Печене на чушки на плот?

  • 1 124
  • 40
Здравейте, мили дами! Моля за съвет! След дълга съпротива съм на път да изхвърля старата си готварска печка, тип "Раховец", с която съм свикнал и да се обзаведа с модерни фурна и стъклокерамичен или по-вероятно индукционен плот. Съпротивата ми досега се дължеше най-вече на предимството на обикновените котлони да се пекат чушки директно върху тях, а аз пека често Simple Smile Има ли, използвате ли някакъв практичен начин да печете върху такъв плот? Или може би във фурната, но не съм срещал още такава с режим "печене на чушки". Във фурната на Раховеца съм пробвал, не стават. Не ми се купува чушкопек за да не търся място за още един уред, но ако няма друг практичен начин, ще взема.
Виж целия пост
# 1
До някакво време пекох върху фолио, от 2-3 години директно на котлоните и то на всички. Предпочитам така и пред скарата и чушкопека, много бързо и качествено става.
Имам и двор и пак не пека там.
Виж целия пост
# 2
До някакво време пекох върху фолио, от 2-3 години директно на котлоните и то на всички. Предпочитам така и пред скарата и чушкопека, много бързо и качествено става.
Имам и двор и пак не пека там.
Значи става директно върху стъклокерамика. Не бях чувал досега. Благодаря за полезната информация!
Виж целия пост
# 3
Става, да, чисти се идеално.
Виж целия пост
# 4
Върху индукционен обаче няма да стане. Ще трябва адаптор.

https://chiniiki.com/universalen-adapter-za-indukcionen-kotlon-2 … li-ispaniya-10866
Виж целия пост
# 5
От години пека чушки само върху стъклокерамичния плот, на двата котлона едновременно става много бързо. Пека и сериозни количества, като за зимнина Simple Smile Почистването е лесно!
Виж целия пост
# 6
От години пека чушки само върху стъклокерамичния плот, на двата котлона едновременно става много бързо. Пека и сериозни количества, като за зимнина Simple Smile Почистването е лесно!
Май ще ме откажете от индукционния Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Заради едни чушки? И то като проблемът се оправя с двадесетина лева?
Виж целия пост
# 8
Заради едни чушки? И то като проблемът се оправя с двадесетина лева?
Ако печеш чушки през 2-3 дни, тогава не са "едни чушки". И проблема не е в парите, а първо трябва да търся място за чушкопека  из шкафовете, което е проблем (абе, трябва да хвърля нещо Smile ). После всеки път вадене, после да го чакам да изстине, прибиране... за няколко чушки... да речем, че съм малко мързелив Wink
Виж целия пост
# 9
Имам чушкопек и съм го ползвала два пъти за пет години.
За мен индукционните котлони не са опция, макар на два апп. с наематели да съм сложила. Не знам защо за себе си не искам, но не искам.
Със стъклокерамика съм от 2005- та.
Виж целия пост
# 10
Ами напоследък у нас се озова един единичен котлон с класическа черна плоча  и  той се ползва за печене на чушки и интензивно пържене.
Виж целия пост
# 11
Цитат
Във фурната на Раховеца съм пробвал, не стават.
Как така не става? Аз от години пека чушките във фурната на обикновена печка Металургия. Слагам ги в тавата, обръщам ги веднъж и опечените слагам в тенджера, да се задушат и да се белят лесно. Стават идеални. Пекат се много по-лесно и по-добре, отколкото на котлон. Ако ми трябват повече чушки, редувам в 2 тави, пека една след друга, стават много бързо, като е загряла фурната.
И патладжани пека така, дори слагам заедно с чушките в една тава, но вадя чуките преди патладжаните.
Имам и чушкопеци - единичен и троен, но дори не помня къде съм ги прибрала. Много е бавно с тях, голяма играчка и трябва да вися до тях да вардя чушките.  
М.г. ММ искаше да сменяме печката с нова, със стъклокерамични котлони. Проучих въпроса и се отказах. Не искам такива котлони, да ги чакам да сготвят, докато се включват, изключват по техен кеф.
Раховец са много добри печки, имам и такава в къщата на родителите ми. И нея не бих я сменила с новите.
Виж целия пост
# 12
Аз определено не съм доволна от стъкло керамичния плот, който се прави на по-умен от мен. А палачинки въобще не стават.
Иначе моята фурна бива. Но и тя си има някои "капризи".
Виж целия пост
# 13
Аз определено не съм доволна от стъкло керамичния плот, който се прави на по-умен от мен. А палачинки въобще не стават.
Има една неголяма част от плотовете, които "не са умни", работят не с прекъсвания, а с плавно увеличение на топлината на котлоните в зависимост от зададената степен. Регулирането на топлината става чрез инвертор (регулатор на честотата на подавания ток). Инверторите не са евтини и повишават себестойността на произвежданите плотове. Наличието или не на инвертор не се обявява от производителите в спецификациите, нещо като фирмена тайна е, най-вероятно защото едни и същи модели на едни пазари са с инвертор, а на други без. Според мен на българския пазар едва ли има модели с инверторно регулиране. С много късмет може да попаднеш на такава бройка в магазин за уреди втора употреба евентуално.
Виж целия пост
# 14
Заради едни чушки? И то като проблемът се оправя с двадесетина лева?
Ако печеш чушки през 2-3 дни, тогава не са "едни чушки". И проблема не е в парите, а първо трябва да търся място за чушкопека  из шкафовете, което е проблем (абе, трябва да хвърля нещо Smile ). После всеки път вадене, после да го чакам да изстине, прибиране... за няколко чушки... да речем, че съм малко мързелив Wink

Ама аз не ти препоръчвам за чушкопек,  а просто онази приставка като тиганче. Тогава хем ще имаш индукционен котлон с всички предимства, хем няма нужда от чушпкопек.

Аз след като опитах индукцията не я сменям за нищо на света с нормален плот. И палачинки стават и не ми прекъсва, и бързо загрява, и лесно се чисти...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия