Добре дошли в света на настолните игри 2

  • 6 784
  • 41
# 30
Ние наскоро възобновихме вечерите на настолни игри вкъщи, но тъй като нямаме време за дълги и сложи игри сега сме се насочили към по-бързи и забавни такива.
Дъщерята домъкна Дабъл, която играли на летния лагер и много я беше харесала. След това пък взехме Дюнер Коте Коза Сирене Пица, с която падна голям смях също. Чак и мъжът взе една и за офиса им, да играят с колегите. Сега и Експлодиращи котета мисля да взема, която сме играли отдавна, но я нямаме.
Та.. в тази връзка търся и други подобни - бързи, забавни и компактни, та да стават и за из път.

Вече обаче съхранението на игрите почва да ми става проблем. Не знам как се оправят хората с големи колекции - ние имаме към 20-на в по-големи кутии и още към 5-6 в малки и вече в шкафа, в който ги държа, е като тетрис - само се чудя коя къде да навра, че да няма дупки и да влязат повече.
Виж целия пост
# 31
Мишленце,  въпросните игри могат ли да се играят от двама и как евентуално скромният брой играчи се отразява на играта. Превръща ли ги в скучни?
Виж целия пост
# 32
Мишленце,  въпросните игри могат ли да се играят от двама и как евентуално скромният брой играчи се отразява на играта. Превръща ли ги в скучни?

Ами принципно могат и от двама, но са от типа игри, при които колкото повече са играчите, толкова по-весело е.
Дабъл сме я играли и само с детето двете и пак се смяхме, макар че я разцепвах всеки път Simple Smile
Експлодиращите котета мисля имат и отделна версия, която е само за двама.
Виж целия пост
# 33
Имате няколко варианта (говоря от позицията на човек с 200 пъзела, всеки в собствената си кутия)
1. Намирате алтернативни места за съхранение. Под легло, върху гардероб, в гардероб.
2. Мари Кондо - решавате, че настолните игри ви носят радост, купувате си някакъв шкаф или етажерка тип kallax специално за тях и си ги подреждате да им се радвате. Ако нямате място то правите такова като се освободжавате от неща, които не ви носят толкова радост.
3. Има безброй идеи ако се разровите в гугъл, които включват пликчета, кутии и подобни. Пестят място, но ще трябва да се простите с оригиналните кутии или поне да ги цепнете по ръбовете и да си ги съхранявате отделно. Например - https://passionatepennypincher.com/board-game-storage/
Виж целия пост
# 34
Здравейте. Писах по-рано, но нещо е станало с отговора ми. От скоро пиша в блог за хобито и според мен тук е подходящо място да постна адреса. От доста години съм почитател на настолните игри и мисля, че трябва да се разпространяват повече. Предпочитам по-кратките семейни игри, както ще видите от ревютата ми до сега.

https://kkingreview.wordpress.com/
Виж целия пост
# 35
Здравейте, търся настолна игра тип Escape room, подходяща за 10 годишно дете. Може ли да препоръчате някоя?

Здравейте, потърсете Декскейп поредицата. Това са тестета с карти със загадки, тип ескейп стая, които трабва да се разрешат за възможно най-кратко време.
Виж целия пост
# 36
Здравейте. Готово е новото ми ревю. Този път е за любителите на куизовете.

https://kkingreview.wordpress.com/2024/02/21/%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b0/
Виж целия пост
# 37
Здравейте. Готово е новото ми ревю. Този път е за любителите на куизовете.

https://kkingreview.wordpress.com/2024/02/21/%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b0/

Здравей, моля те да спрем с рекламата!
Ясно е, че работиш за основен вносител и си заинтересован, но тук не е мястото!
Виж целия пост
# 38
Идвам с молба за помощ. Захванала съм се с нелеката задача да намеря игра, която по някакъв начин е вдъхновена/ свързана с Япония. Подарък е за младеж на десет години. Единственото, което се сещам e ticket to ride, но Япония видях, че е допълнение и не съм сигурна дали имат основата.
Виж целия пост
# 39
За разширенията ви трябва основната.

Друга, за която се сещам е Такеноко, японският император получава подарък панда от китайския, за която трябва да се грижат подчинените му. Става за неговата възраст, но не съм я играла, така че не мога да кажа дали е хубава. Виждала съм да я препоръчват. Прегледай и дизайна дали не е повече китайски.

https://boardgamegeek.com/boardgame/70919/takenoko

Сещам се и за King of Tokyo

https://boardgamegeek.com/boardgame/70323/king-of-tokyo

Тя е с чудовища по-скоро, но името поне е  японско.

В този сайт, от който давам линкове, може да търсите и по тема Japan, но много от игрите няма да могат да се намерят тук, а други не са особено актуални.

https://boardgamegeek.com/geeklist/259923/games-with-japanese-th … me-art-or-setting

Ето все пак да разгледате, може нещо да ви хареса. Аз съм играла Sushi go, забавна игра е, но е тип с карти, бърза парти игра. Картинките са сушита.
Виж целия пост
# 40
Такеноко е много готина игричка, но освен историята самия геймплей не е свързан особено с Япония.
Може би King of Tokyo би била добър вариант.
Виж целия пост
# 41
За Япония , настолна игра не знам , но мога да препоръчам на тема Япония цялата кутия от 365 дни . Изключително полезно , образователно и интересно .
Хвърлете едно око ако желаете , може да Ви хареса Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия