За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 834
  • 762
# 15
Скрит текст:
Момичета и момчета,
Имам тази рецепта за пурички от майка ми.

Мисля, че приличат на това, което във форума срещам като "Локумки".
Чудя се какво ще стане, ако добавя и 1 яйце в сместта? По оригиналната рецепта стават, но докато са пресни, след ден-два стават доста сухи.  А вероятно ще ги ям само аз, та ще се задържат малко.

Освен това моля за лесна рецепта за сладкиш с круши. Ако имате някоя, която включва и Sprite - още по-добре, че имам почти цяла отворена бутилка.

Слагам и бяло вино.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_29.html
Виж целия пост
# 16
Здравейте! Как да приготвя свинско контрафиле, така че да не стане на подметка😁 Разполагам с цяло парче месо. Ако го нарежа на тънко и го приготвя в тиган дали ще стане сухо?
Виж целия пост
# 17
Здравейте! Как са приготвя свинско контрафиле, така че да не стане на подметка😁 Разполагам с цяло парче месо. Ако го нарежа на тънко и го приготвя в тиган дали ще стане сухо?
mima_r, виж в блога на Пепчо ("Храна за мойте канибали"). Готви се цялото парче, стана уникално.
Сега ще погледна за името на рецептата.
Редакция : името на рецептата е "Ветрило от свинско филе". В прорезите слагам и картофи, както е писала по-надолу Пепчо. А отстрани в тавата слагам моркови на пръчици.
Виж целия пост
# 18
Здравейте! Как са приготвя свинско контрафиле, така че да не стане на подметка😁 Разполагам с цяло парче месо. Ако го нарежа на тънко и го приготвя в тиган дали ще стане сухо?

може, ще стане. аз го режа на тънко и после на оребрения тиган за 1-2 минути. може да се маринова, може не. ако имаш предвид лидълското - става чудесно.
Виж целия пост
# 19
Zenata, лидълското да. Смятам и гъбен сос да приготвя към него ✌️
Виж целия пост
# 20
Скрит текст:
Здравейте! Как са приготвя свинско контрафиле, така че да не стане на подметка😁 Разполагам с цяло парче месо. Ако го нарежа на тънко и го приготвя в тиган дали ще стане сухо?

Свинско месо  1,200 кг. - рибица.  Микс на ф. "Котами" за пържоли. 5-6 с.л. зехтин, 300 мл червено вино. Нарязваш месото с дебелина 1,5см., начукваш го леко в найлонови кесии. Слагаш в дълбок съд. Омесваш подправката /микса/ виното и зехтина. Заливаш и покриваш. Оставяш така около 1,5 часа. После нареждаш месото в широк съд /тава/ ,отгоре маринатата и печеш в загрята на 200 градуса фурна под фолио, около 1,40 – 2 ч. После още 15 мин. без  фолио. Добър апетит! И си запази червеното вино за похапване с пържолките. Стават доста пикантни с този микс.


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_8.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html
Виж целия пост
# 21
Zenata, лидълското да. Смятам и гъбен сос да приготвя към него ✌️

много пъти съм правила точното тяхното филе - по този начин спестявам бая време, защото през седмицата всяка секунда се брои. нарязвам и мариновам, като пека колкото бройки има нужда. за секунди стават чудни пържолки, а и на другия ден за офиса са добре. даже мисля днес пак да взема и точно така да ги направя. на мен целите парчета много не ми допадат /но аз съм фен на врат, бекон и т.н./
Виж целия пост
# 22
Пейч, първата рецепта е по мой вкус, изглежда чудно. Запазвам си я, много благодаря за идеите✌️
Zenata, с какво мариноваш месото?
Виж целия пост
# 23
с каквото има, нямам нещо специално.
Виж целия пост
# 24
Имам един килограм агнешки бъбреци, ама никога не съм готвила такова чудо. Как се прави? Трябва ли да ги сваря предварително или са от типа “за 2-3 мин. на тигана” ? Нямам против за рецепта и за яхния или супа с тях. Имам и Instant Pot и фрайър.
Виж целия пост
# 25
abs, заповядай   https://bg.healthy-food-near-me.com/how-long-to-cook-lamb-kidneys/
Виж целия пост
# 26
Скрит текст:
Имам един килограм агнешки бъбреци, ама никога не съм готвила такова чудо. Как се прави? Трябва ли да ги сваря предварително или са от типа “за 2-3 мин. на тигана” ? Нямам против за рецепта и за яхния или супа с тях. Имам и Instant Pot и фрайър.

Използвай подправка  за агнешко месо.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_28.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 27
Момичета и момчета,
Имам тази рецепта за пурички от майка ми.

Мисля, че приличат на това, което във форума срещам като "Локумки".
Чудя се какво ще стане, ако добавя и 1 яйце в сместта? По оригиналната рецепта стават, но докато са пресни, след ден-два стават доста сухи.  А вероятно ще ги ям само аз, та ще се задържат малко.

Освен това моля за лесна рецепта за сладкиш с круши. Ако имате някоя, която включва и Sprite - още по-добре, че имам почти цяла отворена бутилка.

Ето ти три сладкиша с круши:

Италиански сладкиш с круши

Кекс с круши (или друг плод)

Шоколадов сладкиш с круши и шоколадов чипс

За локумките, ако намалиш количеството кисело мляко, може да добавиш яйце. Ще стане по-ронливо тестото.
Благодаря,
Значи без яйце. Ронливо не искам
 Само по-меко Grinning
Виж целия пост
# 28
Моята рецепта е като на Пейч, с бяло вино. Правила съм ги и с изостанало шампанско.
Виж целия пост
# 29
С вино или шампанско пак става ронливо тестото, обаче, а Рошличка явно иска да са меки, не ронливи. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия