено във вода нишесте), нудли или ориз  и тогава готвиш - лесно и бързо. 
Аз сега съм си наумила нашите манджи да ги пробвам по същата схема. Simple Smile
Виж целия пост
# 142
Свинско бон филе,колко  минути горе- долу на тиган за средно и добре изпечено отнема?
Шайбите на колко см ги правите?
Първо месото се почиства от всякакви жилки и малки тлъстини, подсушава се и много добре се овалва в подправки, като първо се намаслява с 1 с . л . зехтин и се надупчва с вилица на няколко места и следва  сол, черен пипер, сух чесън, смлени италиански подправи, кориандър на прах и чили люспи и всичко това е по 1 ч.л. разбъркано и след това посипано месото и с ръка се втрива. Оставя се за 30 мин. Загрява се захтин 1 с . л . в тиган и се поставя месото и се запечатва за 3 минути, засича се по часовник от всички страни, фламбира се  и след това се вкарва в добре загрята  фурна на 200 градуса за от 5 до 7 минути
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/poasted-pork-tenderloin.html
Виж целия пост
# 143
Понеже виждам, че всъщност никой не отговори на питането за филето - ако реша някой път да се мъча с такова го правя на тънки шайби (2см е твърде много за мен), после на грил тигана за малко. Ще се ориентираш, като побелее.
Виж целия пост
# 144
Аз едно свинско филе го нарязах на кубчета и го направих на шишчета на грил. Предварително малко подържах кубчетата в бира с червен , черен пипер и сол. Чушката малко лютеше и стана супер всичкото.
Виж целия пост
# 145
Понеже виждам, че всъщност никой не отговори на питането за филето - ако реша някой път да се мъча с такова го правя на тънки шайби (2см е твърде много за мен), после на грил тигана за малко. Ще се ориентираш, като побелее.
Е, как, отговорила съм и съм пуснала и линк.
Виж целия пост
# 146
Търся рецепта за подобни бисквитки, водят ги американски стил, но американските кукита сякаш са по-сухи, а може и от пълнежа да е, но изглеждат много мекички. Може би са разновидност на напуканите шоколадови сладки? Някой, ако има идея или рецепта, моля да сподели.

Виж целия пост
# 147
Понеже виждам, че всъщност никой не отговори на питането за филето - ако реша някой път да се мъча с такова го правя на тънки шайби (2см е твърде много за мен), после на грил тигана за малко. Ще се ориентираш, като побелее.
Е, как, отговорила съм и съм пуснала и линк.

не се пита това обаче. иначе е добре, че всеки си представи рецептите, обогатява.
Виж целия пост
# 148
Понеже виждам, че всъщност никой не отговори на питането за филето - ако реша някой път да се мъча с такова го правя на тънки шайби (2см е твърде много за мен), после на грил тигана за малко. Ще се ориентираш, като побелее.
Е, как, отговорила съм и съм пуснала и линк.

не се пита това обаче
Не ми е важно да го уточня, ама... Simple Smile  
Тъкмо аз гледам да отговрям точно на питането, не непременно как аз го правя...  не си правя свободни съчинения... смятам, че конкретно съм отговорила, пък и си ме прочела всъщност,  щото коментираш 2см на  шайбите...
Виж целия пост
# 149
Искам на направя за гарнитура варена пшеница.Фантазията ми днес си взе почивка и не мога да измисля какво друго да и добавя.Приемам идеи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия