Рецепти с бекон

  • 20 457
  • 30
Давайте идеи, че започвам да се изчерпвам, а имам промишлено количество бекон в къщи 2.700кг, който трябва да се яде, за да не хвърлям Twisted Evil
Преминах през омлетите със запържен бекон кисели краставички и кашкавал. Палачинки с плънка пак от бекон правих. Днес ще спретна една лазаня с бекон и кашкавал. Някоя друга салатка мога да направя /не че се сещам каква/.
Обаче количеството е убийствено много и трябва да разнообразя малко Rolling Eyes
Дайте идеи, че съм тотален блокаж нещо Embarassed
Виж целия пост
# 1
Валерия,аз правя едно мексиканско предястие с бекон,ако ти хареса-може да го опиташ.
Ситно нарязан бекон,наситнено  сварено пилешко месо-и 2-те по 100/200 гр.
1к.ч. царевица
1 червена печена чушка
1л.вегета
около 50 до 100 гр. сварен грах
2-3 нарязани на ситно мариновани краставички
Всичко това се омесва с 2-3 с.л. майонеза и 5-6 с.л. от пилешкия бульон.Пуска се в МВ или във фурната да се затопли и сервирано,както е топло,отгоре му настъргвам кашкавал.
Виж целия пост
# 2
Пилешки хапки в бекон
Нарязвам пилешкото филе  на малки кубчета/колкото си ги правиш за шишче/,поръсвам с чер.пипер и ги слагам малко да отлежат лим.сок.През това време си нарязвам на тънки ивици бекона.Всяко едно парченце от пилешкото го "обличам"в бекон и ги нанизвам на шишчета,после пека на скарата.Става крехко и сочно.Да ти е вкусно!
Виж целия пост
# 3
Аз също слагам на шишчета но само бекон. А между него редя парченце лук и парченце чушка, предпочитам червена. Ако има сланинка на тънки ивички също може да се сложи
Виж целия пост
# 4
Благодаря Нина за рецептите Wink
Това последното се сещам, че съм го яла по пицариите и ми е любимо. Само дето там го правят върху чесново хлебче и хапките са забодени с клечки за зъби, а в средата има домат пълен с някакъв майонезен сос.
Поради липса на скара обаче ще взема да пробвам да го запека във фурната Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Валерия ако имаш парти грил също става Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Rus0koska
Валерия ако имаш парти грил също става Simple Smile

Rus0koska, при последното запичане на нещо кашкавалено се нацапа много яко и не можах да го почистя, та го зафучих на казана Embarassed
Но нали по пицариите правят нещата в едни големи фурни предполагам би трябвало да се получи и в моята фурна Confused
Виж целия пост
# 7
Никога не съм пробвала, защото шишчетата винаги ги правя на скара. Но ако ти  пробваш моля да съобщиш какво е станало Wink
Виж целия пост
# 8
Като правя боб, слагам и доста бекон. Също така дробчета увити в бекон на скара.
Виж целия пост
# 9
ЗАщо не направиш паста карбонара.Соса се прави с бекон и става нещо''ужасно вкусно''.
Аз рецептата за соса я нямам.Ако може някоя друга мама да я каже.Та и аз да взема да я направя тая паста.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: Erica
Като правя боб, слагам и доста бекон. Също така дробчета увити в бекон на скара.

Боб избягвам да правя, защото хамалогията по приготвянето му е много голяма за мен, тъй като ми се налага да беля всяко зърно от люспата за да няма благоверният проблеми със стомаха. И както сама можеш да си представиш половин кило боб да ти мине през ръцете, после ми се отщява да ям.
А дробчетата са добра идея, но ще си ги направя само за мен, защото домашните такива неща не вкусват Mr. Green
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Кремчето
ЗАщо не направиш паста карбонара.Соса се прави с бекон и става нещо''ужасно вкусно''.
Аз рецептата за соса я нямам.Ако може някоя друга мама да я каже.Та и аз да взема да я направя тая паста.

Това и на мене ми изглежда много вкусно и ще очаквам включване от някоя мама която знае рецептата Wink
Виж целия пост
# 12
Аз си спомням ,че соса се правеше с прясно мляко яйца ,ама имаше и още нещо??????/
Виж целия пост
# 13
Спагети "Карбонара":
Цитат на: Ники Илиев
Запържваш бекон и чесън. Сипваш сметана и след като тя заври слагаш предварително сварените спагети. когато сметана се сгъсти отдръпваш спагетите от огъня и слагаш предварително разбит с пармезан жълтък и съвсем малко сметана. разбъркваш всичко докато е топло без да връщаш на огъня и сервираш. поръсваш обилно с пармиджано. броя на жълтъците зависи от броя порции(една порция-един жълтък).

 Аз ги правя по тази рецепта. Grinning
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Courage
Спагети "Карбонара":
Цитат на: Ники Илиев
Запържваш бекон и чесън. Сипваш сметана и след като тя заври слагаш предварително сварените спагети. когато сметана се сгъсти отдръпваш спагетите от огъня и слагаш предварително разбит с пармезан жълтък и съвсем малко сметана. разбъркваш всичко докато е топло без да връщаш на огъня и сервираш. поръсваш обилно с пармиджано. броя на жълтъците зависи от броя порции(една порция-един жълтък).

 Аз ги правя по тази рецепта. Grinning

Извинявай за тъпият въпрос, но сметаната течна за готвене на Хопла /примерно/ ли трябва да бъде? Или може и със заквасена?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия