Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вие как бихте постъпили?

  • 5 361
  • 71
# 30
Пак недоумявам защо някой трябва да се интересува какво клюкарят по негов адрес? Дори да има познати, ако тези познати решат да споделят "Абе знаеш ли какво говорят за теб..." значи и те са от клюкарите Thinking И защо трябва да се обяснява някой на някого къде си извежда детето и защо ходи на едно място, а не на друго? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 31
Божеее...пука му на някой дали ще седнеш да люспиш семки до него на пейката или не. Пък щели да го обсъждат и клюкарят, че отишъл на друга площадка. Как ви ги ражда фантазията 🙄
Ако някой познат ходи на друго място, а не на това, което аз посещавам...ами сещам се за поне няколко причини, които не са свързани с мен самата. Не виждам какво ми влиза в работата да го обсъждам къде ходи и какво прави.
Виж целия пост
# 32
В големите градове си е така по принцип, но в по-малките населени места има значение. Така, както майките си седят и чоплят семки, пият кафе/бира или нещо друго, така се забеляват разни дребни нещица и подробности. Освен това - кой е минал с колата си, по кое време, кой се е возил вътре, кой/коя са били на предната седалка, как са били облечени, кои са ги придружавали, аха, да не забравя и това - по кое време се случват събитията.
И това скъпи съфорумки, са само малка част от действителността разиграваща се ежедневно пред очите ми.
 п.с./ спасявам се аз лично като ги избягвам тези неща колкото може повече, почти изключих разни такива странични контакти; тук помогна и Ковида заради ограниченията/.
Виж целия пост
# 33
Има я и другата страна...ако вземеш, че "нахлуеш" в групичката, без покана или намек, че е удобно, излизаш като натрапник/нахалник и айде пак обсъждания😉Та това с приобщаването си е нож с две остриета. Това малко като новия ученик в класа....надали веднага го приемат с отворени обятия, хляб и сол, особено ако вече са се капсуловали и си имат техните лични теми за разговори във въпросната група. Абе колкото по-далеч, с дежурни поздравявания и някоя друга обща приказка, най-добре👍
Виж целия пост
# 34
В пъти предпочитам да съм от обсъжданите, от колкото от обсъждащите Simple Smile
Виж целия пост
# 35
По темата, аз бих отишла отново, ако ни е  близо. Не бих говорила с хора, които не са ми приятни, бих си взела една книга за "прикритие", щом се опитат да ме заговорят, отговарям с половин дума и се забивам в книгата😀. Така и детето ще играе с техните, и аз няма да се напрягам.
Виж целия пост
# 36
Да и после да те обсъждат - "гледай я, пък, тая, оставила си тука детето на произвола ние да й го гледаме, пък тя книжки си чете" 😃
Виж целия пост
# 37
Отговора за мен е елементарен. Не ходя там където има майки, които ме дразнят. Особено такива обсебили площадката. Не ми пука дали ме обсъждат, но присъствието им ми е неприятно. Тъпите им физиономии и  плоските им теми, които няма как да не слушаш. Няма нужда. От малък град съм и винаги съм избирала площадките в центъра, където има майки от целия град и гости на града, а не междублоковите. Не, че въобще не сме ги посещавали, но стане ли ми неприятно си хващам детето за ръчичка и хайде на разходка.
Виж целия пост
# 38
Все тая. Нямат никъкъв шанс, да не отида там, заради тях. Това е безумие. Никой на никой не е длъжен, площадките са общественни.
Виж целия пост
# 39
Зависи какви са интригите, и дали не изизат от границите на нормалното. То навсякъде ги има, но за мен водещо е хората да са мой типаж, съответно  възпитани, са споделяме общи теми и интереси/ да не слушат чалга/ и децата им да са ни приятни.  Не бих направила компромис с нещо само и само за да има с кого да играе детето. А някой неприятен ли ми е- тегля чертата и продължавам напред, колкото излизат от списъка ми с познати влизат двойно повече. Който  остане, остане.
Виж целия пост
# 40
Всички казват, че на човек не трябва да му дреме, но аз също не съм от хората, където не ми пука кой какво говори. Мисля, че е здравословно на човек да му пука, а не обратното. В крайна сметка сме общество и никой не може сам без другите, за това е нормално аккво мисли за нас социума, а е не-нормално да не ни инетресува. Човекът е такова животно просто, социално. Иначе просто не ходете, не ви трябват интриги и клюки, да ви товарят допълнително. Всеки си има достатъчно проблеми, че да си добавя и подобни.
Виж целия пост
# 41
Има разлика между това дали околните са си изградили мнение за мен на база опит или на гледане на боб и развален телефон.
Например, ако някой започне да клюкари за друг в мое присъствие ми става ясно, че най-вероятно прави същото и по мой адрес. Съответно дали си давам зор да ми пука за мнението или не е все тая, защото то не е изградено с реални опорни точки.
Но пък клюкарещи хора реално ми правят услуга. Ако някой се хване на интригантски приказки по мой адрес и не ме смята за добра компания само ми спестява време, защото и аз не бих го сметнала за такава.
Та не е вярно, че поне лично на мен не ми пука какво мислят другите. Напротив. Държа околните ми хора да знаят много добре за какъв набор от неща могат да разчитат на мен, на какви теми можем да говорим с часове и на какви мога само да кимам неразбиращо и т.н.
Това че хората са социални не значи да не са избирателно-социални Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Еми накрая излиза че нещата опират до границите. Ама за различните хора могат (тези граници ) да са доста различни. И така, пак се връщаме в началото. И за тази и за други теми.
Виж целия пост
# 43
Т.е. само по българските села се водят разговори от любезност, никъде другаде по света?
Joy Само в България ти се месят в живота познати и непознати. Извън България такова нещо е абсурд да ти се случи. Месене в живота, изразяване на непоискано мнение, съвет, критика, разказ-оплакване за тоя, за оня, дето не те интересува... Joy Това са представите за "Разговори от любезност" на българина, за съжаление.
Виж целия пост
# 44
Навсякъде по света се изразяват непоискани мнения, съвети, и каквото друго изреди. Хората са си хора навсякъде по света, природата им е една и съща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия