Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ендометриозата!

  • 27 170
  • 51
# 45
Здравейте, днес открих този полезен форум и искам да ви помоля за помощ. От 5-6 години имам изключително  силни болки, въпреки противозачатъчните, които пия. Не мога да водя нормален живот, тъй като болките не се ограничават само с менструациятата, а ги имам около 15-20 дни в месеца , да не гсворим за половия или евентуално забременяване...
Искам да помоля тези, от вас, които са си правили лапароскопия, да ми препоръчат добри специалисти.
Благодаря ви предваритело!
Виж целия пост
# 46
Здравей sladuranka80 ,
Аз имам една лапароскопска операция зад гърба си за отстраняване на ендометриозна киста и както доктора се изрази още доста ендометриозни огнища.
Прави ми я д-р Стаменов и аз ти го препоръчвам и като доктор - хирург  и като специалист по стерилитет и като човек. Разбира се момичетата ще споделят и техния опит .
Има още няколко доктори за които съм чувала че са много добри, но аз нямам преки наблюдения за тях.
Успех.
Виж целия пост
# 47
Здравей Сладуранка. Аз свърших тази работа в Майчин дом при д-р Начев. Много съм доволна лично аз. Според мен е много добър. Но мизерията в болницата е невероятна. Просто думи нямам. Успех.
Виж целия пост
# 48
много съм ви благодарна за бързия отговор. бих искала да ви помоля и за координати на въпросните доктори. мен ме бяха насочили към д-р Велев във Шейново, но не знам нищо за него.
а има ли предварителни изследвания, които биха могли да подскажат наличието на ендометриоза или направо трябва да се направи лапароскопия?
Благодаря!
Виж целия пост
# 49
За да се докаже на 100% ендометриоза, трябва да се вземе материал за хистология, дали с лапаро или коремна операция, решава лекаря, а пък предположения и догадки без да те "отворят", можеш да получиш много, ама това няма да ти помогне, само да те разтревожи повече. Успех поне колкото моя, или двойно   Grinning
Виж целия пост
# 50
Както Милена ти е казала - предварително могат да се правят само догатки за ендометриоза.
При мен имаше и киста около 6-7 см и доктора почти беше сигурен че е ендометриозна, но "почти".При някои момичетата откриват наличие на ендометриоза без да са имали "характерните" признаци.
Ще ти дам кординатите на д-р Стаменов - ако искаш запиши си час и поговорете за притесненията ти. Сигурна съм че ще намерите някакво разрешение.
тел. 02/965 57 40, София, бул."Гоце Делчев" No 46. Клиника "Малинов" 4 етаж.
www.invitro-bg.com
Успех  Peace
Виж целия пост
# 51
Здравейте момичета,
току-що се регистрирах и понеже ви чета отдавна, реших и аз да споделя моето мнение, тревоги и с каквото мога да помогна.
По същество- лекувах се от ендометриоза 3 месеца след лапаро при д-р Попов в Шейново. Инжекциите ми бяха Дефирилин, които сама си плащах понеже миналата година бяха спрели програмата от НЗОК поради липса на средства и лекарства. Последната ми инжекция беше октомври 2005 и след преглед ми казаха,че нямам нужда от продължаване на лечението. Откриха ми кистата съвсем случайно на профилактичен преглед- 5-6 см. на левия яйчник. Абсолютно никакви симптоми нямах, нямах и представа що е това киста. Ходила съм на профилактични прегледи, но никой не ми беше казал, че ми има нещо-все здрава бях.
Преди месец с моят приятел решихме да си имаме бебе. В момента ни е 1-ви месец опит и много се надяваме и двамата. Знам,че е много рано за притеснения, но искам да споделя,че четейки вашия форум научих много неща и се надявам на силна подкрепа от ваша страна с информация и намиране на нови приятели.  Естествено, ако мога да бъда и аз полезна с нещо-ще помагам.
Благодаря ви.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия