Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нормален период или време за раздяла?

  • 5 867
  • 105
Здравейте! Намирам се на кръстопът в живота си и усещам как започвам да влизам в депресивно състояние. С годеника ми сме заедно от три години, но наскоро решихме да се разделим. Аз съм на 30, той е няколко години по-голям. Причината - крайно различни сме. Аз съм човек на технологиите, на модерните неща, искам да взема максимално много от живота, жадна съм за книги, знания, развитие, пътувания, развивам се кариерно, имам всестранни интереси. Той е много добър човек, доста наивен и лесно манипулируем от обкръжението си, няма особени амбиции за развитие, да види света и т.н., живее в зоната си на комфорт, занимава се със строителство и работи нон-стоп - отделно от работата си взима и странични обекти за уикенда. Което ме постави в крайно неприятна ситуация да бъда сама в 90% от времето. Когато си е вкъщи се занимаваме с чистене, оправяне на нещо по къщата и т.н. За него трябва първо тези неща да са в ред и чак тогава да мислим за почивки, пътувания и т.н. Бих казала, че общо имаме доста добри доходи и можем да си позволим доста неща, но за него винаги има нещо по-важно. Разговорите ни ги няма никакви - съжалявам, че ще го кажа така, но неговата обща култура е доста по-ниска от моята и рядко проявява интерес към теми, които подхващам. Тези, които той подхваща пък в общия случай са доста ежедневни и имам чувството, че в един момент стигнахме до задънена улица и се чувстваме като пенсионери, които цял живот живеят заедно и просто са свикнали. Вечер като се прибере от работа е скапан, ляга на дивана, гледа телевизия и заспива. По някое време се събужда и иска секс, като за него това означава директно на въпроса, без предварителни заигравки и се сърди, че не мога да му го дам и да съм в настроение 100%, тъй като не виждам никаква взаимност, която да ме провокира. Обвинява ме, че съм асексуална, а то е точно обратното, но с него не усещам това пламъче, което да ме кара да го желая вече. В това състояние на духа не се чувствах готова да започна да организирам сватба и да мисля за семейство. Сексът между нас отдавна е загубил чарът си, а и с времето осъзнах, че той е голям егоист в тази област и най-вероятно не е наясно как да достави пълно удоволствие на жената, но и не иска да вземе съвет, а се сърди като му кажа, че не е ок това, което прави. Това, че не мога да говоря с него на теми, които са ми интересни, допълнително убива желанието.
От друга страна във всички останали области винаги е бил много грижовен и възпитан. Може би ако имахме дете нещата нямаше да се стекат по този начин, но преди година разбрахме, че има сериозен проблем при него и това няма как да стане. Бях готова да се изправим срещу него и да се борим заедно, но виждам, че той не проявява никаква инициатива и винаги очаква от мен да организирам прегледи, разговори с лекари, изследвания. Едно-единстевно нещо се изискваше от него и това беше да спре напълно алкохола и цигарите. Направи го за няколко месеца и след това започна с нови сили и в притеснителни количества.
Всеки, който го познава, ми казва, че е страхотен човек и съм хванала шестица от тотото. Пред дилема съм дали бъркам и това е само някакъв период, през който минават всички връзки, или това всичкото означава, че тотално не си пасваме и трябва да си търсим щастието по отделно?...
Виж целия пост
# 1
Аз или който и да е в темата не познаваме и не сме виждали този, с който си заедно от три години, но мнението ни за него има някакво значение за теб при положение и че представяш само своята версия?!
Виж целия пост
# 2
щом за теб сега не е шестица значи, че не е шестица и никога няма да стане
Виж целия пост
# 3
Ама ти някой на улицата да спреш, сигурно повече общи неща с него ще намериш. Чувала ли си израза, че нечий боклук е съкровище за друг? Обратното също важи.
Виж целия пост
# 4
Доста сте различни. Човекът може да не е лош, но явно не е за теб. Не знам кое ви е събрало, но в дългосрочен план няма да ви оцелее връзката. По-добре всеки да си търси щастието другаде преди да са минали още години в очевидно безперспективна връзка. Успех!
Виж целия пост
# 5
Идеални сте заедно, просто трябва да си вземеш любовник за да наваксаш липсващите емоции.
Виж целия пост
# 6
Кат те чета се питам защо изобщо сте заедно. Независимо дали си обективна или не, ако така чувстваш нещата просто нямате бъдеще.
Виж целия пост
# 7
За какъв период изобщо говорим? Твърде различни сте и сте се привлекли някога по необясними за любовта причини. Сега е дошло време да видиш несходствата между вас и да вземеш решение.
Успех!
Виж целия пост
# 8
За мен липсата на инициатива от негова страна за провеждане на прегледи при наличие на проблем за забременяване и притеснителните количества алкохол и цигари, които употреба, са достатъчно силен алармен сигнал да осмислиш възможността за раздяла с този човек.
Виж целия пост
# 9
Една тема, която би мога да ти е полезна:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1537304.msg46196483#msg46196483
Виж целия пост
# 10
Всеки по пътя си!
Виж целия пост
# 11
След като нямате общи теми и сте на различно интелектуално ниво,защо сте загубили толкова много време на човека?Сега ли ви светна,че няма за какво да си говорите?
Виж целия пост
# 12
На мен всичко това ми звучи ужасно. Търсих нещо, макар и клечица на надеждата, но - не, няма. Останете си разделени.
Виж целия пост
# 13
Обикновено във връзки, в които има такива рязка разлика в нивото, ги държи хубавият секс, ама тук и той отдавна умрял.
Виж целия пост
# 14
От това което си описала заключението е кой от където е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия