Продукти
- 4 пилешки пържоли от гърдите на пилето
- Топено сирене - аз използвам от тези които са разделени на триъгълничета - по ч триъгълниче за пържолка
- малко гъбки
- Сметанов сос - след като направих цялата кухня в олио вече си взимам готов и не се опитвам да правя сама
Начин на приготвяне
Пържолите се разрязват на две и се разчукват много хубаво да станат тънички. Пълнат се с топено сирене и гъби, след това се овалват в брашно хубаво за да прилепнат и да не се разтече сиренето в тигана.
В тигана се слага малко олио (да не покрива цялата пържола, а да е горе долу до средата и, значи 3-4 милиметра). Пържолите се изпържват хубаво, леко златисти да станат. След това се прави сметановият сос, както казах аз предпочитам готов, но който може ще си направи. Като стане соса готовите пържоли се слагат да поврат малко в него за да станат по сочни.
Надявам се да сте ме разбрали, че аз малко не мога да обяснявам
Много е просто и лесно изпълнението, а е страшно вкусно .