Печене на чушки на плот?

  • 1 125
  • 40
# 30
Ми имам си нормални врътки, като искам да намаля котлона, връткам на по-слабо. Абе нали казах - улучила съм едно поколение на врътката, при което може да се запази максимална мощност.

Нали това е целта, не мога да разбера колко ще го дъвчем. Имаш реотан 2 киловата, имаш и врътка с положение 1, 2, 3 и 4.  На 4 реотанът грее непрекъснато и имаш 2 киловата за най-бързо готвене. На 3 включва и изключва и е изключен да кажем 10% от времето и така имаш осреднена ефективна мощност от 1,8 киловата.  На 2 пък е изключен 30% от времето и ефективната мощност става 1,65 киловата. На едно е изключен 50% от времето и е все едно мощност от 1 киловат. Междувременно има и някаква защита, която даже и на 4 ще спре, ако да речем забравиш празна тенджера и се нажежи прекалено много. За никаква интелигентност не става дума.
Виж целия пост
# 31
Цитат
Това, че вие се включихте в едно техническо пояснение и си пишете за нагревателните, не съм го усетила, защото се водех от началния пост.
Като цитираш пост и нагрубяваш потребителите, усещай се какво коментираш. При цитат се очаква, че коментираш самия пост, който цитираш, а не нещо друго, различно, както в случая. Но не ти е за пръв път, по всички теми, където съм чела твои включвания, се държиш така.
Цитат
Темата беше за индукцията, която не била хубава, щото нали не можело да се пекат чушки.
Не, не е само за индукционните котлони. Темата включва и стъклокерамични ( индукционните не ги наричат стъклокерамика, независимо от материала на плота), печенето във фурна, при това от практическа гледна точка, а не теория.  Ти се включи с полезна информация, но после се заяде. Толкова ли е трудно да се ограничиш само до полезната информация, без обиди и заяждане? И не може ли другите да споделят мнение, различно от твоето? Нарича се обсъждане.

ПС А индукционните котлони имат и недостатъци, които не са за пренебрегване и е добре да се обмислят, при покупка.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%BE%D0% … D0%B0%D0%BD%D0%B5
Цитат
Недостатъци
Специални изисквания към съдовете.
Може да се въздейства на домашни животни при ниски честоти на работа.
Висока пикова мощност.
Евентуално електромагнитно въздействие и смущения.
"При максимална мощност котлонът работи при най-голяма честота (обикновено 50 – 100 kHz). При намаляване на мощността честотата се намалява. При по-ниска честота от 20 kHz се появява некомфортен за потребителя звук"
Човешкото ухо възприема звуци до 20 kHz, така, че при ниските степени на работа на индукционен котлон, особено за по-млад човек, с чувствителен слух, може да са много неприятни. А кучето чува до 60 kHz, и  индукционен котлон, би го влудил.
Звук над 20 kHz е ултразвук, а той не е безопасен.
Цитат
Дългосрочното систематично излагане на ултразвук във въздуха причинява промени в нервната, сърдечно-съдовата и ендокринната системи, слуховите и вестибуларните анализатори. Най-характерното е наличието на вегетативно-съдова дистония и астеничен синдром.
Виж целия пост
# 32
Пиша само за да не сееш заблуди, защото ти нямаш индукция, а аз имам. Това все пак е котлон, а не високоговорител и слаб шум наистина се чува (ама много слаб), но при високите мощности. Май е от вентилатора, не от бобината. На ниска мощност нищо не се чува.
Виж целия пост
# 33
Това, че не чуваш ултразвука е нормално и не означава, че няма такъв. Той е над 20 kHz, индукционните котлони работят от 20 до 50 kHz, няма как да ги чуеш.

ПС Тази вечер изпекох 4 патладжана и 14 чушки във фурната общо за 35 мин. от включването й. Чушките се изпекоха за 10 мин. при загрята фурна.
Виж целия пост
# 34
"Работят" значи, че тече ток с такава честота по тях, а не че издават звук. Човешкото ухо възприема звуци от 16 Hz нагоре, а по всичко около теб в домати ти тече ток с честота 50 Hz. Каква ли симфония слушаш Simple Smile
Виж целия пост
# 35
Не, за съжаление, моите котлони изключват когато са на максимална мощност. Т.е. никога не са на макс, а особено когато ми трябва. Има едно тънко положение между нулата и маска, където успявам поне да го накарам да грее по-дълго.
Виж целия пост
# 36
Трудно е да се каже какъв точно е проблемът с тези конкретни котлони - може да е дефект, може това да им  е максимумът (реотанът да е универсален с мощност 2500 вата, а котлонът по спецификация да е 2000 вата и тогава просто постигат заданието с ограничаване), може нещо с връзването към мрежата да не е наред (спомням си, че плотовете имаше едни пластинки, които позволява връзване и за слаба мрежа за да не се претовари), може да е дефектен датчик за предпазване от прегряване, а може и да е някаква къса клечка...
Това на всичките котлони ли е така?
Виж целия пост
# 37
Да
Виж целия пост
# 38
Виж си в ръководството колко вата е и има ли начин за свързване с намалена мощност. Ако няма друг дефект може това да е. А съм сигурна, че на моите плотове го е имало като опция.
Виж целия пост
# 39
Хм. Не ми беше хрумвало. Печката е от тези, алтернативните магазини, немска марка и беше без указания. И до ден днешен не мога да се оправя с таймера, така че не го ползвам.
Мъжът ми я върза, направо със закрит контакт /не знам така ли се казва/.
Виж целия пост
# 40
И аз се включвам да потвърдя, че в Airfryer стават чудесно изпечени чушки без да се умирисва всичко наоколо. Става бързо понеже не е необходимо толкова време за загряване, колкото на една фурна.
А със стъклокерамичен плот около 20 -годишен на Горение на тройната зона стават идеални палачинки.
И аз слушах мнение на приятелка, която твърди, че керамичните котлони за нищо не ставали. Били слаби, изключвали и т.н. На въпроса ми дали е проучила какъв плот да купи/, мощност, зони и т.н./ отговори: Че какво толкова има да им се проучва!
Та в крайна сметка в някои случаи така се създават негативни мнения за нещо, което не знаеш как да избереш или как да ползваш правилно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия