Малко помощ за торта с плодова украса

  • 17 706
  • 16
Баба ми в събота е рожденичка и ми се искаше да и направя торта.Понеже не разполагам с време реших да купя готови блатове и сметана и отгоре да я украся с много плодове.Дотук добре обаче въпросите ми се
-Какво да използвам за да се запазят плодовете отгоре?
-Мога ли да изплозвам пресни плодове и от консерва едновременно?
-Отвътре да сложа ли плодове или само отвън е достатачно?
-Имам замразени малини и ягоди мога ли да ги използвам ,например да ги разбия със сметаната за крема на тортата отвътре.Или пак за украса?
Благодаря знам че мога да разчитам на вас
Виж целия пост
# 1
Доколкото разбирам искаш да направиш нещо подобно на плодовата пита на Неделя. И аз сам си мислела как бих могла да я направя. предполагам че трябва да направиш тортата и за отгоре да разтвориш поне 2-3 пакетчета желатин, да наредиш плодовете миля че може и пресни и размразени и да ги залееш със желатиновия сироп и веднага в хладилника.
Виж целия пост
# 2
За да се запази свежия вид на плодовете се използва желатин.Разтваряш го и плодовете ги топиш в него преди да ги сложиш върху тортата.Другия вариант е след като ги сложиш върху тортата с четка да ги намажеш с желатина.Успех!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Виж в темата Моите любими торти. Там много скоро laskova  беше пуснала снимка на плодова торта правена от нея и подробната рецепта  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Специално на "Неделя"-та плодовете са "глазирани", не е обикновен желатин това. Но в домашни условия що да не стане (поне нещо подобно де) и с обикновения. А замразените плодове не ги размразявайте! Направо се топят в желето и се редят върху тортата. Но е важно да са от купешките замразени плодове, в домашни условия не стават. По-точно за украса не стават, а за между блатовете може да се ползват.
Виж целия пост
# 5
Цитат
Но е важно да са от купешките замразени плодове, в домашни условия не стават. По-точно за украса не стават, а за между блатовете може да се ползват.
Защо да не стават newsm78 - аз си замразявам плодовете /по-точно ягоди, малини, череши - изобщо меки и дребни плодове/ наредени върху картон и след като се замразят, ги прибирам в кутия или пликче. Така си стоят цели и могат да се използват за украса Peace
Виж целия пост
# 6
 Ето отговори на въпросите ти:

- Какво да използвам за да се запазят плодовете отгоре? Ратвори си желатин - в по-малко количество вода(по описанието на пакетчето) и докато е още течен намажи плодовете върху тортата добре. Това ще запази свeжият им вид и ще ги предпази от окисляване и потъмняване.

-Мога ли да изплозвам пресни плодове и от консерва едновременно? - по добре само пресни, от консерва са доста напоени от сока и ще се разтекат. Същото се отнася и за замразените плодове. А, може обаче да ползваш ананас от компот - той е твърд.

-Отвътре да сложа ли плодове или само отвън е достатачно? Това зависи изцяло от вашите вкусове.

-Имам замразени малини и ягоди мога ли да ги използвам ,например да ги разбия със сметаната за крема на тортата отвътре.Или пак за украса? В крема може да ги сложиш, като украса не - ще се разтекат. Тоест можеш, ако искаш отгоре тортата да има по-дебел пласт желатин, тогава - да. За нея обаче ти трябва закопчаваща форма за торта с размера на купените блатове или опечени собствени блатове.

Мисля, че добре си го измислила и със свежи сезонни  плодове - ябълки, мандарини, портокали, киви, грозде (ако намериш и други), плюс ананаса, ще стане чудна торта!

Ето една идея за украса под майсторското изпълнение на laskova - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155279.msg2995097#msg2995097



PS. Това го писах преди няколко часа, но ми спряха Нета. Виждам, че момичетата са ти отговорили, но пускам и този пост.


Успех!  bouquet
Виж целия пост
# 7
От личен опит : замразени плодове НЕ стават за украса, защото като се размразят пускат много сок и оклепват цялата работа. Но пък са идеални за разбиване в самия крем  Wink.
Виж целия пост
# 8
Ползвам замразени малини , ягоди и боровинки в домашни условия. Предварително едновременно ги размразявам и отцеждам в сито за няколко часа. Понеже нямам форма с откопчаващи се стени, след като намажа отгоре със сметана последния блат си правя бордюр отстрани с шприца пак със сметана, нареждам отцедените плодове и заливам с разтворен желатин в плодов рядък сироп и слагам в хладилника да желира.Така хем плодовете са покрити и глазирани(не променят цвета си), хем желатина не се разтича, докато се стегне.
Виж целия пост
# 9
Цитат
Но е важно да са от купешките замразени плодове, в домашни условия не стават. По-точно за украса не стават, а за между блатовете може да се ползват.
Защо да не стават newsm78 - аз си замразявам плодовете /по-точно ягоди, малини, череши - изобщо меки и дребни плодове/ наредени върху картон и след като се замразят, ги прибирам в кутия или пликче. Така си стоят цели и могат да се използват за украса Peace
Ами това ми го обясни професионалка - плодовете трябва да се замразят шоково, не става в домашни условия. Иначе след размразяване се разпльокват, но това не им пречи да се сложат в крем, да речем  Peace
Виж целия пост
# 10
Уф, може и така да е; аз съм ги ползвала само в желирана украса и не са се разпадали, но ако се сложат просто така върху тортата сигурно ще се разпльокат Thinking
Виж целия пост
# 11
Да, съгласна съм и аз с Голди, домашно замразени стават само с желатин отгоре. А разбити ги използвам за парфе.
Виж целия пост
# 12
Явно желатина ги е хванал бързо, тя жената ми обясняваше точно за украсата на плодовата пита на Неделя, а там плодчетата са натрупани едно върху друго и при това положения 100% ще се смачкат
Виж целия пост
# 13
Това е моята плодова пита  Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=90150&photo=11
Виж целия пост
# 14
Това  е вариация на същата тема, това е любимата торта на семейството ни.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=90150&view=1&photo=1
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия