Теглене на бърз кредит - нещата, които трябва да знаем

  • 1 135
  • 3
Здравейте!

Накратко нещата, които трябва да се знаят при бърз кредит:

1. Често при потребителските кредити не се обръща внимание, че дружествата Ви изпращат и отделни документи, като застраховки и договрои за поръчителство/гаранция, които следват като допълнителна услуга и следва да заплатите.
2. Често при потребителскитите кредити при определени Дружества нямате опция да откажете заплащането на тези допълнителни услуги, които те предлагат, а дори и да ги откажете, те отново ги изпращат.
3. При потребителските кредити трябва внимателно да се гледа каква сума следва да връщате, защото няколко клаузи по-долу може да очаквате различна сума от тази, която пише няколко реда по-горе. Трябва внимателно да прочетете целия си договор или да се консултирате с професионалист.
4. Много от договорите са с нищожни клаузи или са изцяло нищожни, като в този случай, ако сте надплатили суми, имате право да си ги върнете, за което следва да се консултирате с професионалист в областта. Също така разполагате с възможност да обявите договора за нищожен в съд и да не заплатите нищо освен главницата (не се заплащат всички такси и разноски по кредита в този случай).
5. При неплащане на вноски при потребителски кредит не можете директно да бъдет дадени на ЧСИ, а следва да се мине през съдебна процедура, в която можете да защитите правата си.
Виж целия пост
# 1
Най-важното при бързите кредити е да не се теглят бързи кредити.
Виж целия пост
# 2
Също е хубаво да се знае, че терминът "бърз кредит" е изцяло разговорен и не съществува в нормативната уредба. Grinning

Това са потребителски кредити, които се отпускат при опростени условия, но за сметка на това с по-високи лихви.
Виж целия пост
# 3
Най-важното при бързите кредити е да не се теглят бързи кредити.
Абсолютно вярно.
А също, ако имате лоша кредитна история и някой въпреки това е готов да ви даде кредит, не му се доверявайте, защото може да стане опасно за вас. Гледайте да си платите текущите кредити, без да теглите нови, защото няма кой да ви изтегли от блатото. Това, че сте зле, не значи, че има едни добри хора, готови да ви помогнат почти безвъзмездно - такива хора няма. Има хора, готови да се възползват от вас и да ви донакиснат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия