Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Замислих се за телефоните

  • 992
  • 6
Онзи ден четох в "168 часа" за влиянието на мобилните телефони върху малките деца. Получава се облъчване на мозъчетата им при използване.  Thinking Та дали ако си носиш на колана телефона в близост е до яйчници, матка, оплодене примерно яйце - дали не пречи или уврежда по някакъв начин зародиша или дали изобщо влияе и на яйцеклетките?
Виж целия пост
# 1
Аз това и за потентността на мъжете съм го чела.
Виж целия пост
# 2
Цитат на: makak
Аз това и за потентността на мъжете съм го чела.


Да открих го в Проблемно забременяване, но дали не влияе и на нашите яйчници?
Виж целия пост
# 3
не сме чели обаче за доказани случаи на болестни състояния в резултат на такова облъчване, просто дръжте мобилите по- далеч от дечковците за всеки случай
Виж целия пост
# 4
Много неща влияят. Малко стрес ли съпътства живота? И това го казвам аз, безкрайния оптимист. Не трябва да дишаме, да излизаме, да говорим по телефони. Какво трябва да правим тогава? Висенето пред компютъра е на едно дередже с телефоните.
Затова горе главата и да не ти пука.
Виж целия пост
# 5
Ето какво намерих:

Излъчването от мобилните телефони вероятно нарушава функцията на клетките, увеличавайки силата, с която те си влияят, сочат данните от научно изследване.
Откритието може да е ключово за обвиненията, че мобилните телефони причиняват рак и други здравословни проблеми.
Шведски физици от университета Линкопинг в Стокхолм открили смущаващия ефект, като разгледали влиянието на електромагнитна реакция върху червени кръвни телца, съобщава BBC.
Учените предупреждават, че откритието е теоретично и все още няма доказателства, че мобилните телефони в действителност влошават здравето.
Засега има научни предположения, че мобилните телефони могат да причинят мозъчни тумори и болестта на Алцхаймер, но научните доказателства до този момент са противоречиви и неубедителни.
Безспорно научно доказано е, че радиовълните могат да предизвикат нарушения в клетките, ако са много активни, и да се предизвика химическа реакция, която да увреди тъканите.
Радиацията от мобилните телефони обаче според повечето учени е много слаба, за да предизвика такъв ефект върху човешкия организъм.
Опростеният математически модел при опита на шведските учени е при създадено електромагнитно радиационно поле от 850 мегахерца – около обхвата, използван от клетъчните телефони.
По време на експеримента силите на въздействие между клетките неочаквано са се увеличили 11 пъти,
Според учени от Кралския колеж в Лондон теорията на шведските учени звучи правдоподобно, но са нужни още опити за категорични научни доказателства.


http://sci.bio.argon.acad.bg/html/modules.php?op=modload&nam … ticle&sid=162
Виж целия пост
# 6
да, да, makak, що ли те подкрепям с две ръце....Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия