За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 864
  • 762
# 675
Белачките на Victorinox са много добри. Също в ДМ четох, че имало някакви много хубави, но трудно се намирали по рафтовете, трябвало да се пита. Аз лично не съм ги виждала.
точно в ДМ са на Викторинокс 7,99 същите в Практикер са 11,99
https://praktiker.bg/bg/D%C3%A0ski%2C-nozhove-i-belachki/BELAChK … 5-ChERNA/p/831173
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/victorinox-universalna-belachka- … 611160001481.html
Интересно, ще пускам поръчка скоро, но назъбения нож малко ме съмнява.
Ще видя и тези в Икеа.
Виж целия пост
# 676
Чела съм коментарите в темата на ДМ по диагонал явно. Добри са наистина обаче.
Виж целия пост
# 677
Тези вдясно са ми отврат.
Виж целия пост
# 678
О супер са. Имам една зелена от Джъмбо. Нея, няма как да я изхвърля с обелките, както се случваше с предшественичките ѝ.
Виж целия пост
# 679
Поръчвам уок тиган за щерката, но искам и капак. Тиганът е 28см, капакът и той ли трябва да е 28 или да взема 30 см? Моят е така, купувани са поотделно, но малко стърчи отвън. Не ми пречи. Мисля си да не би пък като и двата са 28 см диаметър да е прекалено плътно?
Виж целия пост
# 680
Цитат
Поръчвам уок тиган за щерката, но искам и капак. Тиганът е 28см, капакът и той ли трябва да е 28 или да взема 30 см?
Най-добре 28см, но ако няма, в краен случай и 30см ще свърши работа.
Виж целия пост
# 681
Благодаря, Danifin 1! Поръчвам!
Виж целия пост
# 682
Съгласна с Дани, този 28 може и да не се затваря плътно по желание, но по големият ще капе отстрани при конденз.
Виж целия пост
# 683
На тиганите не се ли мери дъното? Т.е той да е водещия размер? Такъв спомен имам.

Едит: Да, прави сте. Коригирам се. Ходих да меря един тиган сега. Grinning Не съм права.
Виж целия пост
# 684
Не вярвам, навсякъде посочват диаметъра отгоре.
Виж целия пост
# 685
Дъното на тигана е ориентир за котлона, посочения диаметър- за капак.
Виж целия пост
# 686
Не може да ползваш друг размер, но може да си купиш универсален капак, който става за различни размери по предназначение (приляга точно на всички)
Виж целия пост
# 687
Търся рецепта за торта с бишкоти, в която да има маскарпоне и яйца(да д3ля белтъци от жълтъци, както при тирамисуто.....
Виж целия пост
# 688
Търся рецепта за торта с бишкоти, в която да има маскарпоне и яйца(да д3ля белтъци от жълтъци, както при тирамисуто.....
Не можах да разбера ,какво търсиш, ако е торта тирамису е лесно, имам няколко такива торти, ако е друго не знам.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%B8% … D0%B8%D1%81%D1%83
Виж целия пост
# 689
Марчева, може ли два въпроса Simple Smile
Без яйцата става ли също, поне почти толкова вкусно? Не ми се рискува със сурови яйца да правя.
И в двете рецепти за бързо тирамису и за тортата тирамису, разликата в количеството маскарпоне е двойна? Може би първото е половин доза като цяло? И Марсалата е 1 лъжица срещу 100 мл.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия