КАШКАВАЛКИ

  • 29 964
  • 74
# 30
Момичета, моля за малко помощ Praynig
Досега никога не съм правила кифлички Embarassed
А тези кашкавалки изглеждат превъзходно и много искам да ги направя, само че не знам как да нережа тестото за да го завия на кифличка.
Моля ви да ми обясните как става.Може и на лични.
Благодаря ви  bouquet
Виж целия пост
# 31
От тестото откъсваш неголямо топче-колкото топка за голф, например. Разточваш го на кръг с дебелина около 1 см и го срязваш на кръст. Взимаш едната четвъртинка на срязаното кръгче и я завиваш на рулце - от широката част към острата. Laughing
Виж целия пост
# 32
От тестото откъсваш неголямо топче-колкото топка за голф, например. Разточваш го на кръг с дебелина около 1 см и го срязваш на кръст. Взимаш едната четвъртинка на срязаното кръгче и я завиваш на рулце - от широката част към острата. Laughing

Благодаря много.То било лесно, ама като няма кой да се сети???? Blush
Виж целия пост
# 33
Моето тесто стана едно на гранули.С тази доза брашно стана направо течно, никакъв шанс да се меси, сложих допълнително брашно, но пак не стана гладко, в никой случай не ставаше за точене. Къде обърках?
Направих ги на едни кюфтета и ги изпекох. На вкус биваше, но на вид -никак.
Виж целия пост
# 34
Ти, да не би да си разтопила мазнината?????? ooooh!
Виж целия пост
# 35
Ти, да не би да си разтопила мазнината?????? ooooh!
Да  Embarassed не трябваше ли ?
Аз си мислех, че от кашкавала ми стои такова на дантела  Embarassed
Виж целия пост
# 36
Мазнината - независимо каква е: масло, маргарин, мас, се оставя на стайна температура да се поотпусне и да може да се мачка. След това се смесва с останалите продукти и се оформя тестото......и т.н, и т.н.... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 37
Благодаря ти!
Аз съм съвсем начинаеща в месенето и още имам поражения Simple Smile Embarassed
Но има и успехи де  Party
Виж целия пост
# 38
Ще ги пробвам задължително.
  bouquet
Благодаря за рецептата. Peace
Виж целия пост
# 39
Моето тесто стана едно на гранули.С тази доза брашно стана направо течно, никакъв шанс да се меси, сложих допълнително брашно, но пак не стана гладко, в никой случай не ставаше за точене. Къде обърках?
Направих ги на едни кюфтета и ги изпекох. На вкус биваше, но на вид -никак.


И при мен се получи точно така. Не разтопих мазнината /правих с маргарин/. С дадената доза брашно тестото ми стана ужасно лепкаво. Определено си искаше още брашно. Така и не стана меко и гладко тесто. Стоеше си на гранули /може би от самите сирене и кашкавал/, Вкусът разбира се, не беше нещо кой знае какаво, след като се наложи да добавям още брашно...
Аз също не разбирам къде сбърках.
Да не говорим, че изобщо не бухнаха. Може би тр. да се направят с мая newsm78
Виж целия пост
# 40
Когато в тестото има кашкавал и сирене няма начин да стане идеално гладко колкото и да се меси.
А иначе и аз сложих още половин чаша брашно.Брашното зависи от големината на чашите.Просто сложете толкова че да не ви лепи на ръцете.
Иначе кашкавалките станаха направо правъзходни.
Определено пак ще ги правя.
Благодаря за рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 41
Ако сложа толкова брашно, че да не ми лепне на ръцете - просто тестото ми ще стане като камък.
 Crossing Arms
Виж целия пост
# 42
Вивиан, писала съм около 3 ч.ч. брашно, защото никога не отмервам точно 250 гр сирене и точно 250 гр кашкавал, а карам на око. И именно затова, слагам толкова брашно, колкото да не ми лепне тестото. После го прибирам в хладилника, да стегне, защото от топлината в стаята и тази на ръцете мазнината се отпуска и следователно тестото пак ще започне да ти лепи по ръцете. Така че, след като замесиш тестото, го остави да почине на студено за 15-20 минути. После....както съм обяснила и не мисля, че ще има проблеми. Wink
Виж целия пост
# 43
Вивиан, още нещо:
Ти, какво разбираш под "Да не ти лепне на ръцете"? Защото става въпрос за меко тесто, което като разточват, да не залепва за точилката, а не за гипсова отливка.  Joy
Виж целия пост
# 44
Е именно де - да не залепва, а да е меко.
Както и да е, на мен по принцип ми е трудно месенето, затова и рядко се захващам.
То си личи  hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия