Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

  • 24 590
  • 740
Добре дошли!

Заповядайте в четиридесетата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23, #24, #25, #26, #27, #28, #29, #30, #31, #32, #33, #34, #35, #36, #37, #38 и #39.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема и – по тази причина – е останал без отговор от страна на останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 1
Следя, всичките ми здравословни проблеми към момента са изяснени, което не значи решени.
Но съм тук за обмяна на опит 😃.
Виж целия пост
# 2
Инсулин не съм пускала ,глюкоза последно беше около 4 и нещо.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за темичката!

Инсулин не съм пускала ,глюкоза последно беше около 4 и нещо.
Ако е под 4,5 се води ниска, което също навежда на мисълта за висок инсулин. Пусни заедно глюкоза и инсулин след 12 часов глад.
Виж целия пост
# 4
Здравейте,
Има ли някой върлуващ вирус или грип към момента? Мъжа ми  се прибра от работа с 38 градуса температура, а нищо друго му няма. Не киха, не кашля, не го боли гърло, няма никакви симптоми освен температурата.
Виж целия пост
# 5
Има.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата!
Виж целия пост
# 7
Корона вируса си върлува и в момента.
Виж целия пост
# 8
Здравейте, аз последно писах за мен, обаче сега става въпрос за приятеля ми. Има проблеми с преработването на въглехидратите. След като яде започва да трепери, боли го в слепоочията, вдига му се пулса и има нужда да се разхожда около час и половина, за да се нормализира. Преди време е имал леко завишен инсулин и кръвна захар, но вече са ниски. Пие глюкофаж от няколко месеца, но пак има нужда да се разхожда и последно и инсулина, и кръвната захар, и гликирания хемоглобин му бяха дори по-ниски от долната граница. Извън всичкото това му откриха и остеопороза, за която лекарите не намират никаква причина в изследванията. Бил е вече на много ендокринолози и ревматолози, нефролози, невролог и сигурно на още лекари. Напоследък, и днес също, след вечеря му се появяват големи тъмни кръгове под очите и това още повече ме притеснява. Не смятам и, че се храни пълноценно, защото основно яде сладки картофи, зеленчуци и консерви риба тон и казва, че не може повече. Стана много дълго и не знам дали е правилната тема, но просто го пиша, ако някой има идея какво друго можем да потърсим като решение. Благодаря ви на всички!
Виж целия пост
# 9
Така написано, звучи много объркано и е трудно да се даде адекватен съвет.
Мога да напиша реплика по всяко едно изречение, но ще стане прекалено дълго.
Като цяло - защо приятелят ти продължава да пие метформинов препарат, щом инсулинът и кръвната му захар са ниски? Даже пишеш, че са поднормени - това коментирано ли е с лекар?
Каква е причината да яде основно риба в консерва и сладки картофи?! Така споменато, звучи странно. Просто харесва тези неща или има някакъв друг хранителен проблем? При ИР е важно да съблюдава нисковъглехидратна диета - тогава няма да има нужда от приема на "Глюкофаж".
Щитовидната му жлеза проверявана ли е? Ама щателно... Всичките пет показателя + ехография.
Виж целия пост
# 10
Това страшно много ми прилича на моите мистериозни симптоми тази и миналата година - сърцебиене след храна, тъмнорозови петна по бузите, и още много симптоми, свързани със стомашни смущения. Миналата година даже няколко пъти се озовавах в спешното, краката ми се подкосяваха, на моменти ми отслабваха и спирах да ги усещам и контролиран добре... личният лекар ме пращаше на ревматолог, невролог, нефролог, ендокринолог, даже кардиолог... бяха ми излязли много ниски калций, желязо, лош креатинин. Нищо не ми намериха, освен инфекция с хеликобактер пилори на стомаха. Аз междувременно много месеци се възстановявах и след АБ лечение с болки по ставите и втрисания без температура. Наваксвах витамини Б и особено Б12, Д, А, С, бях си взела антиоксиданти ресвератрол и глутатион, тези намерих, вечерна иглика. Минах на хранене автоимунен протокол. Оправих се. Сега повторно имам хеликобактер инфекция, само че този път бързо се усетих, директно на гастро отидох, междувременно бързо на диета и добавките. По-леко го карам сега, но пак преди антибиотиците ми излизаха тъмнорозови петна по бузите и сякаш ми беше станало тъмно лицето, сега да чукна на дърво се избелих и успокоих. Но това е моят случай. По мое лично мнение, това е хранителна непоносимост някаква, освен инфекцията с хеликобактер, въпреки че ЛЛ и гастроентерологът не са съгласни с мен и още не съм се изследвала.
Виж целия пост
# 11
Гърне без похлупак, и за мен е объркано и общо взето вече нищо не ми идва наум и затова реших да пиша и тук. И според мен не трябва да пие метформин и се опитвам да му повлияя да спре, но твърди, че симптомите след ядене са много по-тежки без него. По отношение на консервите и сладките картофи - не е, защото са му любимите храни, а според него му се отразяват по-малко лошо от други храни и има и протеин в рибата. За щитовидната жлеза вече е бил при над десет ендокринолози и си е пускал изследванията няколко пъти и все още твърдят, че няма проблем. Коментирани са и поднормените резултати последно, но лекарят не е видял нещо притеснително, а само, че няма нужда от метформин, което явно е така, но въпросът е, че виждам, че има нужда от нещо, но никой не му казва от какво на прегледите.
Spring Blossom, изследвал е хеликобактер пилори и беше отрицателен тестът. И хранителна непоносимост също - там бяха основно яйца и млечни продукти и тях също спря да ги консумира. Иначе вит д е нисък и в момента пие, а калцият не го усвоява добре по някаква все още неясна причина и поради това му казаха, че не е добре да пие.
Надявам се, че вече си по-добре. Предадох му за храненето по автоимунен протокол и за антиоксидантите. Звучи ми като нещо, което няма да навреди да се пробва, а само може да помогне.
Много ви благодаря и на двете!
Виж целия пост
# 12
Костен бульон от пилешко или говеждо много лекува, също морковена крем супа по-добре от картоф. Звучи сякаш и той усеща, че е ефект от храни. Хеликобактер пилори ми установиха с проба от гастроскопия, другите изследвания е възможно да дават фалшиво отрицателни или дори примерно положителен кръвен и отрицателен фецес резултат. Витамин Д ударно, те лекарите сякаш ниски дози изписват. Много е важен Д за регулиране на имунните реакции, а Б комплекс за червата.
Виж целия пост
# 13
Предполагам от предпазливост предписват ниски дози Д. Да, казват че Д се усвоява по-добре, когато се приема всеки ден в по-ниска доза, отколкото когато се вземе седмично дозата наведнъж, или пък в големи дози, но как ще запълни човек дефицит с ниски дози, и коя година ще се случи?
Приемливо ми се струва малко по-висока доза за 2-3 месеца и проследяване. Последващо корекция и по-ниски дози с паралелно проследяване.
Нормален Д в изследвания съм виждала само при хора приемащи вече витамин Д. Май който не се е изследвал, той не е установил дефицит.
Виж целия пост
# 14
CooLLander, кой тест за непоносимости сте правили? Този, който е за 24, 44 и т. н. вида храни и е с 6 класа ли?
А тези над десет ендокринолози само щитовидната жлеза ли са проверявали?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия