За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 372
  • 762
# 30
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
Не съм правила, но няма причина да не може. Единствено ще ти заемат повече място във фризера.

Правили сме така, да. Пъхат се една в друга колкото може, за малко икономия на място.
Виж целия пост
# 31
Сега мисля да забъркам едно Негърче, но нямам масло и не ми се ходи да купувам, с какво да го залея?
Виж целия пост
# 32
Нахлувам в новата тема с два въпроса:
Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
Майка ми ги оставя да започнат леко да увяхват - да станат по-меки, тогава могат да се посмачкат без да се пречупят и пак заемат по-малко място. Аз не ям чушки и не мога да кажа за вкуса, но едва ли да има разлика в резултата заради това. Пък и го прави от много години, ако нещо ги разваляше тая процедура не би я повторила. Нейният фризер е огромна ракла и не е опряла толкова до мястото дето ще заемат.
Виж целия пост
# 33
Сега мисля да забъркам едно Негърче, но нямам масло и не ми се ходи да купувам, с какво да го залея?

Шоколад с малко сметана/мляко. Може и капка олио.
Виж целия пост
# 34
Сирос, благодаря ти. Hug Изпреварила си ме. И аз умирам за тази спаначена супа. Yum

Дени, много място ще ти заемат така замразени чушките. Ако не ти е проблем мястото, става.
Виж целия пост
# 35
Видях в Ютюб, че бъркат прясно мляко, захар, какао и олио.
И аз направих нещо подобно плюс кувертюр. Остана си течно и количеството беше повече.Плюваше като го полях не си и личи много заливката, но дано е вкусен. След няколко часа ще го опитам 🤣🤣
Виж целия пост
# 36
Нахлувам в новата тема с два въпроса:
1. Някой правил ли е и как " дробчета по селски" но със свински черен дроб? Върти ми се идея да го сложа в тавичка( или в йена с капак) с много лук на полумесеци, червена и зелена чушка, черен пипер, мазнина и  в еърфрайера.( тип фурна )
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
1 - СВИНСКИ ДРОБ ПО СЕЛСКИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/10/blog-post_8.html
2. може, но по-малко място заемат, когато са бланширани
Виж целия пост
# 37
peych, благодаря!  Мисля, че се справих по твоите напътствия, хареса се( вкъщи са по сухите неща и затова е почти без сос).
Благодаря за всички отговори и съвети.
За чушките- замразявала съм само бланширани и затова се чудех за суровите-да не се разкашкват после...ще пробвам.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 38
denyil , виждам, че вече си приготвила свинския дроб. Ако друг път решиш да правиш, ти препоръчвам да направиш карамелизиран лук по рецепта на Пепчо. Изсипваш в тава, слагаш дроба и печеш. Става много вкусно.
По втория въпрос : става и без да се бланшират.
Виж целия пост
# 39
Здравейте, може ли изпитана рецепта за хубава спаначена супа със застройка?
Благодаря предварително Simple Smile

Ето 2 рецепти, като зеленината винаги може да се замени с такава по желание:

Богата пилешка супа с коприва

Копривена супа
Виж целия пост
# 40
Колко дълго време приблизително може да стои отворена царевица от консерва без да се развали? Питам, защото я ползвам за салати, които си ям само аз и не мога да я оползотворя за 2-3 дни.
Виж целия пост
# 41
Пламена, предполагам я държиш в друг съд, не в металната кутия.
В затворен съд (аз съхранявам в стъклен с капак) в хладилник до 3 дни.
Виж целия пост
# 42
А каквото остане във фризера
Виж целия пост
# 43
...
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
да, едно в друго на редици и във фризера . само като ги пълниш не ги размразяваш, а ги напълваш и ги нареждаш в тенджерата докато не са се размекнали
Виж целия пост
# 44
Няма проблем да се замразят сурови чушки. Преди да ги напълня, буквално за секунди, ги топкам в гореща вода, не да омекнат, а просто да не са съвсем ледени и тогава ги пълня. А за супи и манджи винаги си имам в камерата предварително нарязани и замразени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия