На Великден е най-вкусно с Président!

  • 21 594
  • 631
# 540
Пържени Филийки
Продукти :
хляб - 1/2, яйца - 2 бр., кисело мляко - 4 с.л., брашно - 4 с.л., вода - 1 к.ч., сода - щипка, олио
Приготвяне :
Хляба се нарязва на филийки и после всяка филия на две половини. Разбиваме яйцата със киселото мляко, към което сме прибавили и щипката сода. Добавяме и водата като разбъркваме постоянно. Най накрая сипваме и брашното. Отново разбъркваме до получаването на гъста каша. Потапяме всяка филийка и пържим във сгорещено олио. Филииките са класическа закуска в Българиял Консумират се със пудра захар или различн видове сладка и конфитьор , както и с течен  шоколад. И задължително със айрян
Виж целия пост
# 541
Тиганички

2 яйца
3 с.л. Кисело мляко
Сирене
Сода на върха на лъжичката

Намачкваме сиренето на дребно, смесваме останалите съставки и при нужда добавяме още сирене, трябва да се получи гъста смес. Слагат се две капки олио в незалепващ тиган. С лъжица се сипва по 1 до 2 супени лъжици в тигана. Стават като солени малки палачинки.
Виж целия пост
# 542
Палачинки. Simple Smile  Рецептата е банална и май няма нужда да я пиша - 5-6 яйца + 1л. мляко + брашно,  колкото поеме + щипка сол + щипка захар.  И масло за тигана. Simple Smile Плънките са по желание - мед, конфитюр, течен шоколад, шунка, сирене, кашкавал, майонеза...
Виж целия пост
# 543
Пържени филийки и палачинки ( със сладко, с шоколад или аз например ги предпочитам със сирене Simple Smile ), принцеси с яйце и сирене, с кайма, с кашкавал. Синът обича да прави сандвичи с каквото се сетите Simple Smile но аз винаги държа да има сирене Simple Smile
Виж целия пост
# 544
Яйчена салата
10 варени яйца
1 майонеза
Копър
Намачкваме яйцата хубаво, добавяме майонезата ,копъра и сол бъркаме и това е . Бързо,лесно и вкусно Simple Smile
Виж целия пост
# 545
Бърз сирен пай

2яйца
3 с.л кисело мляко
+ 1к.л. Сода в кис.мляко
1 с. л. Разтопено масло
1 с.л. бакпулвер
1 чаша Безглутеново брашно
150 гр сирене
Разбъркваме всичко в купа с телена бъркала по реда на записване
Печем в предварително загрята фурна на 180 с хартия за печене.
Става за 15-20 минути 😊
Виж целия пост
# 546
Спаначена супа
В горещо олио се слаганарязана глава лук, настърган морков и малко вода да се задуши.След омекване на зеленчука наливаме вода,слагаме сол и изчакваме да заври.
Добавяме нарязани картофи  .След 10 мин.(толкова и трябва на картофките)добавяме шепа фиде и 2с.л.дом.сос.
Преди да отстраниме от огъня слагаме и нарязания спанак.Не го варим много,само да се попари.
Застройка с два жълтъка,щипка лимонтозу и 2с.л.кис.мляко.Поръсваме обилно с магданоз.
Виж целия пост
# 547
Усукан тутманик с масло и сирене!

за тестото:
топло прясно мляко - 200 мл.
кисело мляко - 2 суп.л.
олио - 2 суп.л.
захар - 1 суп.л.
сол - 1 ч.л.
яйца - 2 броя
суха мая - 7 гр.
брашно - 500 - 550 гр.

За плънката:
натрошено сирене - 200 - 250 гр.
разтопено масло - 80 гр.

За намазване:
жълтък - 1 брой
прясно мляко - 1 суп.л.

Приготвяне :
1. В купа пресейте 500 гр. брашно, добавете маята, разбъркайте и направете кладенче.
2. В друга купа поставете останалите продукти, разбийте с бъркалка и след това ги изсипете при брашното.
3. Замесете тестото. В зависимост от големината на яйцата може да трябва да добавите още малко брашно, но не прекалявайте. Най-много добавете още 50 гр. Оставете тестото да втаса за около 30 минути.
4. Втаслото тесто разделете на 4 равни питки. Всяка питка разточвате според размера на тавата ви. Моята е 30 см.
5. Първата разточена кора се маже хубаво с масло и поръсва с част от натрошеното сирене. След това разточвате втората кора със същия диаметър и я налагате върху първата. Отново мажете с масло и поръсвате със сирене. Същото правите и с третата питка. Четвъртата я разточвате, налагате и намазвате с масло, но без да слагате сирене.
6. Имате кръг от 4 разточени кори. Този кръг го режете на 6-7 ленти. След това вземате една лента и я усуквате. Усуканите ленти нареждате в тавата. Оставяте тутманика да втаса отново за 30-40 минути.
7. Преди да сложите тутманика да се пече, го намазвате с рабития жълтък и прясното мляко.След това го печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. В моята фурна, която е газова се изпича за 30 минути.
Виж целия пост
# 548
Тарталети с кайма и яйце!
/ за около 9 броя /

свинска кайма - 1 кг.
сол - 1 ч.л.
чер пипер - 1/2 ч.л.
пресен лук и магданоз - нарязани на ситно
яйце за каймата - 1 брой
яйца за плънката - 9 броя
настърган кашкавал

Каймата се обърква с подправките, зеленчуците и яйцето. От нея се оформят тарталетите. Формите са силиконови и не е нужно да се мажат с мазнина. Слагайте повече кайма,  трябва да излиза малко от формата.

Пекох в еър фрайъра на програма roast. Първо се запича само каймата за 10 минути на 185 градуса. След това тарталетите се вадят от формите. Във всяка се поставя по едно яйце. Запича се за 4 минути. Накрая се прибавя настърган кашкавал и се пекат за още 2-3 минути.

Във фурната се пекат на 180 градуса. Първо се пекат само тарталетите с кайма. Може би за 15 минути, не съм засичала.  След това във всяко гнездо св поставя по едно яйце. Когато се позапече яйцето, се добавя настърган кашкавал. Накрая включих само горния реотан да се запече кашкавала.
Виж целия пост
# 549
Бухтички от едно време!

1 кофичка /400 гр. / кисело мляко
1 пълна ч.л. сода
щипка сол и захар
3 големи яйца
2 ч.чаши брашно /чашата е с вместимост 250 мл./

Киселото мляко се обърква със содата да шупне. След това се прибавят яйцата и се разбива на ръка. Накрая се добавя брашното и разбърква хубаво. Получава се нещо като гъста каша.

Пържа в тесен и дълбок съд. Като загрее олиото, намалям котлона до умерено. Ако е по-силен, изгарят.
Изсипвам с чаена лъжичка, която хубаво пълня. При самото изсипване с пръст обирам сместа от лъжичката надолу. Един вид избутвате. По време на пърженето те сами се обръщат. Като ги извадя, ги поставям в тава, покрита с кухненска хартия, за да отнема от мазнината.
Получават се в най-различни форми.
Виж целия пост
# 550
Ние най-често похапваме домашна баницасъс сирене  или пържени филийки с айран.
Виж целия пост
# 551
Любима закуска на нашето семейство е баницата с яйца и сирене Президент, с айрян.
Виж целия пост
# 552
Гюзлеми за почивни дни

Продукти за 12 порции:
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
3 с.л. кисело мляко
200 мл топла вода
1 бр. яйце
100 мл олио/зехтин
щипка сол

За плънката - грамажи по Ваше предпочитание:
сирене
кашкавал
150 гр. масло

Начин на приготвяне:
Смесват се брашното, маята, щипка сол, топлата вода, яйцето, киселото мляко и олиото/зехтина и се омесва меко тесто. Ако е много лепкаво се добава още брашно, а ако е твърдо се добавя олио/зехтин.
Оставя се да втаса 3 часа. Оформя се на 12 малки топчета.
Всяко топче се разточва до 1-2 мм дебелина, маже се с масло и се преплаща на 4. След което се разточва отново и още веднъж се маже с масло. Преплаща се на 4 и се разточва за последно. В средата (в един правоъгълник) се слага сирене и кашкавал, двете страни се преплащат към средата, след което от горе и отдолу също се преплащат към средата - докато се образува правоъгълник (където е плънката).
Оставя се настрани докато се подготвят всички бройки.
Когато сте готови за пържене в тиган с незалепващо покритие се слага 1 с. л олио/зехтин, гюзлеми-то се разточва (може и с пръсти) и се слага в тигана. Горната страна се маже с масло и като се запече до златисто се обръща.
https://
Виж целия пост
# 553
Нямаме любима празнична закуска, всеки яде каквото иска.
Виж целия пост
# 554
Бутерки с пълнеж

режем студеното бутер тесто на квадрати и слагаме във хорма за мъфини. Дупчим дъното и пълним с плънка по избор. Дост често ползваме за финиш на плънката настърган Président микс ементал и моцарела - божествени аромати
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия