Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 72

  • 34 142
  • 748
Да продължим дискусията за недвижимите имоти в България в новата тема.

Старата - https://www.bg-mamma.com/?topic=1541975.735
Виж целия пост
# 1
оу, сори. В България нямало за продан кирпичени къщи? Защо се учудвам? Защото не само че има ами и знам че ако се реновират трябва да си се реновират по стандартния начин и да се ползват естествени материали като кал и слама. Т.е. става отново  модерно в днешно време да се ползват естествени материали и да се строи с тях.
Виж целия пост
# 2
Отдавна е модерно да се строи с естествени материали, всъщност на доста места не е излизало от мода. Преди 20г някакви дизайнери в Лондон си направиха къща от бали сено. Който може не му пречи. Който не може... в новите квартали личи.
Виж целия пост
# 3
Eфибуш на мен в провинцията са ми казвали , че не се намират изобщо майстори които да могат да работят с естествени материали . Затова реставрациите са трудни.
Виж целия пост
# 4
Ами то и по света тези старинни технологии се ползват май само от дизайнери и архитекти, не някой обикновен човек да си прави къща от кирпич вече. Всъщност откъде тръгна темата за интерса към кирпича, в края на старата тема не видях пост  за това? Thinking И въобще някой в България иска ли да живее в нова къща от кирпич и най-вече законът позволява ли? Мисля че това е конструкция която в стандартния си вид изисква доста редовна поддръжка.
Виж целия пост
# 5
Пуснали са на пазара соларни...керемиди! Изглеждат тарикатско. Две в едно – модерно в старо. Yum
Виж целия пост
# 6
Е то и "нормалните" сгради имат голям дял естествени материали. Тухлите, керемидите и цимента се правят от камънье и пръст, просто попрепечени малко. Пясъка и чакъла са си баш естествени. Дървото също е естествено, доколкото се ползва. Желязото (арматура) и алуминия също ги броя за естествени. Химията започва да идва в разните мазилки, бои, лакове, изолации, и т.н.

В къща от слама, не знам за вас, но аз не бих искал да живея.

Иначе соларни керемиди има от няколко години. Мисля че чичо ви Мъск беше първия с тая "революционна" идея, нищо чудно някой да го е копирал вече.

П.П. Много се изкушавам да отговоря на Мандарината, още повече че ме спомена поименно преди 1-2 страници, но ще се сдържа, за да не излизаме от темата.
Виж целия пост
# 7
Eфибуш бях на едно изложение и като се заговорихме за солари и вятър се сетих за строителни материали.
Не намерих фирмата от изложението , не я записах, но в нета намерих това за продукти от глина https://www.claytec.de/de/produkte
Виж целия пост
# 8
Темата не беше ли имотите?
Не бях влизал отдавна, гледам да видя какво пише за имотите.
В тема "пазар на имоти" чета за ел и солари.
В тема "имотни обяви" чета за сглобяеми къщи и септични ями.

Ще падат ли цените, че искам да си купя.
Виж целия пост
# 9
Танграта ами както си го описал интереса на съфорумците , то явно е какво става с имотите . Купи си. Кой те спира ?
Виж целия пост
# 10
Не ми е спешно и чакам срива.
Виж целия пост
# 11
или само чакаш или чакаш и се информираш за новостите. като нас. но като ти гледам коментара май чакаш без да се информираш както трябва . успех все пак.
Виж целия пост
# 12
Бела - или те бъзика и не се усещаш Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Не, сериозен съм. Аз и преди съм казвал, купувам само изгодни сделки. Също и имам желание.

Иначе, май наистина в момента няма ново раздвижване (надолу).
Виж целия пост
# 14
Не, сериозен съм. Аз и преди съм казвал, купувам само изгодни сделки. Също и имам желание.

Иначе, май наистина в момента няма ново раздвижване (надолу).

Позачакай. Аз нямам интерес в България, но наблюдавам няколко района в чужбина с много консервативни филтри. До към края на миналата година ми излизаха по нула обяви, но вече излизат по 15-20 и си стоят. Смятам има прилични шансове и до България да стигне тенденцията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия